reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Cześć kochane,

Widzę że dziś bezsenność dominowała :((( a ja dla odmiany właśnie wstałam chce mi się jeść ale mnie muli....

Dbdg- dobrze będzie, a jakąś suplementację witaminową zalecił? Stres rzeczywiście źle wpływa ale łatwo radzić jak hormony buzują....

Kitek - dzięki, trzyma mnie to światełko przy nadzieji ;)

Akat- widziałam...straszna sprawa ale nie dziwi mnie to...chiny i chińczycy to specyficzny klimat....niestety w chinach uruchomiła mi się nietolerancja rasowa a ja generalnie z tych co chochają wszystkich....trzeba tam posiedzieć żeby zrozumieć jak oni funkcjonują...nasze polskie jakoś się uda to full wypas przy ich ograniczonym prowizorycznym myśleniu....tragedia straszna....

Co do anty to ja plastry i piguły przerabiałam. I mi Yaz najlepiej pasi choć libido i tak obniża :( ale ja mam taką płodność że jak R tylko na mnie spojrzy to już w ciąży jestem ;) wszystkie ciąże pierwszy cykl bez zabezpieczenia po odstawieniu...

Teraz pewnie też tabsy choć myślę o spirali ale R chce zaraz 3 dziecko!!!! Wybijam mu z głowy. Niech surogatkę zatrudni ja mogę wychowywać ale ciąży nie zniosę!!!!

Kamilove- przyszalałaś ;)

Miłego poranka!

Jakbym siebie widziała ;-) wyjęłam spiralę - ciąża w II cyklu, odstawiłam tabl. (też brałam Yaz) - I miesiączka i ciąża :-) dlatego ja powiedziałam, że chcę spiralę najlepiej od razu w trakcie cc ;-)

reklama
Dziewczyny ale miałam sen ... ale bym jeszcze pospala mmmmmyy tyle sexu w nim było dziś zmolestuje męża albo się do niego nie odezwę do końca ciąży ... jak ja juz śnie o tym to jest zle !!!! :)

Dzieki dziewczynki za słowa wsparcia wczoraj, nie było łatwo ciągle myślę o koledze ... :(

Kuzwa mam tyle much w domu ze kurw***icy dostaje !!!!!!!!! Wczoraj wydalam 100 zl na specyfiki lampa owadobujcza, bzyczki, wabiki i guzik ani jedna się nie złapała jestem juz zmęczona psychicznie nimi, a mam ich pełno, zabije łapka 10 to mam 30 nowych !!!!

Hej :)

U mnie dzisiaj porzadki w domu i jakies niewielkie gotowanie, bo ma przyjechac stary znajomy męża, to sobie porobie dzisiaj

dbdg nie martw sie, moj szkrab tez niewielki i mysle, ze poprostu tak mamy, aby wazyl z 2,5 kg, ale teraz najwiecej przybiera, a jesli chodzi o przedwczesny porod to nie ma co za duzo o tym myslec, oczywiscie oszczedzaj sie, bo lepiej dmuchac na zimne, ale ja np w pierwszej ciazy mialam od 20tyg szyjke 2,5cm, lekarz twierdzil, ze max 36 tydz urodze, dosy wczesnie tez rozwarcie mi sie zaczelo robic, a co do czego urodzilam tydzien po terminie i chociaz porod mialam odsyc szybki :)

Blair są tabletki dla karmiących, ale jakos na mnie zle wplywaly, ciagle krwawilam, wiec odstawilam je

Anie bedzie dobrze, od wtorku ochlodzenie do 20st, wiec koniec tych szalonych upałów

katjana tez ostatnio uslyszalam, ze jak posladkowo ulozony to mozna urodzic sn, ale ja dziekuje bardzo, a tak w ogole to jak bedzie mial takie ulozenie to chyba mozesz nie zgodzic sie rodzic sn

Buba haha ja tez jestem podobno wiatropylna :p a nasi faceci to tacy mądrzy są, moj tez by chcial trzecie jeszcze, tylko przepraszam kto bedzie musial sie meczyc w ciazy :/

xmamuska u mnie tez nalot much, ale kolo działki chodzą koniki, wiec moze dlatego :/ nie da sie tego wyplenic

Cześć dziewczyny!

Ja od wczoraj pobijam chyba własne rekordy niespania..wczoraj obudziłam się po 4 dzisiaj 3:15... pokręciłam się po domu, zajrzałam do internetu i o 5 udało mi się zasnąć..oczywiście o 8 już się obudziłam.. nie wiem skąd takie zmiany,może już jakoś podświadomie stresuje się porodem? albo organizm mi się przystosowuje do zbliżającej się sytuacji(pojawienie się maluszka)? nie wiem sama,ale z tego co czytam to niektóre z Was tez mają z tym kłopot.

Wczoraj byłam na USG jak już opisałam we właściwym wątku. Zawsze czuję taką euforię przez pół dnia jak mam zobaczyć maluszka:)
Przesiedziałam też trochę czasu w bibliotece, postanowiłam,że w ciągu wakacji napiszę pracę magisterską. Niby obrona będzie dopiero w czerwcu,ale jak się teraz zepnę to później będę spokojniejsza:) dojdzie sesja,opieka nad małym,jakoś trzeba się zorganizować.

Dzisiaj jest przyjemny chłodny wiaterek,więc wyruszam na zakup kilku ostatnich produktów do wyprawki.

Życzę Wam miłego dnia:)

Blair sa tabletki dla karmiacych bo ja takie brala przez caly okres karmienia :)

Mnie tez meczy bezsennosc i Do tego zgaga w nocy masakra jakas. Co chwile sie budze, krece no nic trzeba wytrzymax te kilka tyg jeszcze :)

Dbdg waga sie nie martw jak juz pisalam mam kumpele ktora ur 2tyg po terminie syna 2600 i 49 cm i byl zdrowy i wszystko bylo ok :) z coreczka twoja tez ok na pewno inaczej lejarz by cos.mowil. moja w 29tc wazyla 1300g a to tez nie duzo ale w ostatnich tyg dzueciaczki nabieraja masy :)

Ja wlasnie od diabetologa wracam, po tyg mierzenia cukru 4x dziennie tylko 3x miala ciut za wysoki lekarz zadowolony, teraz mam mierzyc co 2dni no chyba ze chce to codziennie, ale oszczedze moje palce poklute :) za 2tyg kolejna kontrola a w srode 19tego wizyta ü gina - ostatnie duze usg z pomiarami itp bo to 31tc bedzie :)

dziewczyny spotkaliście sie z jakas tabelka średniej wagi dla bobasow na tym etapie ciąży? bo rozbieżności są u nas mega od 1300 do 2800 :o

Witam z rana ufff u nas ciut chłodniej :) ale podejrzewam ze za dwie godziny zniwu będzie skwar :/

Xmamuska ja tez nie znosze much i tez mam ich pełno :/ tylko je zabijam a one jak z pod ziemi i tobtakie brzyczace wstretne. A lampy te se mozna wsadzić tez mam taką małą i nigdy muchy nie zabiła. Kiedyś jak pracowalam w kuchni była taka wielka profesjonalna i jak zabiła jedna muchę w ciagu 12 godz to było dobrze ;)

Buba, dolga ja tez wiatro pylna ; ) dzieci wszystkie w pietwszym podejsciu stworzone a pierworodny z tabletki suprise :)

Blair sa tabsy dla karmiacych cis na M jednoskladnikowe

Dbdg ja bym sie waga malenstwa nie martwila skoro lekarz mowi ze ok. U mnie dwa tyg temu junior mial kilogram i w normie. A szczególnie ze ty z tych drobniejszych jestes.

Musze dzis zrobic porządki :/ zakupy i cos na obiad na jutro :/ mamy gości a ha już ba samą myśl ledwo zywa jestem

Dzień dobry!

Rano poczułam ogromną chęć na cynamonowe płatki do tego stopnia, że musiałam iść do sklepu. :-)

xmamuska, wyrazy współczucia. :-(

doris, faceci chyba w większości nie mają pojęcia o zakupach dla dziecka. Mój tak samo reaguje. Jak urodzę wcześniej to przecież on pojedzie i wszystko kupi od razu. Taaa, już to widzę. :baffled: Dodatkowo, wszystko jest zbędne albo za drogie. :baffled: Ale samochód to wydatki przecież- oni wiedzą najlepiej. :-)

Kochana, skoro taki wybitny specjalista stwierdził, że jesteś zdrowa i nie wypada mieć wątpliwości. Wychodzi na to, żę najbardziej to potrzebny Ci spokój... :tak:

kamilove, jak tam mała? lepiej?

Faktycznie, lekarz niby mówi, że jest w porządku, nie ma co się martwić, itd. Ufam mu, ale wiecie jak to jest i tak o tym myślę. Tym bardziej jak widzę, ile ważą niektóre dzieci w tym samym tygodniu.

akatsuki, ja na razie będę miała wystarczająco dzieci, więc jak tylko minie te 6 tygodni to od razu muszę o czymś pomyśleć... Zastanawiam się nad spiralą, ale nie wiem czy się będę komfortowo czuła wiedząc, że mam coś w środku... Więc chyba zostanę przy tabsach, choć ostatnio psycha mi po nich siadała, byłam nie do zniesienia... :-)

Mój M raczej by się nie zgodził na wazektomię... Kiedyś o tym wspomniałam, bo koleżanki mąż niby chce się poddać temu zabiegowi, ale uznał, że tu nie ma nawet o czym dyskutować. :-)

Gumki odpadają, bo nie lubię... :confused2:

colly, u mnie by nie pomogło pytanie co jest ważniejsze. Odpowiedź jest oczywista, wiadomo, że dziecko. Ale inne wydatki nie znikają, więc skoro jeszcze dwa miesiące są to przecież się zdąży. Tylko ja wszędzie widzę problem. :-) U nas część wydatków jest zaplanowana na październik, tzn. on sobie zaplanował... :-D

Stresowałam się na początku ciąży i to dość konkretnie, ale od czwartego m-ca generalnie jest spokoj. Wiadomo, czasem mnie coś wkurzy, czasem poirytuję, nawet czasem się popłaczę, ale generalnie wielkich stresów nie mam.
Sama jestem raczej drobna, więc podobno dziecko dostosowuje się do mnie. Moja mama też rodziła niewielkie dzieci i też przed terminem, ale już chyba kiedyś rozmawiałyśmy, że genetyka chyba niewiele ma z tym wspólnego.

eli36, ja też normalnie maluję paznokcie u stóp, za to z goleniem już trochę gorzej mi idzie, ale daję jeszcze radę bez lusterka... :-D

Rany, naprawdę po porodzie nie można nawet siedzieć?! :szok::szok::szok:

kasik, nie miałam jeszcze przypadku by ktoś obcy mi brzucha dotykał, więc nie wiem jak bym się poczuła i zareagowała... W sumie to jak znajomi mi dotkną czasem to nie mam nic przeciwko, specjalnie dyskomfortu nie czuję...

Co do kina to dzisiaj jest premiera nowego filmu Allena: Nieracjonalny mężczyzna. Nie widziałam zwiastunu, ale uwielbiam kino Allena, więc myślę, że warto się wybrać. :tak:

blair, dzięki za współczucie... :-) Czasem mam ochotę go zabić. Chociaż momentami zaczynam mieć wątpliwości czy to aby ja nie jestem rozkapryszonym bachorem, który nie znosi sprzeciwu i musi mieć wszystko teraz, już i po mojemu... :baffled:

julisia, tak, wiem, że to szacunek, ale równie dobrze może być zawyżony... :-) Chciałabym chociaż do 36-37 donosić, zobaczymy. Szyjka zamknięta jest i długa, więc nie panikuję, no może trochę. :-)

katjana, nigdy w życiu nie zgodziłabym się na poród sn przy ułożeniu pośladkowym. :szok: Jestem laikiem, ale wyobrażam sobie, że przecież rączki można takiej dzidzi połamać... Mi lekarz powiedział, że fajnie gdyby się obróciła, bo szkoda by mnie było kroić skoro jest taka mała.

buba, ja się jakoś specjalnie nie stresuję... :-) co zaś do suplementacji to od 3 m-ca biorę tylko mama dha, tzn. teraz pregna dha, ale generalnie wyłącznie dha i nic więcej mi nie zalecił. Myślę, że na tę wagę może wpływać to, że właściwie całą ciążę jem bardzo mało mięsa... Czasem jakiegoś kurczaka, ale to sporadycznie. Nie przepadam za mięsem, a teraz to mi w ogóle nie podchodzi.

dolga, no mam nadzieję, że będzie tak jak w przypadku Twojej pierwszej ciąży. :-) Dokładnie, gdyby tak z 2500g ważyła to byłoby spoko.
heh, mój też mi mówi żartując, że ciąża mi służy i lekko przechodzę, więc jestem do tego stworzona i może machniemy drugie to będą od razu odchowane... :-) Jak jego koledzy się pytają jak się czuje to zawsze im mówi, że powinnam być surogatką, bo ciąża mi tak służy, hahaha. Co on tam wie... ech!
Wczoraj mi powiedział, że mam przestać panikować porodem, bo nie mam na to wpływu i musze urodzić czy chcę czy nie, więc o co to wielkie halo... :-D

sysia, no trochę się już uspokoilam. Nie zakładam, że z małą coś nie tak, ale mam mega obawy jak ja taka kruszynką się będę opiekować, jak ją kąpać etc.

Dziewczyny, a jaką wanienkę najlepiej kupić? Bo ja chciałam taką raczej ze zwyklejszych (ok. 50zł kosztuje) i do tego leżaczek... I nie wiem czy jeszcze tę gąbkę/matę kupować czy już niepotrzebne?

I kolejne pytanie: czym obcinałyście pazurki dzieciom? Bo ja mam taki zestaw beaby i tam są obcinaczki i się zastanawiam czy nożyczki też kupować...

I jeszcze jedno: co to za zastrzyki antykoncepcyjne? Nie słyszałam o tym...

Co do szkoły rodzenia to naprawę sądzicie, że warto. Mi lekarz zasugerował, że skoro się tak boje porodu to powinnam iść, ale nie jestem przekonana. M powiedział, że kasę mi da, ale ze mną chodzić nie będzie, bo po co... :baffled: Chyba sobie podaruję.

ImageUploadedByForum BabyBoom1439538150.696437.jpg

U mnie na wydruku usg jest zawsze taki wykres... [emoji4]

z tego co potrafię odczytać to wszystkie nasze dzieci są w normie... :-D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439538150.696437.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439538150.696437.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 50
reklama
dbdg zastrzyk to dawka hormonów podawana raz na trzy miesiące. działa jak tabletka dwufazowa i nie powinno sie mieć okresu. Moje koleżanki chodziły na zastrzyki ale też narzekały że libido spada ...

Do góry