reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kaaja mnie też kłuje od czasu do czasu po prawej pod zebrami-moja mama twierdzi że to wątroba, a Młody ma tam właśnie nóżki więc się pewnie rozpycha. Chociaż ja kłucie czuje nie zawsze jak on się rusza więc w sumie nie wiem..
Ale jak masz okazję to zgłoś się do lekarza

reklama
Dzięki za szybka reakcje, mam zaczekać do jutra, gdyby nie przeszło się zgłosić a najprawdopodobniej maleństwo się rozpycha i ze tak powiem skopalo mi narządy...

rjoanka: już sama nazwa jakaś okropna. Trzymam kciuki, by leki zadziałały szybciutko. No i dobrze, że do lekarza poszłaś.

Magda: do tej pory używam przy córce fridy, tak jak u Kotulci, mąż u nas wysysa.

Kotulcia: a w szpitalu robili młodej usg bioderek? Czy kazali szeroko pieluchować na podstawie zwykłego, manualnego badania?

kaaja: z bólami i kłuciami nie pomogę.

Mroczko:
daj znać co u Ciebie

Klementynę to mi m przygotowuje przed każdą wizytą u gina. Jak rodziłam córkę to położna powiedziała, że mogę zobaczyć jak główka wychodzi, bo ogolona jestem. Więc bywają kobietki zarośnięte i nikogo to raczej nie dziwi.

Oki, wycofuje sie z rodzenia dziś i w najblizszej przyszłości. Okazało sie, ze mam coś jak rwe kulszowa, tylko mi sie na biodra rzuciło. Nie nadaje sie do SN bo ledwo chodzę i nawet na lezanke trzeba mi nogi kłaść, bo nie podniose. Nie nadaje sie też na cc bo nikt mi igły w kręgosłup nie wbije. Dostałam maści i leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Na szczęście mimo ze jutro zacznę 41 tydzień, to łożysko wydolne i przepływy też ok, szyjka tak samo miękka i rozwarta na palec jak 2 tygodnie temu. Wiec jeszcze 7 dni mogę nie rodzic. Tylko nie wiem jak to zrobić. Jestem przerażona, bo co jak jednak akcja sie zacznie? Chyba tylko cc w ogólnym, a to niezdrowe dla dziecka :-((((. Sorki ze tylko o sobie, panikuje.

Rojanka nie martw sie. Ja bede miec cc w ogolnym bo mam uraz kregoslupa. A zobacz ze wszystkie nagle cc sa w ogolnym. Nie powiem ze dakej nie panikuje. Panikuje strasznie.ale coz zrobic. Ja chodzic nie moge smieja sie ze mnie ani nogi podniesc a o lekkim rozkroku to juz nie wspomne. Samo siadanie I wstawanie jest klopotliwe. Glowa do gory musi byc dobrze.

Dzieki dziewczyny , kupiłabym katarek ale jest do odkurzacza i właśnie tu zaczyna sie problem bo musiałabym tez odkurzacz normalny kupic bo mam Karchera takiego dużego i sie nie nadaje, dlatego pytam o Fride :-) jednak kupie bo mam gruszkę ale nie wiem czy będzie ok wiec wole miec dwie opcje :-) tatuś najwyzej będzie wysysał he he

Magda a sprawdzalas nosalek? Ja go mam . Aczkolwiek nie testowalam go. Ale wiem ze ten polecila pani w aptece. Ze niby ma byc lepszy no zobaczymy. Wiem tyle ze nie trzeba sie bawic w kupiwanie filtrow. A szczerze powiedziawszy te filtry to malo co daja ot zwykla gabeczka ;) a raczej to dzidzia zarazi aie od ciebie niz ty od dzidzi :D ale co mama to I opinia inna ;) tu sie zdalismy na opinie pani farmaceutki a raczej moja szwagierka co mi go kupila ;p

Gosiak- ciekawe jak one to poznają... Mi wczoraj kosmetyczka przepowiedziała rychłe rozwiazanie hmmm

A te filtry do fridy to mozna normalnie w aptece kupić? Bo ja mam kilka sztuk z gemini i w sumie nie pomyslałam żeby jakis zapas zrobić...

reklama
Do góry