reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Malinka, ale już się lepiej czujesz? Idziesz do lekarza?
Karo, trzymam kciuki!
Buba, kciuki jutro będę zaciskać!!

Nie wiem co robić z dzisiejszym dniem. Planów brak. Na pewno muszę zacząć od ogarnięcia mieszkania.
Jutro rano jadę do Gdyni. Przyleciała moja kuzynka, która na stałę mieszka w Helsinkach i dostałam od męża wolny weekend :) Tak więc Hania będzie z tatusiem urzędować a mama z ciocia plotkować na plaży :D

Niby lepiej ale znów mnie zaczyna łapać ten ból i też na razie delikatnie jak wczoraj zanim się rozkrecilo.. :-(

Malinka89 że co??? to jakiś absurd! u nas na ip jest usg, ktg, lekarz, położna, w razie czego robią badanie krwi i moczu...no wszystko co niezbędne do diagnozy,nikt na oddział nie przyjmuje żeby zbadać! paranoja! a jakby coś się dziąło poważnego?? przecież to trzeba gdzieś zgłosić...

mi też się raz śniło że mąż mnie zdradził ze swoją ex :-D ale byłam na niego rano zła haha

ważyłam się rano i jestem na +3kg ostatnio tyję 1kg na tydzień, musze się opanować bo będzie strasznie :p

trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!

To jest jakiś totalny absurd! A gdyby to było coś poważnego to by Cię wzięli na oddział, a do rana mogłoby się wydarzyć milion rzeczy... ;/ dlatego jestem przerażona porodem, szpitale mnie przerażają... ;/

No dokładnie absurd :-( niechce mi się wierzyć że nie mają tam żadnego gabinetu :-( lekarz krazyl wokół mnie i ciągle wolał żebym poszła na oddział ale nie zamierzalam się kłaść po to by czekać, pytałam z niedowierzaniem o doraźna pomoc i nie ma.. Przecież to się w ogóle kłóci z sensem izby przyjęć :-( jak coś to na pewno pojadę do innego szpitala... A niby w tamtym mam rodzic...

Mrowkaa gratuluję synusia! :-D

Hej ;)

Ja mam dzis dzień połówkowy ;) skończyłam równe 20tyg ;D

Z plecami na szczęście lepiej, jednak poducha to był dobry zakup, ja nie wiem o co z nia chodzi ale jak sie z nią położyłam to od razu poczułam ulgę... Mam nadzieje ze juz ból nie wróci, a w każdym razie nie tak mocny, co raz bardziej sie zastanawiam czy ja nie mam jakiejś wady konstrukcyjnej...

Wirginia spokojnie to tylko przypuszczenia, u mnie w rodzinie rodziło sie juz duzo dzieci i nie zawsze była "wymiana". To tylko teoria ;)

Madziula ciuch jest na Mokotowie przy puławskiej ;)
Tokofobia to paniczny lęk przed SN. Ja tez nie wiedziałam ze cos takiego istnieje dopóki mnie lekarz nie uświadomił jak usłyszał co mowię o porodzie ;p

Malinka co to za IP? Mi w wawie na Madalińskiego jak pojechałam z plamieniami od razu zrobili usg, bez gadania o zatrzymaniu na oddziale...
Ech co szpital to inne zwyczaje... Udało Ci sie skontaktować z Twoim lekarzem? Jak sie dzis czujesz?
A Malutka mogła sie odwrocić i Cię kopać od środka, moja tez tak czas ma ;)
A nie wybulilo Ci ostatnio brzucha? Bo moze to więzadła sie znowu rozciągały...

Karo jak po wizycie? ;)

Dbdg hehe jaki sen ;p

Ladyk fajnie ze masz Rodziców tak blisko siebie ;)

Buba hmmm fajny ten Twój lekarz! Moj tez mógłby wydawać takie zalecenia ;p
Ja nie wiem jak oni to rozpoznają, choć ja wiecej widze na obrazie 2d niż na 3d. Na usg G z Ojcem tłumaczyli mi co widze na obrazie 3d ;p
Na razie bólu nie ma i mam nadzieje ze nie będzie ;)
Kciuki zaciśnięte za Franka :)

Mrówka super wieści ;) gratulacje Synka :)

Dziewczyny a jak Wy robicie ten makaron ze szparagami bo moze i ja bym sie skusiła kiedys ale nigdy nie jdałam i nawet nie wiem jak zrobić... :zawstydzona/y:

Malinka bo szpitala nie wsyztskie maja na ip specjalistyczne sprzety, mój brat jest atownikiem medycznym i od 7 lat jezdzi w karetce w Szczecinie no i mówił mi, że w Szczecinie sa 2 szpitala ktore maja wszystko a reszta nie, wiec jak ma jakis przypadek i wie, ze np bedzie potrzebny tomograf to jedzie z pacjentem do tego co ma potrzebny sprzet a jak jest np tylko uraz chirurgiczny to jedzie do najblizszego. Tak naprawde to tzreba wiedziec jaki szpital dysponuje jakim sprzetem na izbie przyjec by nie jezdzic na darmo...

Hej ;)

Ja mam dzis dzień połówkowy ;) skończyłam równe 20tyg ;D

Z plecami na szczęście lepiej, jednak poducha to był dobry zakup, ja nie wiem o co z nia chodzi ale jak sie z nią położyłam to od razu poczułam ulgę... Mam nadzieje ze juz ból nie wróci, a w każdym razie nie tak mocny, co raz bardziej sie zastanawiam czy ja nie mam jakiejś wady konstrukcyjnej...

Wirginia spokojnie to tylko przypuszczenia, u mnie w rodzinie rodziło sie juz duzo dzieci i nie zawsze była "wymiana". To tylko teoria ;)

Madziula ciuch jest na Mokotowie przy puławskiej ;)
Tokofobia to paniczny lęk przed SN. Ja tez nie wiedziałam ze cos takiego istnieje dopóki mnie lekarz nie uświadomił jak usłyszał co mowię o porodzie ;p

Malinka co to za IP? Mi w wawie na Madalińskiego jak pojechałam z plamieniami od razu zrobili usg, bez gadania o zatrzymaniu na oddziale...
Ech co szpital to inne zwyczaje... Udało Ci sie skontaktować z Twoim lekarzem? Jak sie dzis czujesz?
A Malutka mogła sie odwrocić i Cię kopać od środka, moja tez tak czas ma ;)
A nie wybulilo Ci ostatnio brzucha? Bo moze to więzadła sie znowu rozciągały...

Karo jak po wizycie? ;)

Dbdg hehe jaki sen ;p

Ladyk fajnie ze masz Rodziców tak blisko siebie ;)

Buba hmmm fajny ten Twój lekarz! Moj tez mógłby wydawać takie zalecenia ;p
Ja nie wiem jak oni to rozpoznają, choć ja wiecej widze na obrazie 2d niż na 3d. Na usg G z Ojcem tłumaczyli mi co widze na obrazie 3d ;p
Na razie bólu nie ma i mam nadzieje ze nie będzie ;)
Kciuki zaciśnięte za Franka :)

Mrówka super wieści ;) gratulacje Synka :)

Wywalilo mi brzuchola ostatnio ale inaczej czułam ten ból więzadeł bo już nie raz mnie bolały, a tutaj jakby jajnik albo wyrostek.. I tym się wystraszylam... I dzisiaj znów trochę zaczyna pobolewac, a do lekarza na razie nie mam jak zadzwonić bo jestem w pracy ale zaraz spróbuję gdzieś się wymknac i dryndnac

Dziewczyny a jak Wy robicie ten makaron ze szparagami bo moze i ja bym sie skusiła kiedys ale nigdy nie jdałam i nawet nie wiem jak zrobić... :zawstydzona/y:

Malinka bo szpitala nie wsyztskie maja na ip specjalistyczne sprzety, mój brat jest atownikiem medycznym i od 7 lat jezdzi w karetce w Szczecinie no i mówił mi, że w Szczecinie sa 2 szpitala ktore maja wszystko a reszta nie, wiec jak ma jakis przypadek i wie, ze np bedzie potrzebny tomograf to jedzie z pacjentem do tego co ma potrzebny sprzet a jak jest np tylko uraz chirurgiczny to jedzie do najblizszego. Tak naprawde to tzreba wiedziec jaki szpital dysponuje jakim sprzetem na izbie przyjec by nie jezdzic na darmo...

Domyślam się dlatego sprawdziłam też gdzie jest ostry dyżur ginekologiczno -polozniczy i właśnie tam jest według NFZu a ten szpital jest specjalizujący się w ciazach i dzieciach więc nie przypuszczalam że może być inaczej.. Babeczce powiedziałam że w takim razie po co figuruja jako ostry dyżur to nie wiedziała co odp a spytałam o drugi który niby też był podany to powiedziała że tam tylko interna

malinka wychodzi na to, ze oni sami nie wiedzą jaki sprzet na izbie mają ;) powodzenia i nie stresuje sie na zapas :)

reklama
Hej dziewczyny,ja coś ostatnio mam chyba burze hormonów, 3 dzień nerwów,i płaczu,nie wiem dlaczego ale wszyscy mnie denerwują,może powinnam szybciej spradzić wyniki TSH hmmm ? choć na koniec miesiąca miałam ok bo 1.2. Ale naprawde

Z dobrych wiadomości dziś się zapisałam na prenatalne mam za tydzień w czwartek na szczęście na 11 godzinę więc nie będe się długo tego dnia denerwowała :)

Musze się pochwalić,dziś po ponad półrocznym remoncie w moim szpitalu oddali oddział położniczy do użytu,zobaczcie jakie luksusy będe miała :)Fakty - Legnica - Szpitalna porodówka otwarta. Oddział jak spod igły - wiadomości z Legnicy i o Legnicy

Ostatnia edycja:
Do góry