reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dzień dobry!
Zaraz dam Hani II śniadanie i spadamy do parku! Może czas szybciej minie... Już się nie mogę doczekać 15!!!! Mam nadzieję, że moje dziecko nie jest wstydliwe i pokaże co ma między nogami ;) Czy to faktycznie siusiak...czy jednak pipka!

Miłego dnia Dziewczynki :)

reklama
Colly Hahahahahaha oj a to wstydziak mały znam ten ból u mnie niby chłopiec ale potwierdzenia nie ma :( tez czekam na polowkowe w przedostatnim tyg mają mam

Katjana wszystkiego naj naj. Nam w IX minie 8 lat. Ja też nie mam odwagi kupić ciuchy nie mierząc ich. Ciężki dzień w pracy , przyszła do pracy laska która mnie zastąpi , straszne uczucie, pracuje w tej firmie 8 lat i jakoś nie mogę przetrawić że nie będzie mnie dłużej niż 2 tygonie urlopu.

Szuszi- w pełni Cię rozumiem. Ja właśnie sama zarekrutowałam za siebie dziewczynę na zastępstwo, która dołączy do zespołu 18 maja. Muszą ją w pełni przeszkolić i planuję od połowy czerwca pójść już na zwolnienie do końca ciąży. Choć będzie mi bardzo brakowało mojej pracy bo ją lubię pomimo, że dostarcza mi czasem mega stresów.

co do ciążowych ciuszków ja mam trochę z poprzedniej ciąży ale wtedy miałam -15 kg niż teraz także nie wszystko pasuje...
Kupiłam kilka rzeczy w H&M i na razie musi wystarczyć. Na lato chcę jeszcze dokupić jakieś bermudy i lekkie spodnie.

Jeśli chodzi o biust to przed ciążą 85 D, teraz kupiłam 2 staniki z Alles Mama rozmiar 85 F, mogłam większe kupić bo już zaczynają być za małe...Mogłyby już odpuścić bo ciężko aż się chodzi hihihihi

Blair- ja mam taką poduszkę matherhood w kształcie C i już nie wyobrażam sobie spania bez niej a problemy z kręgosłupem mam ogromne.
Jestem po 2 operacjach kręgosłupa co było także wskazaniem do cesarskiego cięcia jakie miałam w 1 ciąży.
Teraz też jestem kierowana do planowego cc.

dzięwczyny, dziękuję za miłe słowa i przyjęcie. Staram się nie martwić i codziennie robię taką projekcję zdrowego maluszka, którego urodzę w październiku. Tylko nie zawsze mi się udaje....tak się boję, że coś pójdzie nie tak...Jakbym mogła to codziennie robiłabym sobie USG:/
Tłumaczę sobie, że odsetek osób, które straciły ciążę po I trymestrze jest bardzo mało no i byłyby jakieś objawy, krwawienia prawda? Ech, przepraszam już nie smęcę.
Najbliższą wizytę lekarską mam 15 maja. Chodzę prywatnie do lekarza, który na każdej wizycie robi USG. Do tego mam z pracy abonament w Medicover więc tam też chodzę bo badania za free.
Połówkowe mam najpierw 23 maja a potem jakoś w czerwcu ok. 10 prywatnie drugie

Bas, Dolga dzięki :* wlasnie ja nie dźwigam nic, czasem lekkie zakupy, widać taka moja uroda...

Buba wlasnie chce kupić rogala bo ponoć pomaga.

Kasik ja usłyszałam o tym amarantusie u Koleżanki, zrobiła mi koktajl z nim ale jakos średnio mi podszedł moze dlatego ze jeszcze miałam wtedy mdłości... Ponoć ma bardzo duzo kwasu foliowego :)

Colly dwa tyg szybko zlecą ;)
Ta poduszka jest rożnie nazywana rogal, C, ciążowa. Po przewertowaniu opinii zdecydowałam sie kupić droższa ale lepiej wykonana, ważne jest żeby była dobrze upakowana. Ja wybrałam firmy Motherhood poduszka kojec, ponoć do dostania w smyku, koszt spory bo 160zl ale przydaje sie na czas ciąży i po porodzie np do karmienia lub jako kojec dla dziecka.

dziewczyny,
Na necie tą poduszkę można kupić trochę taniej niż w smyku. Też uważam, że warto zainwestować w droższą, tą z matherhood bo się nie odkształca i nie płaszczy od ucisku.

Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży z synusiem to nie powinno się spać ani na plecach ani na prawym boku ze względu na jakieś tam żyły. Ale można się przyzwyczaić do spania na lewym boku, jedną poduszkę kładłam pod brzuch drugą między kolana i jakoś dałam radę, zresztą teraz też tak śpię bo moj brzusio dość szybko urósł i po prostu jest mi ciężko spać bez poduszki pod brzuchem.

Colly najważniejsze że z dzidziem wszystko dobrze :)
AnnieTess trzymam kciuki za wizytę żeby było widać co będzie :) Choć na ostatniej wizycie mój gin mi powiedział jak pytałam czy nic się nie zmieniło między nogami że najlepiej płeć widac w 12tc a później dopiero po 18tc, więc u ciebie powinno byc widać no chyba że zaciśnie nóżki i pokaże plecy jak moja dzidzia :p
Blair nie jesteś sama z bolacym kręgosłupem :) mnie boli jak jestem długo w jednej pozycji ale pomaga leżenie i masaż przez męża :)) Choć będziemy mieć coraz gorzej hehe

Mam też pytanie z innej beczki: co powiecie o nowym becikowym? łapie się ktoraś z was na te 1000zł przez 12 m-cy?

Blair ja umieram na ból pleców. oprócz odcinka lędźwiowego całe biodro prawie mi wysiadło i czasem z auta wyjść nie mogę albo z krzesła wstać :(

Colly gratuluje udanej wizyty, tez mam połówkowe 20 maja, obysmy sie dowiedziały cos tam w środku siedzi :)

paulka a nic nie slyszalam o nowym becikowym, a coz to takiego? a moze mowisz o tym rodzicielskim?

Właśnie się zastanawiałam jakiej firmy rogala kupić. Pójdę za Waszym przykładem i Motherhood wybiorę. W 1 ciąży nie miałam tylko sobie pomagała poduszką, potem kupiłam małego do karmienia dla nie było to wygodne... może z dużym rogalem będzie lepiej.

reklama
Kajtan wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia :)
Colly dobrze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze :)
Ja tez mam straszne bole kregoslupa, nie daje sobie czasem juz z tym rady :/ nie dosc, ze dodatkowe kilogramy to obciazaja to jeszcze mam wade przed ciaza zawsze mnie bolal a teraz to juz wogole :/
Zazdroszcze wam wszystkim takiej ladnej pogody u mnie w miare cieplo ale leje caly czas od niedzieli :/
Kurcze ja jeszcze musze czekac na polowkowe do 18 maja juz nie moge sie do czekac :)

Do góry