reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Dreamgirl uwielbiam pierogi, ale dla mnie to robota na pol dnia dlatego bardzo rzadko je robie, ale znalazlam sklep, w ktorych sa pyszniutkie :)
Kiedyś też tak myślałam, ciągle kupowałam gotowe, ale mama mnie przekonała, że to nie zajmuje dużo czasu. I rzeczywiście, jak sobie rano farsz przygotowałam i wstawiłam do lodówki, to potem około 15:30 zaczęłam robić pierogi, myk myk i chwilę po 16 miałam 60 sztuk. Tyle co posprzątać i gotowe. Polecam spróbować mimo wszystko, bo można zaszaleć z farszem samodzielnie no i co ważniejsze - z ciastem, użyć mąki razowej czy żytniej i jest zdrowiej...

Szuszi- w pełni Cię rozumiem. Ja właśnie sama zarekrutowałam za siebie dziewczynę na zastępstwo, która dołączy do zespołu 18 maja. Muszą ją w pełni przeszkolić i planuję od połowy czerwca pójść już na zwolnienie do końca ciąży. Choć będzie mi bardzo brakowało mojej pracy bo ją lubię pomimo, że dostarcza mi czasem mega stresów.
A gdzie pracujesz, że masz takie stresy?

Dziewczyny! Dzisiaj normalnie wstać nie mogłam, budzik na 6:30, ale zwlokłam się z wyra dopiero o 6:50... W Gdańsku trwa w maju akcja aktywizacji dzieci i moja córka bierze w niej udział - musi do szkoły dojeżdżać sama na jakichś kółkach, w sensie rower, hulajnoga, rolki czy kto co tam ma. No i wstajemy ciut wcześniej. Ona to rześka, ja z ledwością...
Ale to nic - na 9 zawiozłam samochód na pranie i dopełnianie klimy (zakupiłam sobie groupon juhuhu) no i dzielnie postanowiłam wrócić z buta. 3,5km szłam półtorej godziny... Myślałam, że nie dojdę. Masakra. Właśnie leżakuję od kilkudziesięciu minut i odpoczywam. Szaleństwo...

hej
drearmgirl ja wczoraj miałam ciężki dzień, byłam z dziecmi u dentystki bo średniaka ząb bolał
i myślałam, że padne ze zmęczenia jak przyjechałam, miałam jeszcze na poczte jechać ale nie dałam rady najstarszy syn pojechał

paulka nic nie wiem o nowym becikowym, jakie zmiany sie szykują?

ja na szczeście juz dobrze sypiam,
nie wiem czy Wam pisałam ale mój najstarszy syn zdaje dzisiaj maturę

dreamgirl- to nie chodzi o sam rodzaj pracy a o firmę i rodzaj zadań. Generalnie pracuję w HR. Nie tylko w samych kadrach. Jestem koordynatorem i odpowiadam za wiele procesów personalnych w dużej spółce. Poza tym rozliczam listy płac- a tam gdzie są pieniądze tam są stresy. Jest bardzo wiele zadań a czasu malutko... pewnie wiecie dobrze jak to jest.

Hej ;)

Powiedzcie mi czy Wy tez macie takie problemy z kręgosłupem? Boli mnie od samego początku w odcinku lędźwiowym, ale nie zawsze, dzis nad ranem nie mogłam sie w żaden sposób ułożyć żeby mnie nie bolało... Zastanawiam sie czy przyczyna moze byc to ze ostatnio brzus mi znowu wyskoczył czy moze mam jakas wadę kręgosłupa o której nie wiedziałam...
W tym tyg albo następnym zabieram G do sklepu po poduszkę "C" ;) juz mam upatrzoną w motherhood ;)

Dreamgirl uderzeń gorąca nie mam ale kołatanie tak, tzn takie wyrzuty krwi mocniejsze ale to akurat wada mojego serca po Mamie mam problemy z domykaniem zastawki :/

Katjana gratulacje!!!!

Annie czekam na wieści z połówkowego ;)

Dzis ma byc 27* u nas!! Ale cudownie! Od rana juz wietrze cała chałupę ;)
Niedawno chodziłyśmy na prenatalne po I trymestrze a tu juz polowkowe! ;) ja sie juz niemoge doczekać ;) bo ostatnio widziałam moje Dziecko w 13tyg... Dobrze ze przyjamniej kopie to matka panikara mniej panikuje ;)
Ja też narzekam na kręgosłup, ale przynajmniej wiem dlaczego. U mnie jest przepuklina międzykręgowa i przez nią jak się dużo narobię lub nachodzę to mnie boli.

Dziewczyny jecie moze albo slyszalyscie o amarantusie? Jest bardzo zdrowy i ma duzo zelaza a to nam ciezaroweczkom jest potrzebne :) wlasnie zrobilam sobie na drugie sniadanko, pyyyyycha. Dodalam mleko sojowe, orzechy nerkowca, banana i jagody :) Polecam :)
Ja czytałam o Amarantusie i muszę u nas poszukać. Podobno ma dużo magnezu, a tego mi brak bo już skurcze łydek mi się zaczynają.

A ja dziś lenia mam. Miałam jechać do koleżanki ale nie ma czasu, tylko zrobiłam obiad, ogarnęłam mieszkanko, powieszę pranie i nuda.
U nas ma być 25 stopni :)

Dziewczyny,
któraś z Was pisała o sklepie New Look w UK i ubraniach ciążowych. Faktycznie na sklepie online jest duży wybór i fajne ceny. Mam pytanie do mam mieszkających w UK. Czy w sklepach stacjonarnych w Anglii też będzie taki wybór?
w czerwcu lecimy z moim M do Londynu na tydzień trochę poleniuchować a ja na shopping:) Staramy się tam być co roku bo to nasze ukochane miejsce.
Kupiłabym wtedy coś sobie w tym sklepie jeśli jest w czym wybrać.

Dziewczyny,
któraś z Was pisała o sklepie New Look w UK i ubraniach ciążowych. Faktycznie na sklepie online jest duży wybór i fajne ceny. Mam pytanie do mam mieszkających w UK. Czy w sklepach stacjonarnych w Anglii też będzie taki wybór?
w czerwcu lecimy z moim M do Londynu na tydzień trochę poleniuchować a ja na shopping:) Staramy się tam być co roku bo to nasze ukochane miejsce.
Kupiłabym wtedy coś sobie w tym sklepie jeśli jest w czym wybrać.

Może Akatsuki coś Ci podpowie bo jest zorientowana co do asortymentu. Ja mogę się wypowiedzieć pod koniec maja jeśli polecę do Blackpool. Bo na pewno skorzystam z okazji i tam wpadnę do NL.

xmamuska
nie wiem jak to zabrzmi ale cieszę się, że to nie tyko ja tak mam :-D ulżyło mi ;-) moje tez się biją! mimo, że jak jedną ukarzę to druga razem z ukaraną płacze :p wtedy jest empatia i siostrzana miłość ale na co dzień bitwa o wszystko, nawet o to, która więcej naskarży, heh no i moje bałaganią po równo!
buba napisałaś "Kate - charakter ma też wiele do powiedzenia masz rację ale z obserwacji uważam że dziewczynki szybciej przyswajają polecenia. Oczywiście są i wśród dziewczynek wyjątki ;)" - to u mnie są te wyjątki :evil:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry