reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Malinka tez mam rano twardy brzuch jak mi sie siusiu chce. Moze to to?

W brzuchu mialam 94 w tamtym tyg. Ciekawa jestem jak bedzie pod koniec. W ogole nam wrazenie ze brzuch mam nisko i ciazy mi na dole.

A posciel mam mietowo-rozowo tyle ze kazda czesc jest inna. Kupowalam w roznych miejscach bo nigdzie nie bylo tak jak chcialam. A lozeczko nam biale po corce. Kiedys marzylo mi sie takie ciemnobrazowe ale trafilo sie biale wiec takie wzielam.

U mnie 111cm w obwodzie, w tym tyg nic nie przytylam wagowo... chlopu tez bym nie dala sie ogolic ;) ja zawsze z wielkim brzuchem gole sie przy lustrze ;)

Milego dnia :)

Teraz jeszcze my możemy wybierać kolory i wzory poscieli , łyżeczek dla maluszków. Za jakieś 3 lata te małe czlowieki zaczna gadac jak to uwielbiaja kucyki czy spidermeny, jak bardzo by chcialy miec rozowy czy zielony pokoik. I mimo calej niechęć do rozu księżniczek czy jakis super bohaterów przemalujemy te pokoje by zobaczyc ta radość dzieciaczków ;-) i tyle będzie z naszych lubie/nie lubie dzieciowy pstrokat ;-)
Teraz przy remoncie mimo mojej wizji na beżowy pokój dziewczynek, plany zostaly zweryfikowane ich pomysłami i stanęło na bialych meblach oraz scisnach w bladym różu i serduszkach. Malego pokojem jeszcze sobie moge sama zarządzić i bedzie jasmy brąz z zielenią, a meble jasno drewniane.

witam południowo...

Mnie się jakiś czas temu śniło, że leżę na sali operacyjnej i jestem znieczulana do cc. Pytam, dlaczego cc a tam mi mówią, że przyszłam bez skurczów, to żeby mnie nie przetrzymywać to tną... Na chwilę pogodziłam się z sytuacją, ale po chwili zaczęłam protestować (to znieczulenie jakoś mnie nie zmogło) i zgodzili się żebym sobie poszła. Koniec snu.

Ulżyło mi, bo teraz tez bym chciała urodzić sn o ile nie będzie jakichś wskazań. Boli bardzo, ale do przeżycia, gorsza dla mnie jest obawa przed komplikacjami w czasie porodu...

U nas Kinga ma swój pokój, w którym ma typowo dziecięce meble Baggi Africa, ale tylko dlatego, że syn koleżanki z pracy wymieniał córce na trochę doroślejsze i sprzedał za grosze meble w idealnym stanie... Młode nienarodzone będzie z nami w naszej sypialni a potem mam nadzieję będzie dzielić pokój z siostrą... My więcej dzieci nie planujemy i powiem wam, że cieszy mnie, że to z czego młode będzie wyrastać, pakuję i nie chcę więcej widzieć w tym te wszystkie łóżeczka, pościele, nosidła... i ubranka of kors...

Cześć dziewczyny:) chyba udało mi się nadrobić wszystkie posty,a dużo ich było:D

dbdg Ja osobiście chyba wolę poród sn niż cc. Cc to operacja jakby nie patrzeć,będzie się dłużej goić i cieżej się po tym ruszać. Jak na razie nie mam wskazań do cc i mam nadzieję,że tak zostanie. Znam osobę która też panicznie boi się bólu,może spróbuj pogadać ze swoim lekarzem na ten temat. Też ma brzuch twardy jak za długo pochodzę. Biorę dwa razy dziennie magnez i jakby trochę pomaga. A z tymi ciężarnymi to ja też je wszędzie widzę:D

Co do kawy to ja w ogóle nie pijam,raz na jakiś czas Anatola i tyle.

Akat bardzo dobrze,że dosadnie ujęłaś sprawę :D mój P lubi jak czasami to ja dominuję i że tak powiem sama się na niego rzucam ;)

Co do golenia to nie wyobrażam sobie,żeby mnie mój facet golił :p lustro ułatwia sprawę. Zresztą gin nie powinien krzywo patrzeć na jakieś niedociągnięcia,przecież wiadomo,że teraz nie jest nam łatwo się schylać,a co mówić o cierpliwości;)

ania_kropla przynajmniej będziecie mieć pyszne przetwory na zimę:) ja pomagałam ostatnio babci robić dżem truskawkowy i ogórki. W planach jest jeszcze kilka słoiczków dżemu wiśniowego i leczo z cukinią.

Colly z tym porodem to masz rację,ból bólem ale za to jaka nagroda:) tak długo na nią czekałyśmy.
Jeszcze 3 tyg pracy to nie tak długo,szybko Ci zleci jak będziesz się czymś zajmować:)

Julisia ja też mam ostatnio okropne koszmary.Dwa dni z rzędu śniła mi się śmierć bliskich.Pojawiają się też osoby których nie widziałam z 10 lat. Jak się obudzę w nocy to aż mam taki chwilowy paraliż,że nie mogę się ruszyć z przerażenia..

Dzisiaj u nas pogoda iście zmienna,raz deszcz a raz słońce. Na szczęście już załatwiłam parę spraw teraz mogę odpoczywać:)
Miłego dnia Wam życzę :)

A co do snów to ja mam takie super filmy akcji że szok. Opowiedziałabym Wam ale chyba najpierw scenariusz napiszę i sprzedam to trochę kasy wpadnie ;)

A co do golenia kasi... Ja tak goliłam z grubsza bo szłam tylko na usg przez brzuch ale oni też tam lubią mocno spodnie podwinąć. No i wyszła jakaś masakra. Chyba nawet jak to robiłam pierwszy raz to tak źle nie było. Zapowiedziałam temu mojemu że następnym razem musi mi pomóc ale teraz jak o tym myślę to faktycznie pokombinuję jeszcze z lusterkiem ;p no masakra jakaś.

Witam dziewczeta :-)
Zaczynam dopiero historię z jakimkolwiek forum dla przyszłych mam. Właściwie dołączam ponieważ nikomu chyba jak przyszłej mamie są potrzebne rozmowy z kobietami w tym samym stanie. Rodzice, mąż i inni najbliżsi mają zawsze jakieś inne pojęcie o sytuacji.
Mi właściwie organizm szaleje, raz się śmieję i płacze ze szczęścia, a zaraz jestem wredna i zła , staram się być wyrozumiała dla męża, bo on w sumie musi to wszystko znosić, ale cieszę się, że jest cierpliwy :p
Od kilku dni młody niesamowicie mnie kopie, praktycznie cały czas, a do tego dochodzi jego , że tak powiem obracanie się jak w betoniarce, w nocy również. Oprócz tego po prostu czuję , że mam taki obolały ten brzuch. Trochę mnie to martwi, bo oczywiście naczytałam się głupot w internecie. Moja doktorka mówi, że jest wszystko ok. Dlatego uspokoiłam się trochę czytając na tym forum, że właściwie wiele z Was ma takie same dolegliwości :-) Powiedzcie proszę jak sobie radzicie kochane z tą sytuacją i nieustannymi kopniakami i kręceniem się młodego. Może jakieś ziółka czy pozycja, w której mogę leżeć czy siedzieć ?

f2w3rjjg6sh2smk6.png

reklama
Do góry