reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dreamgirl kuruj się półki nic poważnego! Zazdroszczę burzy, w tej Anglii to raz do roku jakaś przejdzie... Starzeje się, coraz bardziej bym chciała do Polski wracać.
ogóle to nie wiem czy mówiłam wam że na rocznicę zamówiłam mężowi sesje w studiu tatuażu. Wyobraźcie sobie psiakrewjegomać że podczas robienia projektu wkradł się błąd do daty i teraz facet ma wytatuowana datę urodzenia jakiejś innej laski zamiast moją -_- co prawda tatuaż jest w fazie konturu ale nie wiem czy już się da to naprawić bez laseru... ja to mam szczęście -_-
Dzięki Akatsuki... Noc była przekichana. Oddychałam tylko przez usta i cała buzia wyschnięta, masakra. Ale temperatura lekko spadła do 37,0. Gardło też przeszło, tylko jestem mega słaba.
Kicha z tym tatuażem, koszmar normalnie... Mam nadzieję, że mu to poprawią i wówczas jakąś half price cenę dadzą za taką pomyłkę.

Wybaczcie ale dziś już was nie nadrobie...padam po weselu i poprawinach.. W dodatku znów mam humor chusteczkowy :-( moja kondycja psychiczna ostatnio leży.. Nie chce się tu rozpisywać na ten temat, może jak w końcu powstanie wątek zamknięty i będę przyjęta do niego to napisze .. (...)
Smęć sobie ile chcesz, po to jest to forum, aby się wyżalić i znaleźć zrozumienie. Ja bym porozmawiała wyłącznie o swoich uczuciach, bez żadnych sugestii. Jak będzie chciał - sam podejmie decyzję...
ja nadal nie czuje zadnych ruchow :-(
Ja Ci powiem, że u mnie też nie ma kopniaków, ale czuję, że się przekręca w środku. Czasem brzuch jest twardy i jak pomacam trochę to się robi miejsce, w sensie przewraca się dzidzia. Najczęściej tak sobie macam wieczorem jak się położę na płasko :-)

(...)MINA BEZCENNA- jest bardzo szczęśliwa, że będzie mieć rodzeństwo wciąż przytula brzuszek, mówi że będzie Nam pomagać, przypomina żebym dbała o brzuszek :-D (...) I mam jeszcze pytanie-wszystkie robiłyście badania na toksoplazmozę?
Cudownie! Moja córcia też przytula brzuch i cały czas gada o rodzeństwie, założyła sobie zeszyt gdzie odznacza wzrost dziecka i mnóstwo innych rysunków.
Badanie na toxo jest chyba obowiązkowe. Nie trzeba na to chorować, nawet lepiej jak się nie przechodzi bo to nic dobrego. Zazwyczaj mają to osoby, które mają kontakt z odchodami kocimi.

Annie - trzymam kciuki za wizytę!!!!

reklama
witam się po weekendowo :)
raju ale jestem zmczona azym yjzdem wieś :-p pokrótce streszze było super :tak: dawno nie spedzilismy tak rodzinnie czasu pojechalismy już w piatek na wieczór dzieci wymęczyły nas żeby ognisko zrobić same drzwa nanosiły M porabał ognicho było z kiełbaskami chlebem na patyku cud miód chyba do 22 siedzieliśmy. Dzieci spały ja zabite:-D W sobote mieliśmy cudną pogodę śniadanko na tarasie w słońcu ćwierkające ptaszki :) zrobiliśmy pożadki M z młodym posprzatali w oczku wodnm załączli strumyk fontanny no czułam że lato idzie wieczorkiem grila zrobiliśmy uwedziliśmy kurczaka. Od nadmieru powietra az sie w głowie kreciło :-D:-D niedziela na spokojnie bo juz troche kropił deszcz ale i tak dzieciarnia na podworku cały dzień.
Teraz nas naszło zeby sie wynieść za miasto :) że bedzie wiecej miejsca ze ogród i dzieciom bedzie lepiej ze w domu ze kazdy bedzie miał swoj pokój.W sumie to nie daleko do miasta 15 km to nie taka głęboka wieś :-p

Wszystkim chorym zdrówka życze wracajcie do formy szybko.

Malinka wiem o czym piszesz :tak: ja też przeżywam to samo zawsze to mnie pytaja kiedy ślub:sorry: moja odpowiedz zawsze ta sama jak będę miała pierscionek na palcu :-D tak ja czekam na oświadczyny 9 lat :-p wiem że kiedys się doczekam ale nie naciskam bo nie chce żyć potem w świadomości wymuszenia takiej decyzji. Głowa do góry wiem że czasem dziwnie sie robi jak ludzie atakuja pytaniami ale najwazniejsze ze sie kochacie.

Ja o wątróbce słuszałam żę jeść trzeba w ciązy a potem słyszałam że nie powinno się :rofl2: ja tam jej nie znoszę sam jej zapach mnie mdli więc nie mam problemu jeść czy nie

Paulka zdrówka dla synka

dziewczyny, wiem,że temat już pewnie był z 10 razy ale muszę sobie jakieś legginsy z panelem ciążowym kupić - możecie coś polecić do kupienia w necie? Same pewnie jakichś używacie, zapodajcie coś godnego uwagi pliss :-) szukam czegoś całkowicie kryjącego, koniecznie z panelem na brzuch, wygodnego, czarnego ale i kolorem nie pogardzę :-)

Ja jestem "wsiowa" dziewczyna. Całe życie ze zwierzętami. Koty i psy zawsze w domu były. Z kotami spałam w łóżku. Sprzątałam kuwety, czyli babrałam się w kociej kupie. I co? NIC. Przez 30 lat toxo nie było.

Jeśli chodzi o ruchy, to u mnie jeszcze nic. No prawie nic, bo w zeszłym tyg, wieczorkiem poczułam 2 razy "rybkę" (takie przekręcanie, zmienianie pozycji) od tamtej pory nic.
Ale nie martwię się :) mam jeszcze czas :)

dziewczyny, wiem,że temat już pewnie był z 10 razy ale muszę sobie jakieś legginsy z panelem ciążowym kupić - możecie coś polecić do kupienia w necie? Same pewnie jakichś używacie, zapodajcie coś godnego uwagi pliss :-) szukam czegoś całkowicie kryjącego, koniecznie z panelem na brzuch, wygodnego, czarnego ale i kolorem nie pogardzę :-)

Polecam Next i H&M :) oba mają sklepy internetowe.

Ja jestem "wsiowa" dziewczyna. Całe życie ze zwierzętami. Koty i psy zawsze w domu były. Z kotami spałam w łóżku. Sprzątałam kuwety, czyli babrałam się w kociej kupie. I co? NIC. Przez 30 lat toxo nie było.

Jeśli chodzi o ruchy, to u mnie jeszcze nic. No prawie nic, bo w zeszłym tyg, wieczorkiem poczułam 2 razy "rybkę" (takie przekręcanie, zmienianie pozycji) od tamtej pory nic.
Ale nie martwię się :) mam jeszcze czas :)

A to może i ja też nie mam toxoplazmozy, więc musze teraz bardziej uważać

Co do ruchów to w pierwszej ciąży pływającą rybkę czulismy (oboje z mężem po przyłożeniu ręki) już 15 t.c., teraz jest inaczej czuję w środku jak się przekręca dzidzia czasem i czasem i tardnieje brzuszek

20150427_104607.jpg
Mrowkaa ja mam cos takiego :) Material jest troszke slizgi co jest genialne jak dla mnie bo psie wlosy sie tak nie czepiaja :D
I z tylu maja dwie kieszonki na posladkach ale takie fajne w niczym nie przeszkadzajace i sa bardziej do ozdoby :)
Tylko, ze ja je kupilam na targu i dalam za nie 35zl :) i mam jeszcze takie brazowawe :)

Akatsuki trzymam kciuki, ze cos na to poradza jutro i bedzie wszystko w porzadku :)

Załączniki

• 20150427_104607.jpg
    20150427_104607.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Ja robiło toxo pierwszy raz w tej ciąży wyszło że chorowałam :) czyli luzik :)
A ruchów nie czuję ale jeszcze jakoś myślę że za wcześnie u mnie
Akatsuki niezła akcja z tym tatuażem, a nocne łażenie dzieci to chyba największy koszmar :szok: skąd dzieci biorą tyle energii

Do góry