reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ladyk u mnie lekarz tez podejrzewał migrenę od kręgów szyjnych. Nawet jak mnie dotknął w jednym miejscu na karku i wymasowal to później cały dzień mnie bolało, ale ból głowy odpuścił na jakiś czas. Za to jak byłam u kregarza to stwierdził, że lekarze często tak mówią a nie szukają prawdziwej przyczyny.

Ja na polowkowe idę 19+6. Chyba ze inna położna przyjedzie tutaj to mi przełoża.

reklama
Ladyk - dobrze ze na IP trafilas na swietnego lekarza . Myslalas moze o jakis masazach albo cos? Moze by ci to usmierzylo bol.

Ja polowkowe bede miec pod koniec miesiaca teraz w srode na 10 mam wizyte ale to 16 tydz jakos bedzie.

Moj lekarz podaje tydz i dzien
Dostałam skierowanie na rehabilitację. :-) Koleżanka ma mi przesłać namiary na fizjoterapeutę, który specjalizuje się w rehabilitacji ciężarówek. Do tego żel do smarowania, odpowiednia pozycja do snu, no i w chwilach silnego bólu paracetamol. Ginekolog na IP mi powiedziała, że więcej złego dziecku może zrobić ciągły, nieuśmierzony ból u matki niż wzięcie apapu.

Witam wszystkie kobitki.Mi niestety nie udał się dzisiejszy dzień na działce, pogoda taka sobie mężuś grilla zrobił i wróciliśmy do domu bo chłodno
Jutro ma być lepsza pogoda ale idzie na komunie więc czeka nas nudny dzień. Mam do was pytanie może głupie ale spytam skąd będę wiedziała że maluch kopie czasem czuje swędzenie od środka nic więcej, wiem że niektóre z Was już czuje ruchy a ja tylko to swędzenie - nic więcej.

Suszi wczesne ruchy dziecka to troche odczucie jakby ci rybka w macicy pływała ;) albo jak ruchy jelit tylko niżej. a tak koło 20 -25 tc czuć już kopniaki i uderzenia. Tego już nie sposób nie zauważyć ;)

Suszi ja jestem w 15 tc i czuje od 2-3 tyg ale pierw to bylo takie wlasnie jak plywanie rybki w srodku, od tyg gdzies czuje "kopniaki" ale tez delikatne i sporadycznie zwykle wieczorem jak sie poloze, zrelaksuje itp z tym,ze to moja druga ciaza i niby czuc predzej ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie pamietam jak to bylo

Paulka ja bym poczekał jeszcze ze dwa dni, może apetyt wróci, jak nie to chyba lepiej skonsultować się z lekarzem. Jak teraz samopoczucie ?

Ja w karcie ciąży mam wpisany tydzień w którym aktualnie jestem, a na usg tydzień i dzień ciąży.

Suszi mi ruchy ciężko opisać. Najbardziej dla mnie jest to chyba podobne do tego jakby coś od środka delikatnie ocieralo ( na poczatku), no a później to konkretne koniaki ;) no a później to nawet boli ;)

PYTANIE ZA 100PKT!
Wiem że badania nie wyjasniły jednoznacznie czy farbowanie włosów jest bezpieczne czy nie. Ja do tej pory używałam tylko farby bez amoniaku, ale myślę żeby robie strzelić ombre... I teraz pytanie - czy uważacie że skoro farba nie dotyka skóry, to użycie rozjaśniacza jest bezpieczne? a co np z taka Olią blond? hmmm?

Ja pytalam w 1 ciazy gina i pow ze smialo.mozna farbowac bo przeciez po kilkunastu minutach farbe sie zmywa takze ja osobiscie farbuje i farbowalam w 1 ciazy tez bez jakis obaw. Ja bym sie nie bala Akutsaki i nawet rozjasniacza bym uzyla

reklama
Dzięki za wyjaśnienia więc czekam na rybke w brzuchu narazie tylko swędzi . To moja pierwsza ciąża więc może muszę trochę dłużej poczekać. Idę spać bo rano pobudka. Dobrej nocy ;-)

Do góry