reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Masz włosy czarne? Ale mnie nakręciłas, tylko myślę że trzeba by zrobić te ombre nie takie mocno jasne. A jak później z malowaniem odrostow przy tak.ciemnych włosach, splukujac farbę z odrostow nie Zniszczylabym ombre

reklama
ja tez nadal nic nie czuje, w pierwszej ciazy chyba dopiero w 21 tc, wiec czekam...
Spoko, dołączam się! Ja nie pamiętam, w którym miesiącu w pierwszej ciąży czułam ruchy... Teraz czekam. Maleństwo jest już całkiem spore, więc na dniach powinno coś być czuć. A mimo to nadal cisza. Czuję tylko zmianę pozycji.

koleżanka mam ombre na bobie i fajnie to wygląda ;) ale ja nie wiem czy sama sobie zrobię cos fajnego czy raczej masakre :)
A rób kochana! Ciekawa jestem efektu zwłaszcza, że robisz sama.

nie sądzę żeby afrbowanie odrostów zniszczyło ombre, musisz byc po prostu ważna i jak płukasz to nie w ciepłej a letniej wodzie. Gadałam z kumpelą fryzjerką która jest w 5 miesiącu ciąży, cały czas pracuje i mówi że najważniejsze to dobrze wentylować pomieszczenie, ale jeszcze nie słyszała żeby sie komuś coś przydarzyło od farbowania. Zresztą sama pracuje 6 dni w tygodniu z farbami ... taki zawód.
Ja mam czarne włosy, długość tak za ramiona, cieniowane. Też nie chce takiej chamskiej różnicy tylko o4-5 stopni jaśniejsze włosy :)

Hej!

U nas noc pełna wrażeń. Wieczorem zaczęła wymiotować, w nocy co godzinę się budziła. Od pierwszej spała spokojniej. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie jej lepiej, choć troszkę źle wygląda.

hej :)

i ja znowu po przerwie.. ale jak się w końcu podleczyłam trochę, to dużo rzeczy było do zrobienia.
Ze zdrowiem już lepiej, oczy też już lepiej :) chyba wychodzę na prostą :)

Wczoraj byliśmy na zakupach, G potrzebował sporo rzeczy przez to ze schudł i jak zakładał dopasowane rzeczy to zobaczyłam jaki On chudy! Ale ciacho się z Niego zrobiło jeszcze większe :D a tu kurde celibat od gina...
Ja się zaopatrzyłam w nową parę balerinek jedynie :) dla Maluszka nic nie kupiliśmy bo nie widzieliśmy nic uniwersalnego, więc wstrzymamy się do poznania płci.
Byliśmy na obiedzie w Jeff's bo G miał ochotę na stek, a ja wzięłam burgera, o mamo ale oni to dobrze robią, takiego burgera dobrego to nie jadłam jeszcze chyba...
Dziś trochę leniwie, ale może niedługo jakiś spacerek...

Malutkie wczoraj szalało i kopało, dziś też czuję więcej ruchów :) oby już tak zostało :D

Przepraszam że nie odp na wszystko, ale cięzko mi nadrobić..

co do prenatalnych, to ja idę w 22tc, choć pewnie lekarz będzie kręcił nosem że za wcześnie... ale tak nam pasuje pojechać do Lbn, bo G ma później uczelnię...
już się nie mogę doczekać, ostatnio moje Szczęście widziałam w 13tc, ciekawe czy córcia czy synio :)

co do farbowania, ja nie farbuję, lekarz niby nie zabronił, ale powiedział że jeśli mogę to żebym się wstrzymała. Fryzjerka u której byłam [ścięcie włosów] mówiła że ona całą ciążę i pracowała i sobie farbowała a syn zdrowy, ale powiedziała żeby unikać farb bez amoniaku, bo amoniak szybko wyparuje i nie ma problemu, a te farby niby bez amoniaku to mają jakieś składniki które utrzymują się przez 72h i są bardziej szkodliwe.. coś jak zamiana cukru na słodzik...
Nie zgodzę się że to chodzi tylko o brzydki zapach, tylko o substancje które mogą wniknąć drogą oddechową, po pracy w labie wiem że taka droga wchłaniania jest równie niebezpieczna, więc wolę zostawić włosy w spokoju do porodu niż się później zastanawiać czy np jakaś nietolerancja organizmu dziecka na coś lub alergia nie sa przyczyną tego ze w ciązy się czegoś nawąchałam lub coś stosowałam, co nie jest przebadane na zwierzętach. Ale to mój punkt widzenia :)

Sysia to też moja pierwsza ciąża i też się zastanawiałam czy to jelita czy Dzieciątko :) ale w 16tc poczułam rybkę, takie smyrnięcia, a w 17 już pierwsze kopniaczki, których nie da się pomylić, teraz moje Małe kopie i boksuje i wiem że to Ono :)

Szczęśliwa zdrówka dla Małej :)

Buba nam gdzieś zaginęła

Hej :-) nie wiem czy to możliwe ale moja córcia chyba właśnie odkryła jak fajnie jest się bawić mamy pecherzem, normalnie sikam co minutę! Haha świetna ma frajdę jak co chwile podskakuje gdy ja pędze do WC :p

Hej dziewczyny :) nadrobiłam Was chociaż nie było tego tak dużo. Wczoraj miałam urodziny, dużo gości, ładnie się ubrałam żeby zdjęcia porobić i zapomniałam o nich :(

Co do ruchów dziecka to ja na początku myślałam że tak mi dziwnie w jelitach jeździ. Teraz już czuje i wircenie się i kopniaczki. kopniaczki niektóre taki silne, że nawet L poczuł ręką. :D czasami zastanawiam się czy nie za często ten bobas kopie bo naprawdę często czuje te ruchy. No i ostatnio coraz wyżej. Możliwe to żeby cały brzuch mi się jakoś wyżej przenosił? Nie wiem czy to te nowe spodnie czy naprawdę tak jest ale wcześniej miałam ładną długą talie a teraz już jakoś inaczej mi to wygląda.

Witam nową mamusie :)

Aaach no i ja wizytuje jutro wieczorem, mam nadzieję że dowiem się kto tam mieszka ;)

Malinka hehe moje Dziecko tez tak czasem ma że robi sobie trampolinę z mojego pęcherza a ja mogłabym z wc nie wychodzić :p na szczęście nie jest to codziennie :p

Twoja Córcia robi tak :)
pecherz.jpg

Colly podobno to podnoszenie brzucha to właśnie normalne i tak powinno być ze z czasem czujesz ruchy wyżej, ja czuję cały czas nisko, bardzo nisko :/ choć ostatnio zdarza się że kopniaczka dostanę trochę wyżej :) więc mam nadzieję że też się powoli podnosi :)

a w ogóle wczoraj jesteśmy na tych zakupach i diverse stoimy przy kasie, G płaci a Pani "może napój energetyczny [szybki look na mnie] yy dla Pana" :p znaczy widać że jestem w ciąży nie że gruba :p

Załączniki

• pecherz.jpg
    pecherz.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 67
Hej. Mój katar nadal nie ustępuje. Doktorek kazał zapuszczać sterimar cu do nosa i jeść produkty bogate w Wit c. Jak temperatury nie ma nie panikujemy, jakby coś się działo dzwonić. Z dzidzią ok serducho bije jak trzeba. Ogólnie samopoczucie mam do d.... Jakiegoś doła złapałam. Raf ma urodziny w niedzielę a ze mamy komunie więc miałam zrobić w sobotę ale nie wiem czy dam rade wszystko przygotować chodząc do pracy i jeszcze to przeziębienie. No i na wycieczkę szkolną mam z nim w środę jechać, mam nadzieje ze mi przejdzie.
Też myślałam nad ombre ale w końcu stwierdziłam ze wstrzymam się ze względu na ciąże. Nie ma się co truć na własne życzenie, to w końcu chemia.

reklama
Hello

Wczoraj mi minął bardzo fajnie dzionek ;-) Zrobiliśmy bardzo dużego grilla znajomi wpadli z dziećmi więc miałam Martynkę z głowy na 4 godz :) Tak pojadłam, że dzisiaj jeszcze nic konkretnego nie zjadłam oprócz jabłka i jogurtu :) Muszę przyznać, że mój A pyszne jedzonko robi na grilla :) Cieżko Was nadgonić i nawet nie wiem czy dam rade ;-) Przepraszam, że wszystkim nie dam rady odpisać :-)

Colly,
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) Możliwe, że czujesz dzzieciaczka wyżej ja sporadycznie czuje mojego bąbelka :-(

Blair,Malinka
ooo mi też się chce często siusiu najczęściej w nocy :)Tak naprawdę zabawa w siusianie co min zacznie się pod koniec ciąży ;-)

Evvula,