reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ladyk,

To nic tylko się cieszyć, że tak dbają. Ja w bliźniaczej tylko ze względu na odklejajaca się kosmowke bąbla miałam co dwa tygodnie wizytę, ale tak normalnie miały być co miesiąc i dopiero od 32 co dwa tygodnie. A w 36 szpital.

Ciesze się, że dobre wieści przynosicie.

Wirginia,

Może przejdzie po żurawinie :tak:

reklama
Też mam taką cichą nadzieję a to wszystko przez to że jak chodzę wieczorami do szkoły to na przerwie muszę iść do wc bo przez ciaze wiadomo chodzi się częściej a tam łazienki na dworze i jeszcze okna otwarte a piździ tu teraz =/
Już tak na siebie uważam żeby nic nie złapać ale zawsze coś =/

Malinka ja w pierwszej ciąży morfologie miałam co drugą wizytę.
c
A tak w ogóle to jak się czujecie? Bo mi mijają wszystkie te uciążliwe dolegliwości nie mam takich mega gazów. Czuję się fizycznie całkiem dobrze, puls mi wrócił do normy (wcześniej miałam powyżej 85) i przez to wszystko zaczęłam się martwić a wizyta dopiero 30,03

Ale Ci zazdroszczę samopoczucia :)

Czesc
Jestem po wizycie i usg :) ludzik jest jeden, sluczny i zdrowy, wszystko na swoim miejscu ;) zdjecie wrzucilam w watku zdjeciowym. Mialam tez dziś pobierana krew i to najprawdopodobniej pierwszy i zarazem ostatni raz w ciazy... ufff odetchnelam po tym usg dzisiejszym :) dziekuje za wszystkie pozytywne mysli :)

Gratuluję udanej wizyty. Farciara ;) Ja morfologię i mocz mam co miesiąc robione, oprócz tego obciążenie glukozą, toxo, cytomegalia.

Ja też już po wizycie. Jako że to bliźniaki, to wizyty mam co 2 tygodnie. A od 32 tc będą co tydzień. Ach. Nalatam się. USG genetyczne mam 01.04.

I jak wrażenia, podwójne pewnie :) Ja też genetyczne mam 1 kwietnia :))))

Kamilove termin na polowkowe mam na 29 maja wiec za ponad 2 miesiace ;) w tym czasie wszystkie bedziemy juz po pierwszym usg genetycznym :)

Malinka ja w pierwszej ciąży morfologie miałam co drugą wizytę.
c
A tak w ogóle to jak się czujecie? Bo mi mijają wszystkie te uciążliwe dolegliwości nie mam takich mega gazów. Czuję się fizycznie całkiem dobrze, puls mi wrócił do normy (wcześniej miałam powyżej 85) i przez to wszystko zaczęłam się martwić a wizyta dopiero 30,03

A całkiem dobrze :) już płaczek mi minął, teraz jest dużo lepiej :) jedynie dziś szybko się męczę, no ale zaraz ruszam w drogę to się dotlenię nieco :)

Czesc
Jestem po wizycie i usg :) ludzik jest jeden, sluczny i zdrowy, wszystko na swoim miejscu ;) zdjecie wrzucilam w watku zdjeciowym. Mialam tez dziś pobierana krew i to najprawdopodobniej pierwszy i zarazem ostatni raz w ciazy... ufff odetchnelam po tym usg dzisiejszym :) dziekuje za wszystkie pozytywne mysli :)

super!!!!!!! :))) zaraz oblukam foto :)

O Ty już nawet.masz termin polowkowego [emoji3] Super!
Mi raczej chodziło o to, że wy już myślami będziecie przy połówkowym ;);)

Ja genetyczne mam chyba najpóźniej z was bo 24 kwietnia.

no troszkę późno, fakt, ale za to jakiego dużego bobasa będziesz już widzieć :D

Ja genetyczne mam mieć 1 kwietnia też, lekarz powiedział, żebym przyszła i spróbujemy mimo, że to będzie 11t0d :) wielki dzień dla wielu z nas :)

a co do morfologii ten mój prowadzący coś wtedy mówił, że się powtarza między 21 a 28 i wtedy te przeciwciała zbada jeszcze raz, więc chyba rzadko będę miała robioną, dlatego zerknęłam w mój prywatny pakiet i mogę zrobić na żądanie podstawową morfologię, a taką jakąś dokładniejszą dla ciężarnych aż 5 razy. Więc jak będę robiła badanie tsh do endokrynologa to przy okazji czasem poproszę o flaszkę więcej i niech sobie sprawdzę czy wszystko gra :) mam pakiet to będę z niego czasem czerpać, a co :cool2:

reklama
Malinka,

Będę wtedy w 13t 4d wiec to chyba ok jak na genetyczne :)
Ale czasu jeszcze kupa i będę od was ciągle odstawać ;)

Super, że humorek Ci się poprawił :)

A ja jeszcze pół godziny w pracy kwitne. A jutro idę na 20 do 7 rano :(

Ostatnia edycja:
Do góry