reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Szczęśliwa.4 no właśnie, skąd on biedny może wiedzieć co ja myślę.. Wczoraj nie myślałam zbyt logicznie tylko się rozkleilam po lawinie pytań..

Akatsuki dziękuję bardzo! Cieszę się że rozumiesz mój punkt widzenia bo już myślałam że po prostu swiruje z tym.. :-) a co do świętowania, my akurat wesel za bardzo nie lubimy więc nie wiem czy byśmy w ogóle je mieli.. Chyba że zrobi się je zupełnie inaczej, po naszemu :-D nie musi być przecież tradycyjnie :-)

Dziewczyny czy wy wiecie ile mi lżej i lepiej po waszym wsparciu? Jesteście najlepsze po prostu :-D dziękuję bardzo :-D :-*

reklama
Hejka,

Wczoraj udało nam się wyskoczyć na pola mokotowskie i złapał nas deszcz zmoklam do tego stopnia ze kapalo ze mnie z każdej strony - straciłam humor ( nienawidzę jak deszcz pada na moje wyprostowane włosy i twarz :-)) dodatkowo Marti zmarzla i była przemoczona :-/ szybciutko wróciliśmy osuszylam się i pojechaliśmy na zakupy do BC no i tu kolejną niespodzianka w niedzielę galeria czynna do 20 :-/

Buba,byłam wczoraj w Kiabi i jakby nie to ze wyprosi nas ze względu na zamknięcie pewnie kupilabym jeszcze więcej :-)

Blair,dużo zdrowia super ze lepiej się czujesz ;-)

Akatsuki, Kamila 1982,nie napisalam ze bolalo mnie przebijanie pecherza ;-) tylko mam traume po przebiciu bo lekarza nożyczkami skaleczyl Martynki czubek główki i urodziła się z ranka :-/

Dreamgirl,dużo zdrowia !! Jak się dzisiaj czujesz ?

Akatsuki co za pomyłka :-/ może jeszcze się uda zmienić na właściwą datę :-) Aż do głowy mi nie wchodzi jak mogą zrobić taka pomyłkę :-(

Migotka,uważam że masz rację z tym co napisałaś o watrobce :-/ Ryb też nie powinno się jeść bo zawierają rtęć i mogą zaszkodzić dziecku mogłabym cała listę wymienić czego nie wolno bo coś tam..... ;-)

Malinka,ściskam Cię mocno :-) Jak będzie wątek zamknięty to Ci coś napisze na pocieszenie a tymczasem nie denerwuj się ze nie macie ślubu najważniejsze ze się kochacie :-)

Dodonka,ja popijalam cole na mdlosci idealnie się nadawała ;-)

Witam poniedziałkowo :)

Malinka - ludzie to mają tupet!!! Olej to, to wasza, decyzja i wasz czas o reszta od tego tematu wara!!!!

Krewetka,

Spytaj gina o ten rower, mi w pierszej ciąży po płaskim pozwalał jeździć po wertepach zakaz. Ruchy napewno zaraz poczujesz :)

Ja też uwielbiam wątróbkę i jem ją raz na czas. Nie dajmy się zwariować. Wszystko z umiarem można :) jesteśmy już w 2 trumestrze i więcej nam wolno ;)

Hej

Chyba sie załamie wstaje dzis a tu oko lewe zapuchnięte i zaropiale, kurde to samo co rok temu, jakaś wirusowka oczy, zatoki i gardło... Zadzwonię pózniej do Teściowej moze coś poradzi, moze to jakieś uczulenie bo rok temu tez było w tym czasie.

Akatsuki mnie w święta "tam" tez obudziło silne kłucie, ale gin mowi tak jak Ty ze to ciąża i ze będzie bolało, lekko ale będzie ;)
Super ze impreza sie udała ;)

Paulka współczuje dolegliwości, mi astma sie pogłębiła w ciąży o tez mam bezdechy, a u Ciebie moze to alergia? Bo teraz wszystko kwitnie...

Sysia wlasnie tez sie zastanawiam nad tym rogalem, rzuciłam temat na wątek wyprawkowy, niby zdania sa podzielone, poszukam po rodzinie moze ktoś będzie miał pożyczyć...

Dreamgirl zdrówka! Widzę ze to samo co u mnie, oby szybko Ci odpuściło ;)

Akatsuki uuu kiepska sprawa z tym tatuażem, da sie to jakos poprawić? Jak tatulowalam sobie nadgarstek to koleś mi opowiadał identyczna sytuacje, ze przyszła babka zrobić tatuaż z data, ale pomyliła daty i nic sie z tym nie dało zrobić bo data była duża i tak dziwnie zdobiona... Moj jest po ang i długo go konsultowałam z koleżanka która pracuje w międzynarodowej firmie lingwistycznej ;p

Buba ja w TK Maxx zwykle znikam na długo, wczoraj szybkie zakupy bo nie chciałam sie przeziębić, ale tak to uwielbiam tam buszować, torebki, buty, okulary... A teraz te dziecinne, na pewno wrócę tam po kocyk dla Maluszka ;) a z okularów jestem mega zadowolona, fajnie mieć taki gadżet ;)

Malinka musisz sama ze sobą ustalić czego chcesz czy faktycznie ślubu czy teraz juz czy po rozwiązaniu i wtedy z Partnerem porozmawiać. Moj oświadczył mi sie po 9 latach, tez mieliśmy parcia rodziny przez co ja napieralam na G a On sie denerwował, ale w końcu ustaliliśmy nasza wspólna wersje i rodzince powiedziałam ze to nasze życie i nasza sprawa i nic im do tego!

Paulka ojej zdrowka dla Synka!

Dolga ja jeszcze kocyka nie kupiłam, ale ledwo sie powstrzymałam ;p

Co do wątróbki to chodzi o to ze ma dużo witaminy A, natomiast jej nadmiar moze prowadzić do "wodogłowia, małogłowia, wad wrodzonych twarzoczaszki i chorób układu krążenia" cytat z parenting.pl wiadomo ze jak sie zje raz na jakiś czas to nic pewnie nie zaszkodzi ale często i w większych ilościach moze nie byc wskazane.

Witajcie poniedzialkowo :):
Zdrowka zycze wszystkim chorowitym dziewczyna
Paulka zdrowka dla synka
Akatsuki no nie ciekawa sprawa z tym tatuazem, ale mam nadzieje, ze jeszcze jakos da sie to naprawic :)
Malinka na spokojnie sobie po rozmawiaj z partnerem czego chcecie oboje i napewno sie dogadacie na spokojnie :)

Ja nie bylam wczoraj na tym maratonie bo po poludniu zaczelo lac jak glupie wic przespalam cale popoludnie :)

Malinka wiem o co ci chodzi z tym ślubem,ale naprawde porozmawiaj z chłopem,powiedz o co ci chodzi,i zaproponuj może choć datę zaręczyn,ja wiem że pewnie wolała byś z zaskoczenia,z jego inicjatywy itd.No ale życie potoczyło się inaczej,już jesteście rodziną,założyliście ją w dniem kiedy poczeło się wasze dzieciątko.Może właśnie to ty powinnaś potrząsnąć nim i pokazać że też masz "jaja". ;)

Szczęśliwa nie jest to reguralne ale przedwczoraj znów poczuła córcia ruchy :)

U mnie dziś lato,dosłownie.Na 8 szłam zaprowadzić młodszą córcię do szkoły i było mi gorącooooo huraaaa

Akatsuki, Kamila 1982,nie napisalam ze bolalo mnie przebijanie pecherza ;-) tylko mam traume po przebiciu bo lekarza nożyczkami skaleczyl Martynki czubek główki i urodziła się z ranka :-/

Ja nie bylam pewna dlatego zapytalam :-p

Akatsuki mam nadzieje ze choc za darmo ten tatuaz bedzie ze wzgledu na oklicznosci..., czy oni moze twierdza ze to wina Twojego?

Witam
Dawno się nie odzywałam, byłam w sobotę na prenatalnych, lekarz rewelacyjny, wzieliśmy ze sobą nasza córkę-która jeszcze nie wiedziała o dzidziusiu, weszliśmy razem do gabinetu na USG i wtedy podczas badania dowiedziała się.MINA BEZCENNA- jest bardzo szczęśliwa, że będzie mieć rodzeństwo wciąż przytula brzuszek, mówi że będzie Nam pomagać, przypomina żebym dbała o brzuszek :-D

I co najważniejsze, z dzidziusiem wszystko ok, parametry prawidłowe , jeszcze tylko na wyniki krwi czekamy

Okazało się, że jest większy (wg. lekarza starszy) ma 11,8 cm. a jak byłam na wizycie u mojej gin 13.04 miał 5,11...no i teraz mnie to zbiło z tropu bo do tej pory wszystko się zgadzało aż do prenetalnego, więc wg. starych badań jestem w 14 tygodniu a wg. nowych??? 2-3 tyg. do przodu?

Następną wizytę mam 11.05 u swojej ginekolog to zobaczymy co Ona na to
I mam jeszcze pytanie-wszystkie robiłyście badania na toksoplazmozę?

Witam!

Malinka takie życie ciężarówki rzewne łzy a dzień póżniej śmiech do rozpuku :tak:

Miłego dnia życzę, taka piękna pogoda,że nie może być inny

reklama
Malinka jak ja Cię dobrze rozumiem. My jesteśmy z L prawie 7 lat. Prawie 2 lata razem mieszkamy. Rok temu mi się oświadczył. No i było takie ciśnienie na ten ślub od rodziny no ale ja właściwie też chciłam więc regularnie marudziłam L o tym (o zaręczynach) i teraz żałuję. Tzn. cieszę się że poszło to krok do przodu ale zaczęłam się zastanawiać czy on to zrobił dlatego bo był gotowy i tego chciał czy dla spokoju. Także polecam nie naciskać i poczekać. A co do ślubu to nawet od ludzi od których bym się tego nie spodziewała to słyszę teksty typu że te zaręczyny były chyba tylko dla picu bo jakoś ślubu jeszcze nie mamy. A teraz to dziecko w drodze to w ogóle powinien być na biegu robiony. Nosz kurde. To chyba nasza sprawa kiedy i czy w ogóle ślub zrobimy. Ja teraz napewno poczekam na to aż L będzie chciał się chajtać. Oczywiście napewno nie w tym roku bo muszę dojść do formy po ciąży i dziecko trochę odchować.
No w każdym razie jakbym wzięła ślub z takiego "obowiązku" bo dziecko no i rodzice każą to bym się chyba do końca życia zastanawiała czy L to mnie kocha czy z przymusu musiał se mnie na żone wziąć.

Krewetka, ruchy pewnie niedługo będziesz już czuła albo może już czujesz tylko nie wiesz, że to to.

Do góry