reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witam się porannie:)

Lilo super wieści:)

isabela trzymaj się dzielnie,oby maluszek jeszcze trochę posiedział spokojnie u Ciebie w brzuszku

dgdb ja się cieszę,że jest taka ,,marna''pogoda. Nie zniosłabym kolejnych upałów. Chociaż wyczuwam już jesienną aurę,zawsze mam doła o tej porze roku ale w tym roku czuję,że będzie całkiem inaczej:) co do instynktu to myślę,że wszystko z czasem przyjdzie. Ja też mam chwile zwątpienia, obawy,ale też nie mogę się doczekać aż przytulę maluszka.

kasik4 plan NIC to super plan,chyba dzisiaj też go wdrożę :D

Muszę przyznać,że się wyspałam. Mam dobry humor chyba tak jak xmum;)

Życzę Wam miłego dnia

reklama
Kasik przepis zawsze chętnie, podeślij na priv proszę. Najwyzej znowu zawołam dziewczynki i powiem: tak nie piec dzieci :-D

Isabela trzymajcie się w dwupaku - coś nadpobudliwe te październikowe dzieci, pchają się na świat :o
Paulka oplulam komórkę hahah fermentujaca sperma haha dobre. Wiesz co pogroz mu rozwodem, ja mojemu wytaczam taka altylerie to zaraz chodzi jak w zegarku :p
Lenati dobrze słyszeć serduszko Zuzki rosnie prawidlowo!! A co do reszty - dacie jakos rade ze wszystkim bo jestes mega silna kobieta! &&
Xmamuska i mamy dzieci szkolnych: zazdroszczę świętego spokoju ;))
Buba ciekawa jestem jak wyglądasz w 9 miesiącu ;P wrzuć jakieś nagie foto ;P

Pamiętacie awanture z moim o to że nie będzie mieć wolnego na mój pobyt w szpitalu?? Przyniósł mi swoją rote wczoraj i ma wolne 6-13 a możliwe że firma mu dołoży jeszcze dwa dni wolnego dodatkowe... skąd ja takiego buraka wzięłam?? Po co mnie denerwowal??
Wczoraj jeszcze przyszedl z pracy, laskawie zjadł obiad, położył sie na sofie z piwkiem i oswiadcza ze chciałby dzisiaj mieć wrrszcie troche czasu dla siebie bo jest mecz Polski... WRRESZCIE TROCHE CZASU DLA SIEBIE. dowcipny k.wa jak przystojny ...
Dbdg nie spinaj ja też nie jestem typem matki ale to trochę jak z chodzeniem.do pracy: myślisz boże jak to będzie?! A za miesiąc już robisz wszystko automatem. Zresztą do swojego dziecka ma się więcej cierpliwości ...

Macie jakieś pomysły na szybkie przekąski? Mam w niedziele ten niby baby shower i chciałam po trochę zacząć jedzenia robić bo jak postoje dłużej to zaraz mnie skurczybyki łapią. Coś szybkiego co przetrzyma do niedzieli?

Ostatnia edycja:
Cześć. Ja po wizycie. Wszystko u nas ok. Filipek waży prawie 3 kg! Tyle ważyła moja córka w dniu narodzin... kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy ustalimy dzień cc. W związku z tym lekarz stwierdził,że nie pobiera materiału na GBS, bo nie ma sensu. Obym tylko wcześniej nie urodziła, ale wg jego opinii nic tego nie zapowiada.

Z dobrych wieści to tyle...poza tym czekam bo lada chwila ma wrócić ze żłobka moje dziecko...Dziś była 1,5 godziny. Mąż ją odwoził i mówił,że było ciężko :-( ciekawe w jakim stanie ją odbierze....:-(

Ale smaki na ciacho... oj dziewczyny za dobrze gotujecie i pieczecie- a ja to od kuchni uciekam gdzie pieprz rośnie.
Oby mi się po porodzie odmieniło.

System karteczkowy też u siebie wdrożę bo już zapomniałam, ze mam jechać dziś po kabel do elektrycznego.

Co do pogody- ja taniec radości odstawiam jest chłodno rześko wspaniale !

Isabela 3maj się cieplutko w tym szpitalu. Tosia dzielna dziewczynka sobie poradzi choć domyślam się jak trudno z taką rozłąką. Dasz radę

Kasik ja polecam ksiazki z seri pisane przez zycie , ksiazki Virgini c andrews 5 tomow kwiaty na poddaszu i druga jej seria tez 5 tomow rodzina casteel - ta druga skonczylam wczoraj czytac i super ksiazka - ogolnie babka fajnie pisze. Fajne sa tez ksiazki Olgi Rudnickiej i Katarzyny Michalak :)

Isabela trzymam kciuki zeby maluszek jeszcze nie wychodzil jesli lekarze uwazaja ze ma czas , bedzie ok .

Mrowka to duzy chlopak bedzie a ktory to tc bo na tel nie pokazuje?

U nas noc spoko od kiedy sie ochlodzilo i spie znowu z poduszka ciazowa to sie super wysypiam jedna pobudka na siku i tyle , dzis pospalam do 9 tej. Zaraz zbieramy sie na zakupy z mezowskim a potem ogarniemy troche i lecimy na dzialeczke cos porobic i tak dzien zleci :)

sysia - dziś ma skończony 35 tc, zaczyna się więc 36 tc. Ale lekarz mówił,że dzieci różnie na końcówce się zachowują. Niektóre spowalniają przyrost masy ciała a inne mogą przybrać jeszcze z kilogram lub więcej. Ciężko powiedzieć jak tym razem będzie.

Macie jakieś pomysły na szybkie przekąski? Mam w niedziele ten niby baby shower i chciałam po trochę zacząć jedzenia robić bo jak postoje dłużej to zaraz mnie skurczybyki łapią. Coś szybkiego co przetrzyma do niedzieli?

Akat ja czasami podaję krakersy posmarowane masłem, na to łosoś i kawałek cytrynki (taka cząstka malutka) i krakersy z pyszna pastą ze szprotek (jak chcesz to Ci podam przepis). To tak na bardzo szybko tylko niestety trzeba raczej przed imprezą zrobić.

Cześć. Ja po wizycie. Wszystko u nas ok. Filipek waży prawie 3 kg! Tyle ważyła moja córka w dniu narodzin... kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy ustalimy dzień cc. W związku z tym lekarz stwierdził,że nie pobiera materiału na GBS, bo nie ma sensu. Obym tylko wcześniej nie urodziła, ale wg jego opinii nic tego nie zapowiada.

Mrowkaa dziwny ten lekarz bo moja córka urodziła się przez cc i miała zakażenie tą bakterią więc raczej nie ma reguły jaką drogą. Potem ponad tydzień leżałyśmy w szpitalu z antybiotykami.
Rozumiem, że jest Ci ciężko wiedząc, że córeczka przeżywa ale tak jak piszą Dziewczyny to tylko kwestia czasu, przyzwyczai się, zobaczysz. Potem nie zdziw się jak usłyszysz: mamo, po co tak wcześnie przyszłaś? Jeszcze chciałam się pobawić! Głowa do góry!

Dziewczyny jak was ciężko dogonić ... Nie ogarniam tego ;)
U nas lezenie w domku i zaciskanie nóg co by szyjka wytrzymała te 5 tygodni . Nasza starsza pociecha ma kryzys 2 latka ciągle krzyczy płacze jak nie jest po jego myśli kładzie sie na podłodze na schodach dosłownie wszędzie gdzie jest tylko to możliwe i ciągle chce by brac go na ręce a ja nie mogę i wtedy jest Foch ;/

reklama
Do góry