reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Jak czytam o tych waszych porodach to aż mi ciarki idą.

Chybra ja włączam kołysanki ale same melodie na razie. Ale i tak nie ma to jak cyc.

Dziewczyny które dają espumisan swoim maluszkom, podajecie ten 100 mg/ml czy ten słabszy 40mg. M. kupił wczoraj ten mocniejszy i nie bardzo wiem ile razy na dobę mam go dawać, na ulotce pisze przed każdym karmieniem piersią 5-10 kropli ale jak cyca czasem co godzinę to chyba by było trochę za często.a nie mogę się doczytać jaka dawka jest max. na dzień. Pisze u dzieci od 1 do 6 lat 10 kropli 3 do 5 razy na dobę, ale u niemowląt to już nie napisali.

reklama
dream Alex bardzo mało płaczę, praktycznie w ogóle, kłade go i zasypia, nie przeszkadza mu
nawet ze jego starsi bracia szaleją,kładę go do łóżeczka i zasypia, czasem dam smoczek jak chce to zasypia z nim a
jak nie to wypluwa i zasypia, czasem pogłaskam go po rączce albo po buzi dosłownie 2-3 razy
O matko, nie wyobrażam sobie - jak go odloże nieśpiącego to jest wrzask i płacz :)

Dream to jak wy usupiacie Olka? Nasz to nawet (np dzisiaj) na kanapie z nami przed tv zasnął hehe lubi sobie tutaj leżeć, bo już w kołysce mniej mu pasuje, chce się rozglądać
No zasypia przy cycku w 99% przypadków.

DZIEWCZYNY mam pytanie bo ostatnio miałam USG 3 tyg temu czy powinnam iść jeszcze raz zbadać łożysko?? Moja prywatna gin pojechała sobie na wczasy i 2 tyg jej nie ma i sama nie wiem co mam robic
Tak, ja bym zbadała...

(...)Kitek Twój poród mi coś bardzo przypomina.(...)Czeka nas teraz kontrola u neurologa ale powinno być wszystko ok.
I powiem tak krótko i poród SN i CC to poród i nie można powiedzieć, ze któryś jest lepszy. Boli w obu, wysiłek jest przy obu.
Cieszę się, że mam to za sobą. No i Julia będzie jedynaczką.
My tez mieliśmy kontrolę neurologa. Trzymam kciuki. A czemu Julia będzie jedynaczką? Tak zadecydowaliście?

Jestem na stronie Smyka i wybieram sobie karuzelę dla boba, na weekendzie mąż chce kupić, wszystkie są świetne, polecacie jakąś ?

Evvula misie wydaje ze ten espumisan 100 jest za mocny dla takich maluchów, ten 40mg jest dopiero powyżej 1 miesiaca.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Dreamgirl w pierś sie bije ale poprawy nie obiecuje [emoji39] a mleka u nas pod dostatkiem [emoji6]

Kasik już sprawdzałam multkino dla mamusiek i w kotce sie wybierzemy. Fajnie ze zbiórkami ok.

Evula jak pępek? A ta kaszlą to może potowki? Moja chusta już dotarła i tez sie motamy, przy pierwszym wiązaniu miał focha ale teraz mu sie podoba
ImageUploadedByForum BabyBoom1446732961.645176.jpg

Dolga pije jedna mała filiżankę dziennie tak ok 11 mały zjada a potem ma dłuższa przerwę wiec serwuje wtedy. Nie zauważyłam żeby złe na niego to wpływała a ja mam wielka przyjemność

Kornelcia ponoć cc nie takie straszne a ważne żeby z dzidzia i ty były bezpieczne. Powodzenia i czekamy na duże maleństwo [emoji1]

Eli pochwał sie efektami sesji

Sohappy zazdraszczam z tym zasypianiem tez tak miałam przy pierwszej córci teraz młody nie dość ze zasypia na rękach to jeszcze jak wyczuje ze go odkładam to ryk

Colly ciężki i długi poród miałaś współczuje, co do opieki z dnia na dzień będzie coraz lepiej

Jak sie cieszę na ta chustę dzięki niej spokojnie dzisiaj ogarnelam trochę dom, przygotowałam obiadek a teraz myjemy z młodym na zakupy [emoji1]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1446732961.645176.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1446732961.645176.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
reklama
Jak czytam o tych waszych porodach to aż mi ciarki idą.

Chybra ja włączam kołysanki ale same melodie na razie. Ale i tak nie ma to jak cyc.

Dziewczyny które dają espumisan swoim maluszkom, podajecie ten 100 mg/ml czy ten słabszy 40mg. M. kupił wczoraj ten mocniejszy i nie bardzo wiem ile razy na dobę mam go dawać, na ulotce pisze przed każdym karmieniem piersią 5-10 kropli ale jak cyca czasem co godzinę to chyba by było trochę za często.a nie mogę się doczytać jaka dawka jest max. na dzień. Pisze u dzieci od 1 do 6 lat 10 kropli 3 do 5 razy na dobę, ale u niemowląt to już nie napisali.

ja daje espumisan 100 4-5 kropli przy kazdym jedzeniu czyli co ok 3h, jest to substancja obojetna nie da sie jej przedawkowac

Ostatnia edycja:
Do góry