reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Dziewczyny ja juz nie wyrabiam z chorobami jedne się kończą tydzień przerwy i znowu to samo. Jakaś katastrofa w tym roku. Myślałam że jak pozbędziemy się migdałków to będzie lepiej a tu ni huhu. Tyle że bezdech się skończyły. Za to młoda chyba lepiej katarek mniejszy w zasadzie to w nocy więcej odciagam bo i mleko się do noska dostaje. Wiec mam nadzieje ze obejdzie się bez szpitala.
Gratuluję mamusiom nowych maluszków. I zmykam na kawę.

Dolga pytałaś czy z so happy jesteśmy rodziną heh nie, byłam u niej po kropelki na kolkę :) a, że mieszkamy jakieś 30 km od siebie to wpadłam i poznałam dwójkę jej pociech i psiaka ;-)

Kitek Twój opis porodu przypomniał mi poród z synkiem ehh 21 godzin się męczyłam w tym 12 h z oxy, aż w końcu zrobili cc.

Julisia bardzo fajna ta chusta, jak ją wiążesz? ja mam elastyczną i próbowałam małą wsadzić, ale jakoś mi ta je głowa strasznie uciekała i nawet ziemniaki było mi ciężko z nią obrać :-p

Kornelcia gratuluję córci, pokaźna kobitka :)

Ja byłam wczoraj z małą u neonatologa na kontroli serduszka i dzięki Bogu nie ma już szmerów :) jedynie musimy popracować nad głową, bo Kaja daję więcej w jedną stronę.
Miłego dnia :-) choć pogoda paskudna

Evula daj znać co lekarz powiedział

Dolga wbrew pozorom wiązania nie są trudne i wystarczy filmik na YouTube obejrzeć, ze 3 razy spróbować a pózniej z zamkniętymi oczami w każdych warunkach zwiążesz. A nosić można wszędzie, teraz wiąże w domu i już mi ułatwia sporo (np. Dzisiaj marudera w chustę on blogi cieszy sie bliskością mamy a ja spokojnie wyszukiwałem dziewczyny do przedszkola). Na wiosnę, lato maluchy bedą ekstra do chusty i dosłownie wszędzie będzie można pójść czy na spacer czy do sklepu. Dziewczyny w porze letniej nosiłam przeszlo 2 lata i było rewelacyjne na górskie wycieczki. Jak już masz to spróbuj może polubicie. Na początek wiązanie typu kieszonka lub kangurek.

Aga nie zarzekaj sie życie dlugie i często nas zaskakuje [emoji39]

Ania mój mały podobnie, spokojny tylko na racZkach a w chuście jest przy mamusi a ja mam ręce wolne i coś mogę zrobić

Colly tak jak już pisalam teraz będę w domu urywać ewentualnie w sklepie, spacery raczej sobie darujemy chociaż i w zimie widziałam zachustowane. Ale na wiosnę to już wszędzie będzie można z maluchem chodzić, zwłaszcza tam gdzie wózkiem nie wjedziesz. Jak młodsza miała rok to sporo jeździliśmy na wyprawy w niższe góry i mała w chuście nosiliśmy. A i w czasie kołek tez była zbawieniem. Ja polecam, wiazania sa proste tylko strasznie wyglądają [emoji6] fajne chusty są z Natbaby, Littel Frog czy Lamb Lami dobre jakościowo i w przystępnej cenie, poza tym zawsze można pózniej odsprzedać ja

Normatywna współczuje chorowania, dobrze ze bezdechy minęły, dużo zdrówka

So_happy moja chusta jest tkana. Nigdy nie nosiłam w elastycznej ale podobno są łatwiejsze. W wiązaniu bo bardziej miękkie, za to maja ograniczenie wagowe i średnio do półroczu sie jej używa a pózniej i tak na tkana trzeba przejść. Filmików na YouTube jest pełno z wiązaniami na początek fajne jest wiązanie kangurek lub kieszonka - ja wiąże kieszonkę.

Dziewczyny w przedszkolu, ja czekam na fachowców ciekawe czy sie doczekam bo już drugi tydzień nie mogą dojechać, zawsze im coś wypada...

reklama
Julisia My bylysmy u ordynatora neonatologii i pani dr powiedziala zeby baaardzo duzo klasc na brzuch wtedy dziecko ma naturalna rehabilitacje, bo sama podnosi glowe i przeklada na druga stronę. Trzeba ćwiczyć zeby nie bylo przykurczu i obeszlo sie bez rehabilitacji. Z synkien mialam to samo tylko w druga strone ukladal, a później mu się to samo wyprostowalo, ale np zabawki itp ukladalam tak zeby go zmusic do patrzenia w druga strone.

Do góry