reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

u nas tez pochmurno, chyba bedzie padać, ale za to bardzo ciepło jest, dzis mam wizytę ale chyba bez usg także sie nie dowiem kto mieszka w moim brzuchu:-(

reklama
u nas od rana zbiera się na burzę, ale zebrać się nie może...

jeszcze pytanko odnośnie rogala: kusicie mnie mocno :) naprawdę warto kupić tego z motherhood? Czym on się różni od innych? Bo w sumie cenowo to wszystkie są podobne...

u nas od rana zbiera się na burzę, ale zebrać się nie może...

jeszcze pytanko odnośnie rogala: kusicie mnie mocno :) naprawdę warto kupić tego z motherhood? Czym on się różni od innych? Bo w sumie cenowo to wszystkie są podobne...

Podłączam się do pytania! Też chyba go kupie :-)

Hej!

u nas tez pochmurno, chyba bedzie padać, ale za to bardzo ciepło jest, dzis mam wizytę ale chyba bez usg także sie nie dowiem kto mieszka w moim brzuchu:-(

trzymam kciuki :-)

Witam z rana. Nadrobie Was pozniej albo za chwile, bo siedze w poczekalni do gina - o 10 wizyta i jestem zestresowana jak przed kazda wizyta . Ciekawe czy maluszek sie ujawni oj jestem bardzo ciekawa.
Ogolnie czuje sie nawet spoko , ale czuje ze chyba waga znow poszla w dol ale obym sie mylila bo spadek wagi wiarze sie z anemia a chcialabym jej uniknac. No nic poki co zostaje mi czekac na wizyte i sie wszystko okaze.

i jak po wizycie?

Ja mam dzisiaj wolne, bo strajkujemy. Miałam tyle planów na ogranięcie mieszkania, ale nie mam siły. Głowa mnie znów od rana boli :-( posprzątałam tylko trochę, 3 wory śmieci zebrałam i na razie siedzę. Za chwilę muszę się wziąć za obiad, później po córkę do przedszkola i na rower idziemy. Pogoda dziś fajna, całe szczęście :tak:

Używałam w szpitalu tego rogala do karmienia, ale było mi niewygodnie. Też myślałam nad zakupem kojca do spania, ale ceny tutaj kosmiczne, a nie wiem czy z Polski opłaca się wysyłać. Powiedzcie mi jak to jest zapakowane? W folię tylko owinięte?

Moje dziewczynki bardzo dobrze przechodziły wszystkie szczepienia a duuużo tego było bo szczepiłam dodatkowo na rota, pneumo, meningo i ospę. Nie każdą tak wszystkim bo np. Zuzia nie miała rota a Weronia nie miała ospy bo zdążyła wcześniej zachorować. Wszystkie szczepienia bez NOPów poza jednym wyjątkiem. Weronika po rotarixie ma do dzisiaj straszne zatwardzenia. I nie mam wątpliwości, że to przez to bo do szczepienia załatwiała się jak każde niemowlę, tzn, po pięć razy dziennie. Dostała szczepienie i przez tydzień!!! nie mogła się wypróżnić. A była cały czas na piersi. Nic a nic. W końcu po tygodniu się udało ale niestety tak zostało do dziś :-( załatwia się co 3-4 dni i zawsze bardzo się przy tym męczy. Także wiem już, że synkowi tej szczepionki nie podam. Poza tym moja przyjaciółka jest wielką przeciwniczką szczepień i trochę mi poopowiadała tego co wie na temat szczepień. I teraz pierwszy raz nie wiem co zrobić. Szczepić czy nie? Z jednej strony boję się nie szczepić a z drugiej myślę sobie a co będzie jeśli mój syn będzie miał infekcję, która dopiero się ujawni? A ja go w tym czasie zaszczepię... przyjaciółka prosiła mnie o jedno, żebym się chociaż nie zgadzała na te szczepienia w pierwszej dobie, tzn gruźlicę i WZW B;

Co do wyborów to popieram Akatsuki Twoje zdanie i również uważam, że należy głosować, z tym, że ja mam taki problem, że nie ma dla mnie kandydata, którego chciałabym widzieć jako urzędującego prezydenta. I co w takiej sytuacji?? Nie umiem nawet wskazać, który jest dla mnie "mniejszym złem". Po prostu nie ma takiego.

reklama
Witam się w ten deszczowy dzień :crazy: od tej pogody cały czas głowa mnie boli ogólnie u mnie dalej bez zmian źle sie czuję chyba od tygodnia, ale nie będę marudzić wam tutaj.

Akatsuki świetna postawa :tak: ja też uważam że trzeba głosować. Potem tylko wszyscy nazekaja a najbardzie ci co nie byli na wyborach :wściekła/y:

Wirginia nie ma co sie przejmowac zyłam skóra się rozciąga i się robi cieńsza

Jak tam dziewczyny po wizytach? Jakieś nowe dziewczynki? chłopcy?? :-)

Ja tez zastanawiam sie nad poduchą :) narazie poczekam na wasze opinie ;-) a tymczasem wkładam sobie kołdre między nogi jak spię :-)

Do góry