reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Cześć dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?
Nie ogarniam nie mam czasu na nic i mimo iż chciałabym bardzo zintegrować się z paździrnikowymi mamuśkami to czasu brak :( znowu obiecuję że się bedę starać zaglądać jak najczęściej mam nadzieję ze tym razem sie uda.

Czasu brak bo bradzo duzo się u mnie dzieje. Genaralnie wiecie trzeba ogarnąć dwójkę dzieci, dom, pracę, a że bardzo często jestem sama (mąż w delegacjach) to wyzwanie niezle. Co prawda udało nam się przedłuzyć długi weekend i spędzić parę dni nad morzem ale ten tydzień znowu taki zabiegany był ze npadam na pyszczek ;)

Ciążowo u mnie całkiem dobrze, dzidź rośnie sobie, brzuszek też już zaczęło być widać - chociaż i tak wszyscy twierdzą że coś ściemniam z tą ciążą ;) fakt że nadal spokojnie biegam w dotychczasowych spodniach ale w dopasowanej sukience już nie ukryję że w ciąży jestem ;)

dobra teraz będę starać sie być na bieżąco i relacjonować na bieżąco

T
Dziewczyny dzieki za info o tym rabacie do Reserved, kupilam synkowi siate rzeczy i zaplacilam tylko ponad stowke, jak ja lubie takei zkaupy

a jaki rabat? o co chodzi?
a jeśli któraś jest zainteresowana to chyba do niedzieli jest 20% rabatu na kupon z FB w Cocodrillo :)

reklama
Doris33 mój syn tańczy tańce polskie znaczy oberki krakowiaki ale chodzi też na towarzyski. Wiem że mistrzem to on nie będzie ale uważam ze chłopak powinien umieć tańczyć dlatego go zapisaliśmy. Chodzi drugi rok a teraz jedziemy dopiero na drugi turniej. Najgorsze ze grał dziś z tatusiem w piłkę -korki dostał na urodziny- i coś go po tej grze noga boli w kostce bo źle stanął. Mam nadzieję, ze przejdzie mu.
Gratuluję udanych wizyt.

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :) super faj nie ufff, ufff!!! Jak to u nas procentowo z płciami jest, ogarnia któraś? Ciekawa jestem jaką chłopcy mają przewagę!

Kasik - nie przejmuj się Fran też miewał kryzysy w szczególności jak poszedł do szkoły i koledzy masowo zamieniali treningi sportowe na komputer ( w sensie lament do rodzica że nie chcą już na to czy na tamto chodzić a rodzice ulegali) no i Fran też się wkręcił że po co trenować, ciężko pracować jak można po szkole pograć na kompie...my nie popuściliśmy. Ale ile gadek i fochów było....

A ja dziś kochane 12 gidzin pakowałam kuchnię....rany co ja w szafkach poznajdowałam...normalnie archiwum X.....pół kontenera zbędnych duperszmitów wywaliłam.... Musiałam to zrobić bo wywalamy tę kuchnię i będzie nowa. Jeszcze pół domu muszę spakować....:(

Evvula - super, też tak uważam :) Fran ma tańce w ramach szkoły 2 razy w tygodniu radzi sobie ale mistrzem też nie będzie ;) ważne żeby liznął!

Nogę posmaruj voltarenem, pomoże i przyniesie ulgę.

Miłego wieczorku dziewczynki!

Dziewczynki nadrobie was jak ochlone.

Poszłam do ginekologa żeby o ten ból spytać i się okazało że mimo że nie czuje to mam twarda macice i dała skierowanie do szpitala bo w dodatku to twardnienie i ostry ból to trzeba wylezec i posprawdzac, w dodatku mam temperaturę i nie wiadomo skąd stan zapalny...

Na szczęście zrobili szybkie usg i z Malutką wszystko ok :-) rośnie, serduszko ładnie bije :-) i na razie próbuje pierwszy raz w życiu oswoić się ze szpitalnym łóżkiem...

Ja już po usg, wszystko w porządku i na swoim miejscu.
Na 100% będzie syn. Jajca jak armata hehe. Mały waży 333g, długości nie zmierzył więc nie wiem ile ma. Za tydzien na zwykłej wizycie każe mu zmierzyć. Jutro wrzucę fotkę bo dziś jestem padnięta. Ze zdjęcia wydaje mi się że będzie podobny do mnie :p
Rozmawiałam z ginem o porodzie ale na 95% będzie cesarka bo mam bliznę wiekszą niz 2mm, no chyba że będzie dziecko małe to będę próbować sn. Na tą chwilę nastawiam się na cc.

Julisia pamietamy pamietamy :)

Buba jeju wspołczuje. Kiedy wam sie to skonczy? Ciągła, niekończąca się robota

malinka ojej oby Cie szybko wypuścili, bo w szpitalu to oszaleć można, daj znac co wyszło z badan, ale dobrze, że z maleńką wszystko w porządku, trzymaj sie dzielnie :)

paulka gratuluje udanej wizyty :)

Dziewczynki nadrobie was jak ochlone.

Poszłam do ginekologa żeby o ten ból spytać i się okazało że mimo że nie czuje to mam twarda macice i dała skierowanie do szpitala bo w dodatku to twardnienie i ostry ból to trzeba wylezec i posprawdzac, w dodatku mam temperaturę i nie wiadomo skąd stan zapalny...

Na szczęście zrobili szybkie usg i z Malutką wszystko ok :-) rośnie, serduszko ładnie bije :-) i na razie próbuje pierwszy raz w życiu oswoić się ze szpitalnym łóżkiem...
Malinka - trzymaj się tam kochana dzielnie, najważniejsze że z małą wszystko ok :) życzę szybkiego powrotu do domku!
Ja już po usg, wszystko w porządku i na swoim miejscu.
Na 100% będzie syn. Jajca jak armata hehe. Mały waży 333g, długości nie zmierzył więc nie wiem ile ma. Za tydzien na zwykłej wizycie każe mu zmierzyć. Jutro wrzucę fotkę bo dziś jestem padnięta. Ze zdjęcia wydaje mi się że będzie podobny do mnie :p
Rozmawiałam z ginem o porodzie ale na 95% będzie cesarka bo mam bliznę wiekszą niz 2mm, no chyba że będzie dziecko małe to będę próbować sn. Na tą chwilę nastawiam się na cc.
Ależ duży chłopina!!! Gratki wielkie! Wypoczywaj kochana!
Julisia pamietamy pamietamy :)

Buba jeju wspołczuje. Kiedy wam sie to skonczy? Ciągła, niekończąca się robota

malinka ojej oby Cie szybko wypuścili, bo w szpitalu to oszaleć można, daj znac co wyszło z badan, ale dobrze, że z maleńką wszystko w porządku, trzymaj sie dzielnie :)

paulka gratuluje udanej wizyty :)

Dolga- planowany koniec robót to koniec lipca ale pewnie znając życie będzie koniec sierpnia...A trwa od marca....my robimy generalkę tzn. Tylko mury zostają a w środku rozpie....duszka. Wszystko do postawienia/ położenia/ kupienia.....chcę już koniec!!!!!

Juliś- wpadaj jak czas pozwoli :)

malinka89 mam nadzieję że pobyt w szpitalu szybko i spokojnie zleci &&

paulka87 super! gratuluje synka! chodzisz co tydzień do lekarza

BUBA2006 12 godzin pakowania to prawie 2 zmiany, napracowałaś, mi się nie chce nawet sprzątnośc po całym dniu kuchni ;) a co się dzieje że pakujesz - remont czy przeprowadzka?

wpadam szybko życzyć dobranoc, wróciłam z babskiego wieczoru obzarta jak Bąk ; D włoski buffet mamma mia. jak będę miała foty to wrzucę bo aż makijaż zrobiłam z racji że wychodzę raz na 6 miesięcy ; D

reklama
malinka89 mam nadzieję że pobyt w szpitalu szybko i spokojnie zleci &&

paulka87 super! gratuluje synka! chodzisz co tydzień do lekarza

BUBA2006 12 godzin pakowania to prawie 2 zmiany, napracowałaś, mi się nie chce nawet sprzątnośc po całym dniu kuchni ;) a co się dzieje że pakujesz - remont czy przeprowadzka?

Juliś - remontujemy chatę i najpierw robimy jedną połowę i od marca tam roboty trwają a potem drugą czyli ta w której teraz mieszkamy no i muszę popakować rzeczy nim panowie z kilfami wpadną ;)

Do góry