reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kitek ale stanik sportowy czy taki luźny porostu? Bo ja w mój sportowy to już teraz cycków bym nie chciała wkładać bo on ciasny strasznie i tak trochę zgniata cycki.

So happy głowa do góry, dużo ludzi z cukrzycą normalnie funkcjonuje. Dobrze że wcześnie wykryta.

Krewetka daj znać co Ci powiedzą.

Powodzenia na wizytach :)

reklama
Cześć.

Zostawić was na jeden dzien a pozniej godziny nafrabiania ;)

Kitek spokojnie sprawfzisz wuniki z lekarzem i sprawę szybko ogarniecie. Moze powtorz mocz lub posiew zrób. Zawsze to dokladniejs

Cześć Dziewczyny!

Ja Was czytam i jestem na bieżąco. Później się odezwę.

Na razie tylko chciałam napisać, że mnie ten upał wykańcza i mam nadzieję, że ta pogoda w końcu się zmieni.
Najgorsze jest to, że sierpień tez ma być upalny :-(

Hejka.

Ja tak na szybko.
Trzymam kciuki za dzueirjsze wizyty.
Krewetka dobrze ze poszłaś do szpitala. Daj znać jak będziesz wiedziała cos nowego.

Wczoraj wieczorem przyjechał mój mezulek a dzisiaj pojechaliśmy na mazury. Było super, synek pluskal się w wodzie, mezulek z siostra popływali ale ja się nie odwazylam bo dla mnie trochę za zimna woda a jeszcze to gardło trochę mi dokucza.

A to kilka zdjęć z dzisiaj :)

20150724_113632.jpg

20150724_124718.jpg

20150724_171132.jpg

20150724_171238.jpg

Załączniki

• 20150724_113632.jpg
    20150724_113632.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 52
  • 20150724_124718.jpg
    20150724_124718.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 52
  • 20150724_171132.jpg
    20150724_171132.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 57
  • 20150724_171238.jpg
    20150724_171238.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 54
Krewetka to pisz na bieżąco jak sytuacjaa:) jeśli podają ci leki na rozwój plucek to znaczy że masz zagrożenie przedwczesnym porodem?

gin powiedziala ze wmoim przypadku wszystko jet mozliwe, dobrze by bylo dotrwac do 36tyg

Krewetka - ja też dostałam sterydy w dwóch dawkach. Ciekawe co Ci powiedzą, jak przyjdą wyniki. Dawaj znać :) Trzymaj się tam dzielnie.

to pewnie te same, bo tez mam miec dwie dawki, inne wyniki a ok, zmniejszyła mi tylko dawkę dopegytu na 3x2 i dodała jakis inny ale zapomniałam nazwy:sorry:juz wiem : nitrendypina
trochę mi sie ciśnienie uspokoiło, ale ja zawsze w szpitalu mam niskie. Minusem pobytu jet to ze caly czas jestem głodna, kupilam sobie cala siatę jedzenia, ale cos mi sie wydaje ze do jutro wszytko opędzluje:eek:, no bo co tu z nudów robić?teraz na bank sporo przytyje. Dobrze ze wzięłam sobie laptopa, tylko zapomniałam wiatraka bo strasznie gorąco jest

Kitek, ale super wyjazd pogoda dopisala? :)

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie,zdjęcie dostałam ale mało widoczne,dlatego się nie chwale.Bartuś nadal jest Bartusiem uffff :) Waży 1,550 kg :) Pani doktor mnie uspokoiła i powiedziała że jeśli będe trzymać dietę i brać insulinę to cukry będą okey i Młodemu też nie szkodzę,na szczęście rośnie po mimo że ja chudnę,rozwija się,ułożony już główką w dół :) następna wizyta za 3,5 tyg 19 sierpnia. Jeśli Junior nie urośnie do 4500 kg to jest szansa na poród sn :) , ja obstawiam 4200-4300 :) Usg pokazało 32 tydz więc może jeszcze na koniec września urodzę

Ostatnia edycja:
Hey xmamuska my też myślimy o imieniu Bartuś :-)
A co do bywania u lekarzy to szczerze mówiąc też przed ciążą nie bywałam u nich w ogóle, to sie tyczy i internisty, i ginekologa i stomatologa i reszty, mimo że z pośród nich tylko ginekolog u mnie jest bardziej chyba nadający się dla koni czy krów :p Mam nadzieję, że jak najdłużej tak będzie .

Krewetka najważniejsze żeby ciśnienie było opanowane i dzidzia rosła :)

Mamuska Bartuś rośnie :) ciekawe ile moja malizna ma. Ja jeszcze nie mam glukometru bo wizytę mam dopiero 3 sierpnia ;/ ale dietę stosuję cały czas :) i jak narazie przytyłam w ciągu miesiaca 1kg.

Zastanawiam się czy już się synuś obrócił główką w dół czy nie, bo ostro mnie bombarduje po żebrach i po pęcherzu. Ciężko wyczuć gdzie ma nogi a wizyte u mojego gina mam 7 sierpnia.

Kasik zazdroszczę wypadu :) mnie się marzy posiedzieć gdzieś w górach nad jakimś strumykiem, z dala od ludzi, hałasu, poprostu się wyciszyć bo jestem ostatnio strasznie nabuzowana :(

reklama
xmamuska super ze wzystko wporzadku :tak:

paulka ja tez sie zastanawiam jak jest ulozone, mnie najczesciej kopie w okolicy pępka, co do wzrostu to troche malo przybiera bo niby jest na 27tc a ja juz mam skończony 29:-(

Do góry