reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Dziękuję ci za taką szeroką odpowiedź =) ja nie mieszkam w Polsce ale mam tutaj tak samo robione jak kobiety w Polsce. Dlatego wolę się upewnić i wszystko dokładnie wiedzieć niż zeby później nie doszło do jakiegos zaniedbania z mojej strony

Dziewczyny co do mojego badania z glukozą to ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Dlatego mam teraz badanie. Jak wynik będzie dobry to i tak potem standardowo go ponownie w 20-25tc.

Hej. Dawno nie pisałam ale czytam regularnie. Od jutra jestem na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu.
Jestem juz po usg dzidziuś pięknie się rozwija ma 2 cm i serduszko pięknie bije tetno 156. Potem wstawię zdjęcie jak telefon naladuje. A ciśnienie z tego stresu miałam 160.

Witam byliśmy u lekarza wszystko oki fasolka ma 2,5 cm rośnie ladanie jutro wstawię zdjęcie:-) Reniam20 a który masz tydzien? Ja też od jutra już na zwolnienie:-) wyczekiwany moment nadszedł chociaż pewnie synek da w kość zaraz będę chciała wracać do pracy, ja też dostałam już skierowanie na glukoze a nie miałam cukrzycy w pierwszej:-) miłej nocki

Ja do odpowiedzi malkus chcialam jeszcze tylko dodać że spotkania z położna są co miesiąc jeśli ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli są jakieś wątpliwości to oczywiście od razu wkracza ginekolog ale takiego specjaliste to dopiero zazwyczaj w szpitalu zobaczymy. Jeśli występuja inne niepokojące objawy to można zawsze podjechać na early pregnancy unit w szpitalu nawet bez rejstracji. Na miejscu jest możliwość wykonania usg wewnętrznego i konsultacji z lekarzem. Ciąża za wczesna uważana jest do 12 tc. Na każdej wizycie u położnej mierzone jest ciśnienie, temperatura, badany mocz, na pierwszej bodajże są tez kompleksowe badania krwi a jeśli chodzi o zespół Downa to o pierwszym skanie dostajesz list z obliczonym prawdopodobieństwem.
Ogólnie jestem zadowolona mimo dość znacznych różnic w prowadzeniu ciąży między uk a pl. Nie zgadzam się z nagonka na brytyjską służbę zdrowia. Z bardzo dobrych aspektow jest min maternity exception card ktora przez okres ciąży i rok po narodzeniu dziecka uprawnia matkę do bezpłatnych recept oraz opieki dentystycznej. Lekarstwa dla dzieci poniżej 16 lat też są w 100% refundowane przes Nhs.

dzień doberek...ależ ja dziś śpiąca jestem. Zasypiam na siedząco :no:
Co do badań to muszę zrobić przed kolejną wizytą (idę pod koniec marca). Dostałam skierowanie na podstawową morfologię, mocz i oznaczenie grupy krwi.
Miłego dnia :D

reklama
Hejo ;)

Dzis czwartek to jak mówią u mnie w pracy to mały piątek ;)
Dzis sie obudziłam z przeczuciem ze bedzie Córeczka ;) i dalej sie mnie trzyma hehe

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt ;)

U mnie dzis standardowo mdłości i niestandardowo ból prawego jajnika, takie gniecenie, mam nadzieje ze to nic poważnego. Ale boli bardziej przy siedzeniu niż przy chodzeniu czy staniu...

Miłego dnia ;)

Do góry