reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

wirginie syn chodzi do technikum,
paulka dzięki zaraz poczytam
doris u mnie młodsi to 2 całkiem inne charaktery,
najmłodszy musi mieć kilka razy powtórzone polecenie i do tego sparwdza czy na pewno musi je wykonac
a sredniak wystarczy, ze powiem raz i słucha,

Ostatnia edycja:
reklama
Paulka poczytam o tym becikowym. Wogóle nie iwedzialam, ze teraz becikowe jest uzalezione od dochodu, jak mialam na syna w 2012 roku dostawal kazdy.

Dreamgirl zachecilas mnie do tych pierogow :) moze zbiore sie w sobie i zrobie, ja ruskie uwielbiam, chcoiaz ze szpinakiem tez bym zjadla... mniami
Chociaz powiem Ci, ze te co ja kupuje to sa naprawde dobre, maja bardzo dobry sklad i sa lepione recznie :)

Kate powodzenia dla syna :)

Reniam ja amarantus kupilam w Rossmanie.

Bylam na zakupach i udalo mi sie kupic troche ziol, w tym roku postanowilam, ze oprocz kwiatow posadze tez ziola, co by pozytecznie tez bylo :)

juz doczytalam o becikowym. Doris masz racje, ustawa ma wejscw zycie 1 stycznia 2016. Wiec o becikowym mozna zapomniec ;)

Ostatnia edycja:
kate to zazdroszczę! u mnie powtarzanie 100 razy tego samego co mnie wykańcza :-( za to na plus mogę powiedzieć, że mam bardzo wesołe córeczki i mimo wkurzenia o nieporządek i nieposłuszeństwo dają mi duuuużo radości :-) i lubię też to, że moja 10latka jest i zawsze był taka "mądra" w tym sensie, że ustępuje często młodszej (no chyba że ją coś napadnie albo chyba ze chodzi o jej telefon) i potrafi się ze mną śmiać z małej ale nie tak szyderczo właśnie tylko rozumie, że trzeba wszystko co ona mówi brać na poważnie a potem puszcza do mnie oko i już tylko do siebie się śmiejemy; i są jeszcze bardzo troskliwe wobec siebie; znaczy jest równowaga w przyrodzie ;-)

ciekawe jaki będzie synuś... :rolleyes2:

mrowkaa tam jest tak napisane "Świadczenie rodzicielskie będzie przysługiwać niezależnie od dochodu. Jeżeli w ciągu roku od urodzenia dziecka podejmą pracę, świadczenie nadal będzie wypłacane, ale zostanie obniżone o połowę (takie same zasady obowiązują przy urlopach rodzicielskich)."
to chyba z tego nie wynika, że to dla tych, którym nie przysługuje roczny urlop macierzyński, chyba że znalazłaś jeszcze inne informacje

Ostatnia edycja:
Mrowka ja zrozumialam, ze jak po pol roku wrocisz do pracy , czyli skorzystasz tylko z polowy urlopu macierzynskiego to dostaniesz 500 zl a nie tysiaka.

Ja nic nie rozumiem o co chodzi z tym nowym becikowym. My też będziemy mogły się o nie starać od stycznia? Czy my już nie dostaniemy? To jest dla bezrobotnych czy dla wszystkich?
Albo ja dziś niekumata albo ten artykuł jakiś chaotyczny. Nie obraziłabym się jakby mi 1000zł co miesiąc wpadło (Bo to jest takie extra 1000 a nie zamiast macierzyńskiego, prawda?)

Hej po weekendzie majowym przedłużónym :-)

co do ruchów, jejeku ja już czuję tak mocno jakby całkiem duży dzieciaczek we mnie siedział, czasem aktywnośc jest nawet do kliku godzin i czuję już naprawde o różnych porach dnia, czy to siedze czy leżę, bardzo mocno już kopie dzidzia :-)

Dziś u nas cieplutko, szkoda że wieje ale i tak jest ładnie więc po obiedzie pewnei będziemy cały dzien na dworze ;-)

Blair ja mam okropne problemy z kręgosłupem, właśnie na odcinku krzyżówym i lędźwiowym, ja też już sobie powiedziałam że w tym tygodniu szyję tą poduszkę C, zamóiłąm już materiały bo juz naprawdę po nocy tez budzę się połamana!

paulka nie słyszałam wcześniej o tym becikowym ale pewnie nie ma co na to liczyć ;-)

kate mam pytanko, masz chłopców z taką różnicą wieku jak moje dzieci będą ;-) używasz wózka bliźniaczego, spacerówki, zastanaiwam sie nad tym...teraz z doświadczenia uważasz że to neizbędnik czy można się obejść ??

reklama
Ja nic nie rozumiem o co chodzi z tym nowym becikowym. My też będziemy mogły się o nie starać od stycznia? Czy my już nie dostaniemy? To jest dla bezrobotnych czy dla wszystkich?
Albo ja dziś niekumata albo ten artykuł jakiś chaotyczny. Nie obraziłabym się jakby mi 1000zł co miesiąc wpadło (Bo to jest takie extra 1000 a nie zamiast macierzyńskiego, prawda?)
Colly to jest dla wszystkich, niezależnie od dochodu jaki osiągają ale tylko w przypadku dzieci urodzonych po 01 stycznia 2016 roku, czyli nie dla nas. Przynajmniej nie w tej ciąży bo może któraś z nas urodzi jeszcze dziecko w 2016 ;-)

Do góry