reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Malinka ja tak miałam tylko na przełomie 13/14 tygodnia. Przez około tydzień nie mogłam się normalnie wysikać. Bardzo mi się chciało a leciało wolno i mało. Musiałam wstawać, pochodzić i było lepiej. I tak kilka prób. Przeczytałam wtedy, że to macica może w taki sposób naciskać na pęcherz.

Mhm no to poobserwuje jeszcze i jak coś za półtora tygodnia powiem lekarzowi jak nie minie, bo jeszcze się zastanawiam czy to nie jest związane z tym że zaczynał mi się robić zastój w nerkach jak byłam w szpitalu

reklama
Mhm no to poobserwuje jeszcze i jak coś za półtora tygodnia powiem lekarzowi jak nie minie, bo jeszcze się zastanawiam czy to nie jest związane z tym że zaczynał mi się robić zastój w nerkach jak byłam w szpitalu

No tak to na pewno trzeba to miec pod kontrolą. Spróbuj pobrać żurawinę, może Ci pomoże.

Ja na obiad będę zaraz robić ryż z jabłkami. Trochę już ogarnełam. Jeszcze trochę przede mną. I raczej nie planuję dziś wychodzić na zewnątrz bo na dworze jest patelnia normalnie.
A tak poza tym to mój brzuch tez jakiś twardy od kilku dni. Wczoraj cały dzień byłam na nospie i magnezie i lezalam od 17 do wieczora. Dzisiaj chyba tez taki wieczór mnie czeka :-(

W nocy wstaje ze dwa razy na siusianie, ale fakt w sumie nie umiem odróżnić czy to skurcze czy nie :-( a z siusianiem też mam problem bo chce mi się a sikam bardzo wolno małym strumieniem, od kilku dni tak mam..

Ja od czasu do czasu tez tak mam z siusianiem ale nie myslalam nad tym jakos intensywnie. Rany ja do toalety w nocy z 5 razy wstaje a w dzien ze 20....

Hej
Przyznam ze Was podczytywałam ale dostałam chwilowego bana od najbliższych na internet bo zdołowala mnie strasznie sytuacja na forum, a wczoraj jeszcze dodatkowo byłam na pogrzebie...

Madziula ściskam Cię mocno :* jest mi niesamowicie przykro ze zostałaś aniołkowa Mama ;(
(*) dla Kruszynki

Wczoraj wróciłam w końcu do domu, G nas nie odstępuje taki kochany moj stęskniony. Pojechaliśmy po komodę- przewijak jaki sobie upatrzyłam kiedyś u znajomej ;)
Teraz oglądamy meczyk a ja przy okazji pracuje, bo muszę dokończyć jedna rzecz do końca tego tyg

Ja do wc wstaje 2-3razy w nocy, natomiast w dzień to zależy ile wody pije i jak sie Malutka ułoży, bo czasem czuje jak mi napiera na pęcherz albo boksuje to wtedy latam co chwila ;p

Malinka zawsze mozesz no spe wziąć

Dziewczyny ktore juz rodzily - czy podawano wam zastrzyk od razu po urodzeniu dziecka by szybciej urodzic lozysko?

Ja nic nie dostawałam,zaraz był skurcz i urodziłam łozysko,oczywiscie z pomocą położnej ktora pociagneła zeby szybciej poszło,za 1 skurczem,hmm bynajmniej nic nie pamiętam o zastrzyku,może też emocje związane z dzieckiem,i nie zauważyłam

Ja nie dostalam zadnego zastrzyku ani za pierwszym a tym bardziej za drugim razem, nawet nie wiem o jakim zastrzyku piszesz... tzn z jaka substancja jest ten zastrzyk?

reklama
Do góry