reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
No to i ja sprawdziłam moje wyniki, leukocyty 10-20, pasma śluzu - liczne, bakterie - dość liczne. U mnie z moczem zawsze coś nie teges ale teraz to się martwię. Nie będę brała, żadnego antybiotyku :(

Do tego w wynikach krwi też poza normą: hemoglobina 11,8; hematokryt 34; MCV 79 :(

Oj denerwuje się teraz :(
nie denerwuj się :) z moczem nie pomogę, ale jeśli chodzi o krew to masz tak jak ja
ja mam
hemoglobina 11,6. hematokryt 34,8 i MCV 87,7
mój szef spojrzał na te wyniki i mówi że nie tyle to niedobór co już początki anemii, polecił Biofer folik, a lekarz telefonicznie polecił jeszcze żelazek, żeby któryś z tych brać. Ja się zdecyduję na Biofer bo przeprowadzono badania że najlepiej uzupełnia żelazo w diecie kobiety ciężarnej. Jeśli chodzi o żelazo to bardziej ufam szefowi niż jakiemukolwiek lekarzowi ;)

Boziu ale mam helikopter w głowie...

Blair,

O no widzisz. U ciebie anemia juz przy takich wynikach a ja teraz w kartę mam wpisana hemoglobine 11, 4 a hematokryrt 34, 5

I nikt nie mówił o anemii :( Kurcze i mnie też inaczej uczyli. Teraz to nie ma co wyników na forum konsultować bo co lekarz to inna teoria. I to mnie strasznie wkurza, gdzie nie zapytasz czy nie pójdziesz to co innego usłyszysz :/ czasem to idzie zglupiec. Ale ja ufam swojej wiedzy i wiedzy lekarza. Jakby trzeba było to chyba by mi zapisał żelazo np hemofer. Z Jagoda mi przepisywal jak było trzeba. Ale to miałam wyniki hemoglobiny 10,7 i niedokrwistość wtórna :)

Kamilove moj lekarz tez stwierdzil ze to nieduze spadki, ale zeby juz brac zelazo. Ale moj Szef jest znanym biologiem molekularnym w pl ktory zycie poswiecil na badanie metabolizmu zelaza, a teraz pracujemy tez nad anemia u nowo narodzonych, wiec jesli chodzi o zelazo to nie slucham lekarzy bo mam najlepsza konsultacje w pracy ;)

Blair,

Dzięki za informacje! Faktycznie jak masz możliwość konsultacji od kogoś specjalizującego się w temacie to pewnie. Ja biorę witaminy prenatal classic, ale w takim razie dołączę jakieś żelazo na wszelki wypadek :) dzięki raz jeszcze!

ktoras z was pisala ze jak cos to nie bedzie antybiotyku brala, a mi lekarz powiedzial ze antybiotyk nie zaszkodzi dziecku ale jezeli mamy stan zapalny to o w powaznym stopniu zaraza dzieclu, przez to ja wzielam antybiotyk bo milal niecaly miesiac temu bardzo powazne zapelnie nerki a z bolu to nie dalo sie ruszac, i teraz co badanie moczu to mam tam czegos za duzo ale karza mi duzo pic i jesc zurawine zeby nie nawrocilo sie zapalenie. Ja swoich wynikow co prawda nigdy na oczy nie widze bo wszystkie z laboratorium wprost do lekarza leca i ona jedynie telefonicznie mnie informuje o wszystkim

Blair,

Tak tak jest żelazo i to jakoś 60mg. Ale ja te witaminy biorę juz od początku lutego zanim jeszcze w ciążę zaszłam wiec widać nie pomagają. W sumie ja miałam problem z anemia w ciąży z Lalą i leki tez mizerny skutek przynosiły.

Wyniki miałam robione jakoś przed 11 marca.

Wirginia,

Powiem Ci, że ja 5 razy miałam antybiotyk w ciąży z Jagodą i młodej nic nie jest. Teraz też na samym początku brałam duomox bo przecież ciążę zaczęłam anginą ;) ale wiem, że w większości lakarze mają do antybiotyków w ciąży ograniczone bardzo zaufanie i cześć stara się jak może by ich nie przepisywać wcale. Jedynie w bardzo poważnych przypadkach.

Wiec rozumiem też mamy, które boją się je brać. Ale czasem tak jak napisałaś tak jest najlepiej dla mamy i dzidzi :)

reklama
To zapytaj lekarza lepiej czy wziac jeszcze dodatkowo zelazo, bo akurat w ciazy zelazo jest potrzebne bardzo a dzidziusie je z nas mocno wyciagaja ;)

Do góry