reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Buba no to dobrze ze się relaksujesz :)

Xmamuska oj współczuję problemów z cukrem ; (

Krewetka co porabialisvie w Gdańsku? Podobały się wakacje ?

Co do krwi pepowinowej to bardzo mocno tozwazalismy pobranie przy pierwszym synu ale po zgłębiania tematu darowslidmy sobie...teraz też póki co nie zamierzamy tego robić.

reklama
Xmam- trzymaj się kochana, 2 miechy szybko zlecą. Ja po operacji musiałam clexane w brzuch robić i więcej strachu było niż bólu ;) dzielna babeczka jesteś :*

Widzę że porody na tapecie, ja nie myślę narazie i chciałabym rodzić koniec października a nie września, przez ten remoncik ;)

Ja będę miała cc. Są wskazania ale nawet jak by ich nie było to też bym tak rodziła. Ale to mój wybór a wszystkie mamy które rodzą SN - pełen szacun kobitki dobra robota, podziwiam!

Ja dziś w odwecie na nocną bezzsenność przespałam pół dnia w hamaku...ciekawe co będzie w nocy....wogóle słabo dziś się czuję...total zamułka.... ImageUploadedByForum BabyBoom1437070978.510608.jpg a to widoczek z hamaku :) miłego wieczoru :*

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1437070978.510608.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1437070978.510608.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 56
Buba odpoczywaj i korzystaj! Przyda Ci się trochę relaxu podczas całego tego remontowego zamieszania

Xmamuska dałaś radę to już teraz będzie z górki :-)

A ja mam pytanie.. Dzisiaj po toalecie zobaczyłam pokaźny kawałek galaretowatej wydzieliny. Śluz jeśli miałam to bardzo mało i taki dość rzadki a tak to tylko resztki nystatyny. Ale dzisiaj się zdziwiłam i myślę czy to możliwe że to kawałek czopu wypadł?

Malinka ja mimo że mam dwoje dzieci to czopu na oczy nie widziałam więc niestety nie pomogę :-( wiem, że u Ciebie jest problem z IP ale może spróbujesz skontaktować się ze swoim ginekologiem i zapytasz bo na czop to jeszcze chyba dużo za wcześnie.

Mnie ciągle zadziwia moja własna głupota. Najadłam się na noc (od 19 do 20) czereśni i bobu wiedząc czym to grozi i oczywiście obudziłam się 15 minut temu po koszmarze z Zuzią w roli głównej. Poza tym w moim brzuchu jest taki koncert, że nie ma dalej spania. Spuszona jestem tak, że ledwo oddycham i czuję to wszystko w gardle :-/

Czesc dziewczyny!

Dzieki za troskę. Zgodnie z zaleceniem lekarza odpoczywam. Pojechałam z dziewczynkami do rodziców, one z kuzynostwem dzaleja w basenie a ja wyleguje w hamaku :) do poniedziałku tu zostajemy, z mala przerwa na kontrolę prac budowlanych ;)

Dreamgirl szyjkę mam w porządku bo 3,5cm nic sie zie zmienilo w tydzień. Rozwarcie ciut wieksze ( nie pamiętam wymiaru) ale jeszcze tragedui nie ma. Jeżeli cos sie bedzie dalej rozwijać to wtedy będziemy myslec o pesserze. Przede wszystkim muszę zwolnic bo tempo miałam za szybkie ...

Widzialam temat porodow i poloznych. Sama należę do tych co boja sie cc. To jest jednak operacja, i przeraza mnie pozniejsze dochodzenie do siebie. Oczywiście jakby trzeba bylo to nie bede protestowac. Przy sn jednak ten największy ból konczy się wraz z przyjsciem dzieciatka (no dobra po lozysku i ewentualnym szyciu), ale jednak. Chociaż gojenie sie po szyciu to tez jest koszmar :/ Generalnie podchodzę do tego tak ze porod trzeba przeżyć i tyle, bardziej martwie sie zeby z mały byl zdrowiutki, a najbardziej przeraza mnie stan pozniej w pologu, bo ciężko to przechodzilam a trwalo i trwalo :/
Co do położnych to chyba do tej pory miala szczescie bo ani nie placilam ani nie umawialam sie a mialam swietne. W pierwszej ciąży na nocnym dyżurze byla fatalna ktorej sie nie chciało nic robić i przetrzymala mnie a do tego strasxnie smierdziala fajami. Natomiast rano przyszla swietna babeczka która przyjela poród. Przy drugim porodzie miałam az dwie położne. Świeżo upieczona polozna ktora sie bardzo starala i angażował oraz starsza ktora jeszcze ja instruowala anie trzymala za reke i glaskalam po główce ;-) lekarze natomiast jak nic się nie dzieje to tylko wpada na chwilkę skontrolować i ewentualnie z szyć.

Ostatnia edycja:
Witamy :)

My tak na chwilkę, więc sorki, że tylko o sobie... Zaraz uciekam na glukozę... Już się boję. Mam pytanie, dziewczyny piłyście może wodę między pobraniami? Nie wytrzymam bez picia 2 godzin. HELP!

Miłego dnia Dziewczyny :)

Hejka.

Xmamuska brawo :)

Malinka nie pomogę, nie orientuje się w tym temacie ale może tak jak radzi Doris zadzwon do swojego lekarza ?

Buba fajny widoczek :) lubie takie ;)

Kitek wydaje mi się ze nie można.

Miłego dnia :)

Aha od dwóch dni znowu boli mnie gardło :( źle spałam oczywiście a o 6 pobudke miałam ;)

reklama
Do góry