reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Kaaja mnie też kłuje od czasu do czasu po prawej pod zebrami-moja mama twierdzi że to wątroba, a Młody ma tam właśnie nóżki więc się pewnie rozpycha. Chociaż ja kłucie czuje nie zawsze jak on się rusza więc w sumie nie wiem..
Ale jak masz okazję to zgłoś się do lekarza

reklama
Dzięki za szybka reakcje, mam zaczekać do jutra, gdyby nie przeszło się zgłosić a najprawdopodobniej maleństwo się rozpycha i ze tak powiem skopalo mi narządy...

rjoanka: już sama nazwa jakaś okropna. Trzymam kciuki, by leki zadziałały szybciutko. No i dobrze, że do lekarza poszłaś.

Magda: do tej pory używam przy córce fridy, tak jak u Kotulci, mąż u nas wysysa.

Kotulcia: a w szpitalu robili młodej usg bioderek? Czy kazali szeroko pieluchować na podstawie zwykłego, manualnego badania?

kaaja: z bólami i kłuciami nie pomogę.

Mroczko:
daj znać co u Ciebie

Klementynę to mi m przygotowuje przed każdą wizytą u gina. Jak rodziłam córkę to położna powiedziała, że mogę zobaczyć jak główka wychodzi, bo ogolona jestem. Więc bywają kobietki zarośnięte i nikogo to raczej nie dziwi.

Oki, wycofuje sie z rodzenia dziś i w najblizszej przyszłości. Okazało sie, ze mam coś jak rwe kulszowa, tylko mi sie na biodra rzuciło. Nie nadaje sie do SN bo ledwo chodzę i nawet na lezanke trzeba mi nogi kłaść, bo nie podniose. Nie nadaje sie też na cc bo nikt mi igły w kręgosłup nie wbije. Dostałam maści i leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Na szczęście mimo ze jutro zacznę 41 tydzień, to łożysko wydolne i przepływy też ok, szyjka tak samo miękka i rozwarta na palec jak 2 tygodnie temu. Wiec jeszcze 7 dni mogę nie rodzic. Tylko nie wiem jak to zrobić. Jestem przerażona, bo co jak jednak akcja sie zacznie? Chyba tylko cc w ogólnym, a to niezdrowe dla dziecka :-((((. Sorki ze tylko o sobie, panikuje.

Rojanka nie martw sie. Ja bede miec cc w ogolnym bo mam uraz kregoslupa. A zobacz ze wszystkie nagle cc sa w ogolnym. Nie powiem ze dakej nie panikuje. Panikuje strasznie.ale coz zrobic. Ja chodzic nie moge smieja sie ze mnie ani nogi podniesc a o lekkim rozkroku to juz nie wspomne. Samo siadanie I wstawanie jest klopotliwe. Glowa do gory musi byc dobrze.

Dzieki dziewczyny , kupiłabym katarek ale jest do odkurzacza i właśnie tu zaczyna sie problem bo musiałabym tez odkurzacz normalny kupic bo mam Karchera takiego dużego i sie nie nadaje, dlatego pytam o Fride :-) jednak kupie bo mam gruszkę ale nie wiem czy będzie ok wiec wole miec dwie opcje :-) tatuś najwyzej będzie wysysał he he

Magda a sprawdzalas nosalek? Ja go mam . Aczkolwiek nie testowalam go. Ale wiem ze ten polecila pani w aptece. Ze niby ma byc lepszy no zobaczymy. Wiem tyle ze nie trzeba sie bawic w kupiwanie filtrow. A szczerze powiedziawszy te filtry to malo co daja ot zwykla gabeczka ;) a raczej to dzidzia zarazi aie od ciebie niz ty od dzidzi :D ale co mama to I opinia inna ;) tu sie zdalismy na opinie pani farmaceutki a raczej moja szwagierka co mi go kupila ;p

Gosiak- ciekawe jak one to poznają... Mi wczoraj kosmetyczka przepowiedziała rychłe rozwiazanie hmmm

A te filtry do fridy to mozna normalnie w aptece kupić? Bo ja mam kilka sztuk z gemini i w sumie nie pomyslałam żeby jakis zapas zrobić...

reklama
Do góry