reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej :biggrin2:

Śliczna pogoda się zapowiada a ja do wieczora w pracy :-(

Mogłam napić się łyka zaraz po wypiciu a tak to zabraniają. Też myślałam że nie wytrzymam bo pije co chwile ale dałam radę :biggrin2:

No to faktycznie w takiej sytuacji może i to będzie wskazanie do cc. Warto pójść do lekarza i podpytać :biggrin2:

Ja do niedzieli i też koniec pracy :-D aż dziwnie. Najgorsze jest to że jeszcze nikogo nie szukają na moje miejsce i ciekawe kiedy ja przeszkole...

U mnie też jeszcze nie zaczęli nikogo szukać. Mój szef nawet z działem HR nie rozmawiał na ten temat, a nie wyobrażam sobie by ktoś inny miał wdrażać nowego pracownika. :angry:

Hello!

Dbdg,

No to teraz sobie odpoczniesz:) dobrze wykorzystaj ten wolny czas bo potem jak się mała urodzi to nawet sie nie obejrzysz, a będziesz miała nawal zajęć i za chwilę powrót do pracy.

Ja też muszę się powoli zając reszta wyprawki. Narazie mówię sobie, ze zrobię to w sierpniu. Coś weny nie mam. I ciągle mam wrażenie, ze jeszcze jest dużo czasu na temat wyprawkowy [emoji33]

No nic miłego dnia! U nas już na termometrze 22st. Będzie gorąco [emoji6]

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Odpocznę, chociaż mam obawy, że będę się nudzić. :-D Póki mała się nie urodzi to chillout.

Też mnie czeka robienie wyprawki. Poza ciuszkami to nic nie mam. Wprawdzie już mniej więcej wiem co chcę i co potrzebuję, ale z zakupem się wstrzymam do czasu przeprowadzki, bo nie mam zbytnio gdzie tego przechowywać. Wózek i łóżeczko to chyba we wrześniu, wydaje mi się, że wystarczy.

Hejka :)

Ja jeszcze całe 2 tygodnie w pracy i też wolne. I o dziwo u mnie też nie ma jeszcze nikogo na zastępstwo i nawet nikogo nie szukają. No nic. Nie mój problem.

A jak u Was z rozstępami? Smarujecie się regularnie? Bo ja staram się regularnie ale i tak wychodzi mi średnio co drugi dzień (a powinno być dwa razy dziennie). Póki co nowych nie ma i jestem zdziwiona bo ja nigdy więcej jak 60 nie ważyłam a rozstępy mam (na boczkach, cyckach i z tyłu kolan). No i widzę że te moje stare się chyba porozciągały trochę ale dalej są takie jaśniutkie a nowych nie ma. Tylko ciekawe jak długo. czasami mam wrażenie (szczególnie po jedzeniu) że skóra na brzuchu zaraz mi pęknie bo nie da rady się już bardziej rozciągnąć.

Hehe, też mam momentami takie uczucie, że pęknie mi skóra. :-D Na razie nie mam żadnych rozstępów, poza kilkoma, ktorymi miałam z boku na pośladku jeszcze z czasów nastoletnich. Smaruję generalnie raz dziennie, czasem dwa razy, ale raczej staram się tego pilnować. Nie byłam nigdy w ciąży, ale spodziewam się, że największe rozciąganie i tak dopiero przede mną, więc jak pójdę na wolne to będę się smarować kilka razy :-D

reklama
Colly ja mam tak samo tzn mam dużo starych rozstępów na cycka, boczkach, nogach i myślałam, że mam tendencje, a w poprzedniej ciąży nic mi nie wyszlo i teraz jak narazie tez nic, a smaruje codziennie wieczorem po kąpieli i tyle :)

Doris mojemu też od wczoraj odwala, kopie cały czas, jakiś nadpobudliwy :)

Colly ja smaruje sie dwa razy dziennie bo mam niestety sklonnosci. Wieczorem smaruje olejkami a rano kremami. Teraz zauważyłam że rozstępy które wyszły mi przy pierwszej ciąży trochę się jakby rozeszły :( a przy pieszej ciąży wyszły mi kolo pępka 2 tyg przed porodem a już się cieszyłam ze ich nie będzie.To na brzuchu bo na boczkach i piersiach to masakrę miałam :(

Ostatnia edycja:
Kurde przerażają mnie te rozstępy. O ile schudnąć i ujędrnić skóre kremami/ćwiczeniami jakoś się da to te rozstępy są niefajną pamiątką na całe życie. I weź tu później idź na plażę czy basen. Podobno są jakieś lasery, muszę o tym poczytać to może się trochę uspokoje.

Witamy :)

My tak na chwilkę, więc sorki, że tylko o sobie... Zaraz uciekam na glukozę... Już się boję. Mam pytanie, dziewczyny piłyście może wodę między pobraniami? Nie wytrzymam bez picia 2 godzin. HELP!

Miłego dnia Dziewczyny :)

ja nic nie moglam pic

co do rozstepow to po pierwszej ciazy nie mialam, mam nadzieje ze teraz tez sie obedzie bez , a praktycznie niczym sie nie smaruje

Colly
Ja nie bylam wczesniej w ciazy a rozstepy mialam juz wczesniej na udach i z tylu na kolanach, teraz smaruje sie po kapieli oliwka w zelu z jonhsona(po kapieli) jest bardzo tlusta i rano mam jeszcze nawilzona skore lub uzywam balsam PALMER'S ok 30zl w rosmanie ale dziewczyny kwestia tu tez genow moja kumpela sie niczym nie smarowala podczas 2 ciąz i wazyla ponad 100kg i nie ma nic o celulicie nie wspomne :-/ tez bym tak chciala

A jak u Was z rozstępami? Smarujecie się regularnie? Bo ja staram się regularnie ale i tak wychodzi mi średnio co drugi dzień (a powinno być dwa razy dziennie). Póki co nowych nie ma i jestem zdziwiona bo ja nigdy więcej jak 60 nie ważyłam a rozstępy mam (na boczkach, cyckach i z tyłu kolan). No i widzę że te moje stare się chyba porozciągały trochę ale dalej są takie jaśniutkie a nowych nie ma. Tylko ciekawe jak długo. czasami mam wrażenie (szczególnie po jedzeniu) że skóra na brzuchu zaraz mi pęknie bo nie da rady się już bardziej rozciągnąć.
No kochane jeśli chodzi o rozstępy to właściwie ja czytałam w jakimś mądrym miejscu, że najlepiej jak kobieta jeszcze jakiś czas przed zajściem się czymś smaruje. No ale wiadomo tego przewidzieć nie można. Ja akurat jeszcze gdzieś tak z dwa lata przed zajściem się smarowałam takim kremem na ujędrnienie po ćwiczeniach; jak się dowiedziałam o ciąży to zmieniłam na oliwkę firmy Palmer's i jest bombowa :-) Nie dość, że pięknie pachnie to myślę, że póki co swoją rolę spełnia. smaruję się nią 2-3 razy dziennie i dzięki temu moja skóra na udach, boczkach, brzuchu i piersiach jest taka delikatna ;-)

reklama
A ja mam pytanie.. Dzisiaj po toalecie zobaczyłam pokaźny kawałek galaretowatej wydzieliny. Śluz jeśli miałam to bardzo mało i taki dość rzadki a tak to tylko resztki nystatyny. Ale dzisiaj się zdziwiłam i myślę czy to możliwe że to kawałek czopu wypadł?
Ja też nie miałam czopu, albo wyleciał wraz z wodami. Nie wiem, ale jak to jest takie mega gęste to skonsultowałabym ten fakt z jakimś ginem. Dla spokoju. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz :)

Mnie ciągle zadziwia moja własna głupota. Najadłam się na noc (od 19 do 20) czereśni i bobu wiedząc czym to grozi i oczywiście obudziłam się 15 minut temu po koszmarze z Zuzią w roli głównej. Poza tym w moim brzuchu jest taki koncert, że nie ma dalej spania. Spuszona jestem tak, że ledwo oddycham i czuję to wszystko w gardle :-/
Dobra jesteś :) To dzisiaj zrób sobie wieczorkiem mini dietę :) I nie jedz już po 20 :)

My tak na chwilkę, więc sorki, że tylko o sobie... Zaraz uciekam na glukozę... Już się boję. Mam pytanie, dziewczyny piłyście może wodę między pobraniami? Nie wytrzymam bez picia 2 godzin. HELP!
Jak ja byłam na glukozie to sama pielęgniarka mi powiedziała, że mogę wodę pić spokojnie. Ale nie potrzebowałam przyznam i wytrzymałam bez problemu te 2 godziny bez picia. Może i Tobie się uda ;)

Iga nie sądzę żeby ta oliwka nawilżala skórę. ..
Nawilżać może nie nawilża, ale przecież nie od nawilżania skóra się rozciąga. Moja dobra znajoma w ciąży smarowała brzuch zwykłą oliwą z oliwek (taką do sałatki) i nie miała nic. Zero rozstępów.
Krem/oliwka na rozstępy nie musi przecież nawilżać - to efekt raczej dodatkowy.

Muszę się pochwalić - wczoraj M. kupił mi laktator elektryczny :) Żeby i on mógł pokarmić Olka. Także miło z jego strony.
Z kolei ze złych rzeczy - mam dzisiaj mega nerwa, nie wiem czemu, mój poziom agresji sięgnął chyba 90%. Tak w sumie bez powodu. I nadal odczuwam jakieś rozdrażnienie. Cholera mnie bierze na to - nie chcę tak się czuć :( Masakra jakaś... :(

Do góry