reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Malinka ja z Zosią tak chodziłam - do luxmedu i na nfz. Niech Ci książeczkę zrobi ten z nfz, bo jak pojawiałam się na izbie z książeczką z luxmedu to patrzyli na mnie z góry, a mojej koleżance zwrocili uwagę, że jak trwoga to do państwowego (ona miała medicover). Teraz książeczkę zrobiłam w Zofii i z nią będę do luxmedu chodziła :) Jak nie chcesz,żeby lekarz z nfz widział,że chodzisz do luxmedu,to zrób dwie książeczki, ale wyniki badań, które zrobisz prywatnie pokazuj temu z nfz i on to wszystko będzie wpisywał :)

reklama
Tak do lbn, bo tam kiedyś mieszkałam i mam swojego zaufanego lekarza, który zna mnie i moj organizm i do tego jest świetnym specjalistą no i ufam mu ;) w lbn tez bede chciała rodzic
A chodzę do niego do prywatnego gabinetu albo na NFZ, zależy jak mogę przyjechać...

Blair ASOS Maternity | ASOS Maternity Swing Dress With Contrast Front And Dipped Hem at ASOS taką, ale może ciut skromna, więc nie wiem czy nie kupie czegs bardziej eleganckiego, choć w sumie a kto sie tam na mnie będzie patrzył, my mamy wesela, maj i czerwiec no i jeszcze chrziciny kwiecien i lipiec, czyli w kazdym miesiącu jakieś imprezy, to i tak musze sobie coś kupić, bo nie pójde wszędzie w jednej, a ta się bedzie i tak nadawała dopiero na koniec, nie kupuje chyba narazie poczekam, bo nie mam pojęcia jaka bedę

reniam, o kurcze to nie wiedziałam, że tylko w wawie można to zrobić... jak jutro będę w medicover u endokrynologa, to zapytam co z tymi badaniami

magda, dzięki za wyjaśnienie!! właśnie nie chciałabym, że wpisywali się do jednej książeczki, bo to może dziwnie wyglądać, że niby temu z nfz może nie ufam albo co, najwyżej będę mu jakieś dodatkowe wyniki pokazywać mówiąc że robiłam właśnie prywatnie w medicover :) a on odbiera porody w tym szpitalu w którym chce rodzić więc chce, żeby znał moją ciążę :) choć, że ta lekarzowa, do której idę do medicover tez podobno pracuje w tym samym szpitalu i też odbiera :-D najwyżej jej powiem, że chodzę też na nfz ze względu na to, że wcześniej do niej się nie dostałam i tyle :)

Blair ASOS Maternity | ASOS Maternity Swing Dress With Contrast Front And Dipped Hem at ASOS taką, ale może ciut skromna, więc nie wiem czy nie kupie czegs bardziej eleganckiego, choć w sumie a kto sie tam na mnie będzie patrzył, my mamy wesela, maj i czerwiec no i jeszcze chrziciny kwiecien i lipiec, czyli w kazdym miesiącu jakieś imprezy, to i tak musze sobie coś kupić, bo nie pójde wszędzie w jednej, a ta się bedzie i tak nadawała dopiero na koniec, nie kupuje chyba narazie poczekam, bo nie mam pojęcia jaka bedę

Ooo fajna! Taka do wykorzystania jeszcze a nie tylko na raz ;)
No to szykuje Wam sie troche imprez ;)
My idziemy do znajomych, mamy takie dwie pary znajomych od G z dawnej pracy i jedni maja w kwietniu, drudzy w maju, a pozniej mieliśmy sie spotkać na naszym, ale nasze bedzie przełożone ze wzgl na ciąże ;) ja obskocze w jednej, bo kupie jakąś wieczorowa

Ooo widzę, że wątek ubraniowy się rozkręca ;-) to ja mam do Was pytanie w tej materii. Czy któraś z Was może ma doświadczenia z odzieżą ciążową z Bon Prixu? http://www.bonprix.pl/kategoria/779/moda-ciazowa/ Znalazłam fajne spodnie na lato (lniane i materiałowe eleganckie) i zastanawiam się, jak wygląda tam rozmiarówka, jakość materiału itp. W poprzedniej ciąży duże brzuszysko miałam w okresie późna jesień, zima, wczesna wiosna, także głównie dżinsy. Letnich spodni niestety nie posiadam. :-)

Ja ogólnie nie kupuje ciążowych ubrań, tyle jest teraz zwykłych luzniejszych, leginsy, a w lato będą sukienki.
W bon prixie kupiłam jedynie kostium kąpielowy ciążowy i jego jakość jest ok poza rozmiarem, bo nawet na koniec ciąży był jak płachta haha mam szczęście w tamtej ciąży tak zapoczątkowałam ciążowe zakupy i teraz tez i to by było na tyle x ciążowych ubrań, reszta zwykle tylko ze trochę większe, a ze ja w spodniach nie lubię chodzić to nie potrzebowałam ciazowek

reklama
Do góry