reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Dziękuję ci za taką szeroką odpowiedź =) ja nie mieszkam w Polsce ale mam tutaj tak samo robione jak kobiety w Polsce. Dlatego wolę się upewnić i wszystko dokładnie wiedzieć niż zeby później nie doszło do jakiegos zaniedbania z mojej strony

Dziewczyny co do mojego badania z glukozą to ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Dlatego mam teraz badanie. Jak wynik będzie dobry to i tak potem standardowo go ponownie w 20-25tc.

Hej. Dawno nie pisałam ale czytam regularnie. Od jutra jestem na zwolnieniu wiec będę miała więcej czasu.
Jestem juz po usg dzidziuś pięknie się rozwija ma 2 cm i serduszko pięknie bije tetno 156. Potem wstawię zdjęcie jak telefon naladuje. A ciśnienie z tego stresu miałam 160.

Witam byliśmy u lekarza wszystko oki fasolka ma 2,5 cm rośnie ladanie jutro wstawię zdjęcie:-) Reniam20 a który masz tydzien? Ja też od jutra już na zwolnienie:-) wyczekiwany moment nadszedł chociaż pewnie synek da w kość zaraz będę chciała wracać do pracy, ja też dostałam już skierowanie na glukoze a nie miałam cukrzycy w pierwszej:-) miłej nocki

Ja do odpowiedzi malkus chcialam jeszcze tylko dodać że spotkania z położna są co miesiąc jeśli ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli są jakieś wątpliwości to oczywiście od razu wkracza ginekolog ale takiego specjaliste to dopiero zazwyczaj w szpitalu zobaczymy. Jeśli występuja inne niepokojące objawy to można zawsze podjechać na early pregnancy unit w szpitalu nawet bez rejstracji. Na miejscu jest możliwość wykonania usg wewnętrznego i konsultacji z lekarzem. Ciąża za wczesna uważana jest do 12 tc. Na każdej wizycie u położnej mierzone jest ciśnienie, temperatura, badany mocz, na pierwszej bodajże są tez kompleksowe badania krwi a jeśli chodzi o zespół Downa to o pierwszym skanie dostajesz list z obliczonym prawdopodobieństwem.
Ogólnie jestem zadowolona mimo dość znacznych różnic w prowadzeniu ciąży między uk a pl. Nie zgadzam się z nagonka na brytyjską służbę zdrowia. Z bardzo dobrych aspektow jest min maternity exception card ktora przez okres ciąży i rok po narodzeniu dziecka uprawnia matkę do bezpłatnych recept oraz opieki dentystycznej. Lekarstwa dla dzieci poniżej 16 lat też są w 100% refundowane przes Nhs.

dzień doberek...ależ ja dziś śpiąca jestem. Zasypiam na siedząco :no:
Co do badań to muszę zrobić przed kolejną wizytą (idę pod koniec marca). Dostałam skierowanie na podstawową morfologię, mocz i oznaczenie grupy krwi.
Miłego dnia :D

reklama
Hejo ;)

Dzis czwartek to jak mówią u mnie w pracy to mały piątek ;)
Dzis sie obudziłam z przeczuciem ze bedzie Córeczka ;) i dalej sie mnie trzyma hehe

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt ;)

U mnie dzis standardowo mdłości i niestandardowo ból prawego jajnika, takie gniecenie, mam nadzieje ze to nic poważnego. Ale boli bardziej przy siedzeniu niż przy chodzeniu czy staniu...

Miłego dnia ;)

Do góry