Ojej a gdzie u was te burze przechodza, bo u mnie to nic zero opadow, masakra jakas i na dodatek wczoraj jeszcze patrzylam pogode i mialo sie schlodzic do 20 st, a tu jednak du.. blada ma byc do konca miesiaca po okolo 28 st, a mi wlasnie dzissiaj pierwszy raz przypuchly nogi i w ogole ciężkawo juz jest :/ mialam taka nadzieje, ze jednak bedzie chlodek, a jak narazie plan na jutro to caly dzien w basenie
Jesli chodzi o znieczulenie to naprawde nie spotkalam sie u mnie w miescie z osoba, ktora mowila, ze jej znieczulenie nie pomogloa, albo wstrzymalo porod, choc wiem, ze tak moze byc, ale za to znam b duzo przypadkow, ze nie dali znieczulenia, bo bylo juz za pozno
doris jest cos gorszego niz kurze, mi kurze nie przeszkadzaja, nienawidze zmywac podlog i odkurzac, a mam tego troche bo ponad 200 m, ale za to to mojego mężusia ulubione zajęcie
xmamuska haha no to niezle, po takiej przerwie to musi byc cos, jak juz nawet sny mialas, mi lekarz mowil, zebym męża po 36 tyg zaczepiala to sobie szybciej urodze, ale jak on mnie non stop zaczepia, chyba musze mu przystopowac
aga haha niezly fast food, pierogi
ja szczerze sie przyznam, ze chyba raz pierogi robilam, kilka razy mamie pomagalam, ale w tygodniu zamierzam narobic synkowi, bo je uwielbia
zobaczymy co tam mi wyjdzie
krewetka a u was w szpitalu nie potrzeba jeszcze np podkladow na lozko? bo u nas tak, do tej twojej listy ja ym zabrala jeszcze nakladki na sutki jakby co (chyba ze wcale nie zamierzasz kupowac) i octenisept na krocze, ale to tez jak kto chce
tak sie zastanawiam po co bierzecie do szpitala laktator i masc na brodawki? Myślicie, ze juz w szpitalu bedziecie mialy nawał, czy ze was dluzej przytrzymaja? ja poprzednio nie mialam i wcale mi sie to nie przydalo dopiero jak bylam w domu
u mnie w szpitalu jest taka lista i szczerze mowiac to praktycznie mialam to z tej listy
RZECZY OSOBISTE DLA RODZĄCEJ
- 1 wygodna koszula na zmianę przeznaczona na czas porodu,
- 1 wygodna koszula do karmienia piersią,
- Wygodny nieobciskający biustonosz do karmienia(najlepiej dwa),
- Szlafrok, skarpety, kapcie, klapki pod prysznic,
- podpaski, majtki jednorazowe,
- Podkłady jednorazowe na łóżko,
- 2 ręczniki: kąpielowy i zwykły, dodatkowy ręcznik dla pacjentek korzytających z wanny porodowej.
- Przybory toaletowe i kosmetyki,
- Woda mineralna niegazowana,
- Poduszka (jasiek) przydatna przy karmieniu,
- Telefon i ładowarka.
DLA DZIECKA
- Najmniejszy rozmiar pieluszek jednorazowych,
- Kilka pieluch tetrowych,
- 3 bawełniane koszulki,
- 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza,
- 3 pajacyki (rozpinane w kroku) lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów,
- 2 pary skarpetek,
- Kosmetyki (wilgotne chusteczki, krem do pośladków),
- Szczoteczka do włosów,
- Ręcznik,
- Kocyk lub śpiworek.
szczesliwa super, ze juz w domku, a co w koncu z tym bagażem, odnalazł sie?
dreamgirl no nie wiem czy wtedy sie juz robilo GBS, ale w poprzedniej ciazy mialam robiony kolo 36 tyg i mialam pozytywny, dostawalam zastrzyk przy porodzie, a teraz juz bylam u ginka w 33 tyg i mi robil, ale narazie wyniku nie znam
ja jak przyszlam do szpitala w czwartek kolo 10 rodzic, urodzilam po 12, to juz w sobote po 12 wyszlismy, bo trzeba bylo tylko poczekac na jakas tam szczepionke, ktora sie robi w 3 dobie, zrobili i poszlismy
dream a masz położna, taka co w ciazyy przychodzi? bo mi np to wlasnie taka moja poloznja zdejmowala szwy, przyjechala do mnie ze wszytskim i mialam super wygodnie, nie musialam łazic po lekarzach, a maly akurat spal sobie w łożeczku