reklama
nie denerwuj się z moczem nie pomogę, ale jeśli chodzi o krew to masz tak jak jaNo to i ja sprawdziłam moje wyniki, leukocyty 10-20, pasma śluzu - liczne, bakterie - dość liczne. U mnie z moczem zawsze coś nie teges ale teraz to się martwię. Nie będę brała, żadnego antybiotyku
Do tego w wynikach krwi też poza normą: hemoglobina 11,8; hematokryt 34; MCV 79
Oj denerwuje się teraz
ja mam
hemoglobina 11,6. hematokryt 34,8 i MCV 87,7
mój szef spojrzał na te wyniki i mówi że nie tyle to niedobór co już początki anemii, polecił Biofer folik, a lekarz telefonicznie polecił jeszcze żelazek, żeby któryś z tych brać. Ja się zdecyduję na Biofer bo przeprowadzono badania że najlepiej uzupełnia żelazo w diecie kobiety ciężarnej. Jeśli chodzi o żelazo to bardziej ufam szefowi niż jakiemukolwiek lekarzowi
Boziu ale mam helikopter w głowie...
Lilolo
Fanka BB :)
Blair,
O no widzisz. U ciebie anemia juz przy takich wynikach a ja teraz w kartę mam wpisana hemoglobine 11, 4 a hematokryrt 34, 5
I nikt nie mówił o anemii Kurcze i mnie też inaczej uczyli. Teraz to nie ma co wyników na forum konsultować bo co lekarz to inna teoria. I to mnie strasznie wkurza, gdzie nie zapytasz czy nie pójdziesz to co innego usłyszysz :/ czasem to idzie zglupiec. Ale ja ufam swojej wiedzy i wiedzy lekarza. Jakby trzeba było to chyba by mi zapisał żelazo np hemofer. Z Jagoda mi przepisywal jak było trzeba. Ale to miałam wyniki hemoglobiny 10,7 i niedokrwistość wtórna
O no widzisz. U ciebie anemia juz przy takich wynikach a ja teraz w kartę mam wpisana hemoglobine 11, 4 a hematokryrt 34, 5
I nikt nie mówił o anemii Kurcze i mnie też inaczej uczyli. Teraz to nie ma co wyników na forum konsultować bo co lekarz to inna teoria. I to mnie strasznie wkurza, gdzie nie zapytasz czy nie pójdziesz to co innego usłyszysz :/ czasem to idzie zglupiec. Ale ja ufam swojej wiedzy i wiedzy lekarza. Jakby trzeba było to chyba by mi zapisał żelazo np hemofer. Z Jagoda mi przepisywal jak było trzeba. Ale to miałam wyniki hemoglobiny 10,7 i niedokrwistość wtórna
Kamilove moj lekarz tez stwierdzil ze to nieduze spadki, ale zeby juz brac zelazo. Ale moj Szef jest znanym biologiem molekularnym w pl ktory zycie poswiecil na badanie metabolizmu zelaza, a teraz pracujemy tez nad anemia u nowo narodzonych, wiec jesli chodzi o zelazo to nie slucham lekarzy bo mam najlepsza konsultacje w pracy
Lilolo
Blair,
Dzięki za informacje! Faktycznie jak masz możliwość konsultacji od kogoś specjalizującego się w temacie to pewnie. Ja biorę witaminy prenatal classic, ale w takim razie dołączę jakieś żelazo na wszelki wypadek dzięki raz jeszcze!
Dzięki za informacje! Faktycznie jak masz możliwość konsultacji od kogoś specjalizującego się w temacie to pewnie. Ja biorę witaminy prenatal classic, ale w takim razie dołączę jakieś żelazo na wszelki wypadek dzięki raz jeszcze!
waniliowe.love
ktoras z was pisala ze jak cos to nie bedzie antybiotyku brala, a mi lekarz powiedzial ze antybiotyk nie zaszkodzi dziecku ale jezeli mamy stan zapalny to o w powaznym stopniu zaraza dzieclu, przez to ja wzielam antybiotyk bo milal niecaly miesiac temu bardzo powazne zapelnie nerki a z bolu to nie dalo sie ruszac, i teraz co badanie moczu to mam tam czegos za duzo ale karza mi duzo pic i jesc zurawine zeby nie nawrocilo sie zapalenie. Ja swoich wynikow co prawda nigdy na oczy nie widze bo wszystkie z laboratorium wprost do lekarza leca i ona jedynie telefonicznie mnie informuje o wszystkim
Lilolo
Blair,
Tak tak jest żelazo i to jakoś 60mg. Ale ja te witaminy biorę juz od początku lutego zanim jeszcze w ciążę zaszłam wiec widać nie pomagają. W sumie ja miałam problem z anemia w ciąży z Lalą i leki tez mizerny skutek przynosiły.
Wyniki miałam robione jakoś przed 11 marca.
Tak tak jest żelazo i to jakoś 60mg. Ale ja te witaminy biorę juz od początku lutego zanim jeszcze w ciążę zaszłam wiec widać nie pomagają. W sumie ja miałam problem z anemia w ciąży z Lalą i leki tez mizerny skutek przynosiły.
Wyniki miałam robione jakoś przed 11 marca.
Lilolo
Wirginia,
Powiem Ci, że ja 5 razy miałam antybiotyk w ciąży z Jagodą i młodej nic nie jest. Teraz też na samym początku brałam duomox bo przecież ciążę zaczęłam anginą ale wiem, że w większości lakarze mają do antybiotyków w ciąży ograniczone bardzo zaufanie i cześć stara się jak może by ich nie przepisywać wcale. Jedynie w bardzo poważnych przypadkach.
Wiec rozumiem też mamy, które boją się je brać. Ale czasem tak jak napisałaś tak jest najlepiej dla mamy i dzidzi
Powiem Ci, że ja 5 razy miałam antybiotyk w ciąży z Jagodą i młodej nic nie jest. Teraz też na samym początku brałam duomox bo przecież ciążę zaczęłam anginą ale wiem, że w większości lakarze mają do antybiotyków w ciąży ograniczone bardzo zaufanie i cześć stara się jak może by ich nie przepisywać wcale. Jedynie w bardzo poważnych przypadkach.
Wiec rozumiem też mamy, które boją się je brać. Ale czasem tak jak napisałaś tak jest najlepiej dla mamy i dzidzi
reklama