reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hejka
temat antykoncepcji tarfiony- ja pierwszy raz tabletki brałam od października zeszłego roku- efekt czułam się tragicznie- pierwsze miesiące ciąży to przy tych tabletkach pestka. Ale zabezpieczenie muszę mieć. Zwłaszcza, że jak tylko odstawiłam tabletki to już sie niespodzianka okazała.
Choć jak mój maż będzie mną zainteresowany tak jak od 3 miesięcy to obejdę się bez niczego.

Mój mąż miał dziś wolne i pojechał sobie ze swoim bratem na ryby po 4 h dostałam sms co robisz?
No to czekam do 18 żeby mu odpisać. A póki co jakiś prysznic i chyba się zmuszę do wykulania na miasto na jakąś kawkę mrożoną w klimatyzowanym pomieszczeniu

reklama
Hejka
temat antykoncepcji tarfiony- ja pierwszy raz tabletki brałam od października zeszłego roku- efekt czułam się tragicznie- pierwsze miesiące ciąży to przy tych tabletkach pestka. Ale zabezpieczenie muszę mieć. Zwłaszcza, że jak tylko odstawiłam tabletki to już sie niespodzianka okazała.
Choć jak mój maż będzie mną zainteresowany tak jak od 3 miesięcy to obejdę się bez niczego.

Mój mąż miał dziś wolne i pojechał sobie ze swoim bratem na ryby po 4 h dostałam sms co robisz?
No to czekam do 18 żeby mu odpisać. A póki co jakiś prysznic i chyba się zmuszę do wykulania na miasto na jakąś kawkę mrożoną w klimatyzowanym pomieszczeniu

A dlaczego do 18, bo chyba nie zakumałam?:-)

No my załatwiliśmy w sumie jedną z tych spraw bankowych, która spędzała sen z powiek i ogromna ulga z tego tytułu :-) A z drugiej strony też się wnerwiłam, bo my z mężem najpierw coś ustalamy między sobą co do remontu czy kupna samochodu, a jak się spotykamy z rodzicami moimi ( którzy fakt faktem baaardzo nam pomagają finansowo i Bóg im zapłać za to ) to mój od razu bez dyskusji przystaje na to co oni powiedzą i jak ja wtedy zacznę mówić o tym co my niby ustaliliśmy to wychodzę na potwora :baffled: Pomijam już fakt, że rodzice mówią "a po co Wam taki wydatek jak samochód? Przecież my jesteśmy czasowi w razie czegoś". Ehhh, a ja zawsze do cholery będę od nich zależna i po to mamy oboje prawko żeby kisło w portfelu. Zepsuło mi to humor jak nie wiem co, a powinnam się cieszyć, bo ten bank odpadł i paczka zamówiona z allegro przyszła z kosmetykami dla mnie i bobaska, normalnie dupa :-(

Hej hej melduje się :-) Wybaczcie że zniknelam na ponad tydzień ale dużo się działo... Próbowalam czytać ale zaraz coś mi przerywalo :-(

Na czas pobytu babci w szpitalu przeprowadziłam się do mojego, nie chciałam być sama w takie piekielne upały a po za tym sporo przy remoncie pomagam :-)

Miałam raz atak tego silnego bólu jak wtedy w maju, teraz był nawet gorszy... Zwijalam się aż, ale po nospie przeszło ahhh te moje jelita... :-(

Byłam też na usg ale to opiszę tam gdzie trzeba.

Nie ogarnę chyba zaległości... :-( wybaczcie, mam nadzieję że u was wszystko ok :-)

Ja jeszcze o antykoncepcji nie myślę, pewnie tabletki pójdą w ruch. Zobaczymy czy będzie w sumie potrzeba lykania

Jejku nie wiem co więcej, wypadlam z rytmu :p

Malinka dobrze ze wszystko dobrze u ciebie jaj remont postepuje? Kiedy przeprowadzka?

My wróciliśmy z zakupow ja ledwo żywa mialam skonczyc porządki ale mam w nosi moze jutro zdążę ze wszyskim jak nie to sorry batory goscie sie nie obraza za mały syf :p kocieta w ciąży nie ogarnęła

melduję się wieczorkiem

nie było mnie cały dzień a tu tyle napisane....nie dam rady tego nadrobić:crazy:

z tego co pamiętam....to fakt że mój ginek jest jakiś inny. absolutnie nie zgodzę się na poród sn. podobno niunia będzie duża, to tym bardziej pośladkowo rodzić ani mi się śni. syna urodziłam sn. miał 4330 i 61 cm. mój brat miał 4200 a ja 3800. także predyspozycje są. w przyszły czwartek idę na wizytę i podglądanie. :tak:

to był męczący dzień. zakupy przed jutrzejszą imprezą urodzinową, sprzątanie...potem mi się zasnęło na 3 godzinki.
zrobiłam dzieciom naleśniki.
koło 19tej mój męża upiekł mi łososia na grilu...mniam mniam

dziś kumpela przywiozła mi ciuszki dla niuni po swojej córeczce, nosidełko takie do pół roku i przewijak...a w sklepie kupiłam rękawiczki....pomału się zbiera wyprawka :D

dziewczyny takie mam pytanko...bo mam ciemne włosy na na nich jasne pasemka. zrobił się niezły odrost. musiałabym iść do fryzjera się zafarbować. myślicie że to bezpieczne? na początku ciąży byłam się farbować ale teraz jakoś tak sama nie wiem. czy to bezpieczne dla dziecka?

Malinka dobrze ze wszystko dobrze u ciebie jaj remont postepuje? Kiedy przeprowadzka?

My wróciliśmy z zakupow ja ledwo żywa mialam skonczyc porządki ale mam w nosi moze jutro zdążę ze wszyskim jak nie to sorry batory goscie sie nie obraza za mały syf :p kocieta w ciąży nie ogarnęła

No remont postępuje ale jeszcze sporo do zrobienia. Cały czas liczę na to że na koniec miesiąca będę zwozic swoje rzeczy. Ale chyba jestem zbyt dużą optymistka w tej sprawie :p dlatego już w przyszłym tygodniu biorę się za pranie ubranek i popakuje w próżniowe worki bo boję się że później w wirze przeprowadzki nie zdążę wszystkiego ogarnąć... Stresujacy będzie 8 miesiąc

Ja też wieczorami jestem flak... A w dzień muszę odpoczywać wiele razy bo strasznie szybko się męczę :p ale może z rana będziesz miała przypływ sił i ogarniesz bałagan, a jak nie to trudno :-D na pewno nie jest aż tak żle :p

reklama
katjana ja w obu ciazach farbuje wlosy od początku. Trzeba przestrzegać kilku zasad i dzidzi nic nie będzie. szczególnie na tym etapie. Pamiętaj żeby dobrze wentylowac pomieszczenie i jie wdychac oparow z farby. Wybieraj farbe bez amoniaku albo henne. Nie przekraczaj czasu zalecanego na opakowaniu ;)

Do góry