reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dziewczyny a mi się tu podoba. Nie ma przesadnego słodzenia, wspieramy się, a w przypadku cięższych tematów nie obrażamy się na siebie. Jeszcze troszkę czasu potrzebujemy żeby się zgrać bo nas tu strasznie dużo.

Co do badań to mi lekarz pare razy tłumaczył jak oddawać mocz do badania ;) niby proste ale mówił, że często wychodzą błędne wyniki przez nieprawidłowe pobranie a później niepotrzebne nerwy.
Otóż najlepiej jest kupić ten droższy pojemnik. Otworzyć tuż przed napełnieniem, nie dotykać środka kubeczka i zakrętki. Przed samym oddaniem moczu dokładnie się podmyć. Pierwszy strumień do toalety, później do kubeczka. Niby prosta sprawa a często przez to dużo błędów.
Ja wynik mam super (oprócz tsh) ale od pierwszej wizyty biorę witaminy.

Blair, współczuję. Ja wczoraj tak miałam. Co się podniosłam to musiałam usiąść ale podobno to nic nadzwyczajnego na tym etapie.

reklama
Blair,

Mój to mi nie karze na pewno brać żelaza ;) powie, że sama sobie chorób dodaje itd :D dopiero jak mi wynik zlezie poniżej 10 to coś zapisze, ale juz z tych na receptę ;)

Za to ja mam chelafer w domu bodaj to je pobiore ;) zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi bo hgb jest poniżej normy :)

chelaty żelaza w tych ilościach to placebo, natomiast w końskich dawkach wykańczają nasze narządy :p teraz szefa już nie ma, ale po ndz go zapytam jak chcesz :)

jak już temat morfologii... to co ile ją robicie? bo mnie lekarz kazał mocz tylko teraz zrobić (ogarnęłam to i wychodzi że chyba co miesiąc mam mieć badany) a co z krwią?

a co na to lekarz?
W badaniu w dniu 03/03 miałam leukocyty ujemne, ale bakterie 358 (gdzie norma jest poniżej 300) i dostałam MONURAL saszetkę. Wzięłam oczywiście i mocz do ponownego badania po 3 tygodniach. No i teraz wyszły mi te leukocyty 100 i "bakterie liczne", ale mieszczące się w normie. Nie kumam tego w ogóle... wrrrr
Czekam na opinię lekarza, jeszcze rano do niego napisałam, że może jeszcze raz powtórzmy ten mocz i czekam na odpowiedź.

jak już temat morfologii... to co ile ją robicie? bo mnie lekarz kazał mocz tylko teraz zrobić (ogarnęłam to i wychodzi że chyba co miesiąc mam mieć badany) a co z krwią?
Co miesiąc i mocz i morfologia u mnie.

ja mialam ostatnio i teraz tez mam mocz i morfologie,nie wiem czy bede miala na kazdej , w pierwszej ciazy mialam na kazdej wizycie ( ale to bylo ponad 5 lat temu i u innego gin), z tego co wiem to mocz powinien byc na kazdej wizycie a morfologia niekoniecznie

Malinka ja w pierwszej ciąży morfologie miałam co drugą wizytę.
c
A tak w ogóle to jak się czujecie? Bo mi mijają wszystkie te uciążliwe dolegliwości nie mam takich mega gazów. Czuję się fizycznie całkiem dobrze, puls mi wrócił do normy (wcześniej miałam powyżej 85) i przez to wszystko zaczęłam się martwić a wizyta dopiero 30,03

Czesc
Jestem po wizycie i usg :) ludzik jest jeden, sluczny i zdrowy, wszystko na swoim miejscu ;) zdjecie wrzucilam w watku zdjeciowym. Mialam tez dziś pobierana krew i to najprawdopodobniej pierwszy i zarazem ostatni raz w ciazy... ufff odetchnelam po tym usg dzisiejszym :) dziekuje za wszystkie pozytywne mysli :)

Gratuluję udanych wizyt =) mi minęła dzisiaj całkiem grupa to chyba zaczyna brać zapalenie dróg moczowych bo malo sikam jak idę do wc i boli mnie cewka przez cały czas kupiłam sobie sok z żurawiny i to piję =/

reklama
Do góry