reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Asika tez miałam sobie w tym roku rower kupować, bo mam taki niewygodny, ale jjaki sens jak zaraz nie będzie można jeździć, chociaż znam dziewczynę co do końca na rowerze jeździła, ja tam bym nie dała rady

Xmamuska ta mała poducha to podobno nie zdaje egzaminu, lepiej kupić tą duża to i dla ciebie do spania,później wygodniejsza di karmienia podobno, nie wiem sama nie miałam,ale tak piszecie że sama się już zastanawiam nad nią ;)

Ladyk my też musimy iść na ta szczepionkę, ale synuś dopiero co wyzdrowial, wiec czekamy, napisz jak u was przebyla coreczka

reklama
Buba, właśnie nie wiem. Mam mętlik w głowie od nawału informacji. Jedni mówią, że nie ma różnicy między mmr2 a priorix, a inni twierdzą, że płatny priorix jest lepiej tolerowany. Ehh...
Annie, dzięki za słowa otuchy! Tak sobie właśnie myślę, że to straszak, ale jak widać skuteczny, jeśli chodzi o niektórych rodziców[emoji6] .
Generalnie muszę pogadać z pediatrą na wizycie po prostu. Mam do niej zaufanie. Mnie jeszcze leczyła. [emoji5]
Pisałyście tu o poduchach do spania. Ja z czystym sumieniem mogę polecić te z firmy Motherhood. Mam rogal do spania i do karmienia. Do spania służy mi już drugą ciążę i jestem zadowolona. Nic się nie odkształciło, łatwo utrzymać go w czystości. Wystatczy zdjąć pokrowiec i wrzucić do pralki. Do karmienia też będę pewnie przy juniorach używać. Przy Mai się sprawdził. [emoji5]
Wydaje mi się że skoro Twoja niunia dobrze znosiła szczepionki to i tę dobrze zniesie cz nfz czy płatną. Wiesz co dziecko i rodxic to inna teoria i historia. Zaletą płatnych jest to że są acekularne - nie zawierają całych kultur wirusów i mają lepszą i szerszą ochronę. Ale tak jak mówisz zamącić się można ;)
Ja mieszkam na 3 piętrze, więc do mnie nie przyjdą, a ma spełniać inną funkcję :rofl2:

Dziewczyny kupiłam tą poduchę :) zajarana jestem chociaż nie było tego koloru co mi się najbardziej podobał. Kupowałam w smyku i płaciłam 170 a nie 130 :/ ale chciałam już teraz więc olałam cenę :p przy kasie pani zepsuła zamek od tego pokrowca, wymieniła na inny i dała rabat 10% na następne zakupy za to, że musieliśmy czekać więc jestem zadowolona :)

asika Jak byłam w agencji nieruchomości pytać się o jakieś oferty to babka mi powiedziała że przed wyborami nic się nie pojawia bo ludzie czekają na zmianę rządów. Półki co sa ogłoszenia agencyjne, kilka nawet ciekawych, nic co by tyłek urwało ale poopowiadałam i się zobaczy.
A tak w ogóle to wczoraj wysłaliśmy nasze karty do głosowania do ambasady ;) Także cieszę się bo żadnych wyborów jeszcze nie opuściłam. Nawet zakładając że nic sie nie zmieni nie możemy rezygnować z prawa głosu. Jeśli młodzi ludzie nie zagłosuja no to cóż decyzje o przyszłości kraju będzie podejmowało pokolenie naszych dziadków... a oni już owoców tego czerpać nie będą. Właśnie ten malutki glos to jest mój mały wkład w demokrację i zagłosowałam przeciwko elitom i tym samym pyskom co widzę od 10-20 lat w polityce i na razie doprowadzili nas tylko do niestrawności.
Każdy ma prawo do własnych poglądów, ale jednak namawiam was serdecznie IDŹCIE DO GLOSOWANIA! Wasz głos jest ważny. Inaczej pozwolicie ciemnocie decydować za was w jakich warunkach przyjdzie wam wychowywać wasze nienarodzone dzieci.
Może coś sie zmieni, może nic, ale przynajmniej będziemy mieć na to wpływ a nie być tylko biernym obserwatorem.
Mówię to jako politolog z wykształcenia, więc możecie mi zaufać tak jak lekarzowi jeśli chodzi o szczepienie :)

dolga tak jak wyżej szukamy, więc trzymajta kciuki. Wynieść z chaty musimy się do 25 czerwca.
Co do pracy to napisałam im maila po prostu, ale obróciłam to tak wszystko że wyszlo jakbym ja im robiła przysługę bo nie chcialabym w razie czego ich zawieść gdybym fizycznie nie dawała rady wykonywać moich obowiązków : )

Hej, mam zaległości, minimalnie was podczytywalam ale w ogóle głowy teraz do niczego nie mam :-( mam problemy w pracy i już nie wiem co robić... Ale już o szczegółach napisałam na zamkniętym..

Jestem z wami cały czas ale na razie muszę ogarnąć nerwy i stres..

AniaTess fajnie ze wszystko dobrze i sporo tych polowkowych będziesz mieć :-)

Akatsuki super ze udało się dostać l4 :-)

Wirginia biedulka oby szybko przeszło!

Witam z rana. Nadrobie Was pozniej albo za chwile, bo siedze w poczekalni do gina - o 10 wizyta i jestem zestresowana jak przed kazda wizyta . Ciekawe czy maluszek sie ujawni oj jestem bardzo ciekawa.
Ogolnie czuje sie nawet spoko , ale czuje ze chyba waga znow poszla w dol ale obym sie mylila bo spadek wagi wiarze sie z anemia a chcialabym jej uniknac. No nic poki co zostaje mi czekac na wizyte i sie wszystko okaze.

Na razie nic ciekawego ale za tydzień są wybory więc liczę że po więcej ofert się pojawi. ..
A czemu po wyborach ma być więcej ofert? Jak to jest uzależnione od siebie?

Chcialam was dzisiaj rano nadrobic ale nie jestem w stanie :/ od rana co zjem to wymiotuje ;( przyjemny dzionek sie szykuje :/
Oj... współczuję bardzo. Może się strułaś czymś co wczoraj zjadłaś?

Witam z rana. Nadrobie Was pozniej albo za chwile, bo siedze w poczekalni do gina - o 10 wizyta i jestem zestresowana jak przed kazda wizyta .
Haha no ładnie :) Po to jest BB, aby Cię pocieszyć :) Ja już tak nie stresuję się - ostatnie wizyty poszły jakoś tak na luzie. Ten luz do Ciebie też przyjdzie, zobaczysz. Dawaj znać od razu po wizycie czy jajca czy piczka.

A czemu po wyborach ma być więcej ofert? Jak to jest uzależnione od siebie?

.

jak wygrają konserwatyści to maja zostać zamrożone stopy procentowe kredytów hipotecznych, jak liberałowie czy tam ktoś inny to maja wzrosnąć, przez co pójdą w górę kredyty i także wynajem.

ci

ja mam mieszane uczucia co do szczepionek, oczywiście nie mówie , ze jestem na wszyytskie na nie,
ale znam sobiście kilka silnych NOP po szczepieniach, 2 po MMr nie odwracalne, i teraz mój kuzyn zaszcepił córę na memingokoki i mała wyądowałą w szpitalu w krytycznym stanie, walczą o jej życie, jak ją szczepili to była zdrowa, akurat jest tym % u którego wystąpił silny Nop, oczywiście szanuję każdego decyzję czy ktoś szczepi na wszystko czy nie szczepi na nic

dokupiłam sobie dzisiaj do ogrodu jeszcze jedną Magnolię taką różową, i zamówiłam 17 Wierzb Japoński
na wjeździe do domu wsadzimy, M zamówił drewno zrobi dzieciom domek , co roku im coś dorabia na podwórku

My mieliśmy NOP po szczepieniu na szczęście córka była silna i mam nadzieje, że nic jej nie bedzie - ale to moze i za kilka lat się ujawnić...czytałam, że po takich NOPach jak był u Nas dzieci umierały, wiec ja jestem przeciwna szczepieniom. Zaszczepię jesli dostane gwaracje, że nic dziecku się nie stanie lub odszkodowanie w razie co.

Asika tez miałam sobie w tym roku rower kupować, bo mam taki niewygodny, ale jjaki sens jak zaraz nie będzie można jeździć, chociaż znam dziewczynę co do końca na rowerze jeździła, ja tam bym nie dała rady

ja zamierzam do końca ciazy jeździć rowerem jak tylko dam rady :)...ale ja juz od paru lat jeżdżę codziennie więc jestem zaprawiona. nawet nie wiecie jak bardzo mnie to cieszy, że mogę nadal jeździć :tak:

Ale jak ktos faktycznie jeździł sporadycznie lub wcale to lepiej nie ryzykować.
A jazdę rowerem polecam z całego serca...same zalety, nie wyobrazam sobie życia bez roweru

Sysia trzymam kciuki za udana wizyte :) oby pokazal co chowa miedzy nozkami :)

wczoraj nic takiego nie jadlam czym bym mogla sie struc bo caly czas uwazam na to co jem, ale juz powoli wracam do siebie zjadlam banana i na razie jest we mnie wiec moze minie :)

Mam do was pytanie czy mam sie martwic jak wyszly mi zyly na brzuchu? mam pare po bokach i jedna pod pempkiem i troszke mnie to zmartwilo :/

reklama
Witam dziewczyny jestem tegoroczną marcóweczką trzymam kciuki za wasze szybkie porody
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==
. Nie potraktujcie mojego wpisu jako spamu wiem że tez nie lubiłyśmy wpisów o sprzedażach ale został0 mi po moim synku 9 opakowań biodegradowalnych wkładów do pieluszek hybdrydowych. Mam też 4 takie pieluszki takie jak na zdjęciu nie używane. Chciałabym to sprzedać komuś komu by się przydały. Jak coś wiadomość priv

Zobacz załącznik 686355Zobacz załącznik 686356

Do góry