reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ja dziś odpoczywam, jestem sama w domu. G w pracy, synuś na wycieczce z dziadkami, tylko ta cisza zaczyna mnie wkurzać, lubię jak jest hałas i coś się dzieje :(

Dream oj brakuje i to bardzo, niby zakazu nie mam ale jakoś okazji nie mamy do tego, albo kiedy ja mam ochotę to G w pracy, a jak mąż chce mi mnie się nie chce...

Ja też już się nie mogę porodu doczekać, nie boję się bólu tylko żeby było wszystko w porządku. Mam nadzieję że w sierpniu jak będę na wizycie u swojego gina to będę mniej więcej wiedzieć kiedy będę rodzić, ja zakładam że koło 37-38tc. :) ale zobaczymy co powie gin

reklama
malinka espumisan w ciąży mozna, wiec bierz i nie martw sie tzn nie wiem dokladnie jakie ilosci, wiec o to mozesz gina podpytac :)

u nas tez dosyc leniwa niedziela, zawsze chodzimy do rodzicow na obiad, a rodzice wyjechali, wiec siedzimy sobie i leniu****emy, pieke na obiad goloneczke i do tego buraczki, mam nadzieje ze mi wyjdzie :)

dream nas ten problem nie dotyczy, mamy pod dostatkiem

paulka ja mam to samo, niby chce odpoczac, ale cisza jest nie dla mnie, jestem przyzwyczajona do halasu i ogolnie lubie jak sie cos dzieje :)

Witam kochane,

Złapałam necik :) leże na leżaczku z Warką Radler 0,0% słonko, ciepełko wszystko pod nos podane dziecko na wycieczce ach żyć nie umierać!

U mnie z dolegliwości to częste sikanie, pobilewają mnie trochę plecy no i miewam mdłości...o porodzie nie myślę i chętnie bym go o 2 miesiące przesunęła co bym pokończyła to co zaczęte ;)

Ja i tak CC więc wiem co mnie czeka ;)

Espumisan można w ciąży i przy karmieniu :)

Siarę mam od 5 mca...a teraz bez wkładek nie da rady bo jak mała tylko się przebudzi w brzucholu to leci... No i cycki wrażliwe z zabawy wyjęte ;)

Miłej niedzieli.

Kitek dam znaka jak coś :-)

Leniwy weekend!!!! Normalnie ostatnio ogarnęła mnie niemoc. Nic mi się nie chce... i boję się tego zmniejszenia dawki leku na depresje :/ Jakoś się tego boję, nie wiem czy je odstawię do końca. W czwartek mam konsultację z psychiatrą to zobaczymy co powie...
A u nas w związku jest naprawdę ok. Ino seksu bardzo brakuje. Też tak macie?

Nie nastawiaj się tak pesymistycznie do zmniejszenia leku... Myślenie też wiele daje, załóż że dasz radę i że z czasem się uda :-) trzymam kciuki!

Co do seksu to ja chyba przemilcze, u mnie idzie czwarty miesiąc bez nie bardzo wiem czemu... No cóż, może jestem już za duża i nieatrakcyjna...

malinka espumisan w ciąży mozna, wiec bierz i nie martw sie tzn nie wiem dokladnie jakie ilosci, wiec o to mozesz gina podpytac :)

u nas tez dosyc leniwa niedziela, zawsze chodzimy do rodzicow na obiad, a rodzice wyjechali, wiec siedzimy sobie i leniu****emy, pieke na obiad goloneczke i do tego buraczki, mam nadzieje ze mi wyjdzie :)

dream nas ten problem nie dotyczy, mamy pod dostatkiem

paulka ja mam to samo, niby chce odpoczac, ale cisza jest nie dla mnie, jestem przyzwyczajona do halasu i ogolnie lubie jak sie cos dzieje :)

Dzięki! Spytam jutro, bo dziś o niebo lepiej więc się wstrzymam :-)

malinka dokładnie tak samo odbieram ten wielki post :( że widać jestem już tylko rafantynka z dzieckiem I żadnen ze mnie materiał na kochankę :/

Widać ładna pogoda bo cisza na forum :) u mnie zimno jak diabli :)
Byłam oglądać mebelki i jedne strasznie mi się podobały i wyszło by to nas niecałe 700 euro wiec nie ma źle :)
Ja tmam po 2 tygodnie przerwy od seksu a to tylko z mojej winy bo odczuwam w środku duży dyskomfort wiec nie będę się zmuszać przecież

Cześć dziewczyny!

Ja dzisiaj cały dzień sprzątam,piorę,prasuję itp. Niektóre dni są mega leniwe a czasami mam takiego powera:D oczywiście robię przerwy,wszystko w zwolnionym tempie;)

Dream u mnie też trochę brakuje,ja często nie mam ochoty..

Mi raz tylko leciała siara,jakoś miesiąc temu. Piersi czasami mam obolałe po nocy,chyba je jakoś uciskam.

Ja zaczynam coraz częściej myśleć o porodzie i przyzwyczajać się do myśli,że ból będzie na pewno. Zależy tylko jak ja go odczuję. Czasami mam już dosyć ciąży i chciałabym aby maluszek był ze mną:)

Dreamgirl ja na brak nie narzekam.. jest ochota i u mnie i u meza wiec korzystamy ;) oby lekarz rozwiazal Twoj problem niechcenia... mi w sumie tez nic sie nie chce, tylko mam w domu caly czas dzieciaki i MUSZE bo nie ma komu ich podrzucic a maz duzo w pracy... w tym tyg 6 dni pracuje wiec brak mi dorosłej osoby do normalnego pogadania...

Ja też mam dość ciąży ostatnio i marzę, żeby już był październik, albo lepiej aby Olek zdecydował się wyjść we wrześniu :)
Dzisiaj cały dzień kopie!!! Normalnie nie przypominam sobie, aby taki dzień był do tej pory - miał może z 20 minut przerwy. A tak poza tym caly czas nawala :)
Chciałam się pochwalić, że w związku z rozpoczęciem III trymestru założyłam sobie dzienniczek i liczę ruchy Olka. W sensie w jakim czasie naliczę 10 ruchów. Na razie to dość krótki czas, bo około 5-10 minut. Ale potem musi się zmieścić w godzinę z tymi 10-cioma ruchami. Więc kupiłam taki mały zeszycik A6 chyba to jest (połowa zeszytu normalnego) i sobie zapisuję raz dziennie ruchy :) Tra la la :)

reklama
Dzień dobry!

Widzę ze albo relaks albo niemoc twórcza panuje ,-) mnie podobnie dopadl brak sił i checi ale robię co mysze bo samo się nie zrobi. Maz albo w pracy albo na budowie. Jak się widzimy to temat co trzeba i jak zrobi / kupic / załatwić i czasu na cokolwiek innego brak. Dziewczyny tez trzeba ogarnąć i jakies zabawy atrakcje zapewnić wiec caly czas cos i jak na chwilę usiade odpoczac to i tak lista w glowie czym trzeba się jeszcze zająć. Generalnie zmeczona jestem i przez te zabueganie mam wyrzuty sumienia ze zamalo o siebie i maleństwo dbam i jakieś schizy dostaje ze cos sie stanie... porosu i bolu sie nie boje, po prostu yrzeba to przeżyć i juz
Martwię się natomiast czy oby wszystko bedzie z maleństwem dobrze...

Do góry