reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
gosiak może faktycznie zamówię sobie na allegro jakieś dresy bo nie mam szczerze mówiąc:D A i potem na pierwsze spacerki kiedy waga jeszcze nie spadnie będą jak znalazł:)

Jakby co służę radą co do literek :)
DSC_4805.jpg
Takie literki mają wysokość ok. 17 cm, ale szablon trzeba zrobić większy - ok. 19 cm.
Wypycham wsadem do poduszki z Leroy.
Metodę na środki literek typu "A", "B" znalazłam tutaj w poMyskowym świecie: jak uszyć literkę A?

Odkryłam nową stronę, z której wychodzi tanio, ale tną dziwnie - na literki spoko - zawsze szerokość 160 cm (lub 150 cm) i płaci się za szerokość. Minimalnie można zamówić 0,2 mb, czyli 160x20 cm i w przypadku bawełny taki kawałek kosztuje niecałe 3 zł:
Sklep Textilmar.pl - PŁÓTNA BAWEŁNIANE WZÓR

Wcześniej zamawiałam stąd: http://srebrnaigla.pl/tkaniny/bawelna.html?limit=60 - kawałek bawełny o wymiarach 80x50 cm kosztuje ok. 3,50 zł. Ale coś dziewczyna ma braki w materiałach teraz.

Jakby któraś z Was chciała, to mogę uszyć za darmo literki (za koszty przesyłki) - ino potrzebowałabym materiał, który można zamówić z jakiejś strony lub z allegro na mój adres :) Póki mam czas :)

Przed pierwszą skończyłam matę z metkami. Robiłam ją 4 dni. Tyle pierdzielenia się z nią było, że jakbym wiedziała, to chyba bym sobie odpuściła (bo ręcznie). Fajny jest ten plusz, ale ciężki do szycia. Jak przejdzie mi złość na plusz, to porobię takie minikocyki do przytulania z metkami, może jakąś kostkę z metkami.
DSC_4825.jpg
Nie jest idealnie. W środku jest popodszywane tak, że głowa pęka, ale się trzyma ;-)
Ten plusz zamawiałam stąd Sklep Textilmar.pl - MINKY WELUR

Dziś mam wizytę :) Nie mogę się doczekać :)

Załączniki

• DSC_4805.jpg
    DSC_4805.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC_4825.jpg
    DSC_4825.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 96
kotulcia - jak chodzisz na sportowo to spoko, ja kupowałam sobie w poprzedniej ciąży ocieplane legginsy i po porodzie też w nich śmigałam, bo jeszcze przez 3 tyg była zima i one były idealne do oficerek. Teraz też kupię ocieplane legginsy na zimę, tylko już nie ciążowe, bo liczę że brzuszek spadnie:-D

Hej dziewczyny... Pewnie mnie już nie pamiętacie, odzywałam się na początku powstania wątku październikówek później przez niesnaski facebookowe odechciało mi się zupełnie pisać....następnie psychicznie nie dawałam rady się udzielać, bo ciąża zagrożona wcześniejszym porodem.... W 28 tyg musiałam położyć się do szpitala ze wzgledu na skurcze i rozwarcie. Dzisiaj mamy już pełne 33 tygodnie i jestem troszke spokojniejsza. Mam nadzieje, że uda mi się dotrwać choć do tego 36-37 tygodnia. Leżenie w domu nie jest łatwe, bo mam synka który ma rok i osiem miesięcy. Co jakiś czas Was podczytywałam. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki żebyśmy zaczęły się rozpakowywać dopiero w październiku ew. pod koniec września ;)

Cześć dziewuszki, ale mi spadł kamień z serca że już wrzesień :-) Jakoś tak od razu lepiej.

Wczoraj miałam ciężki dzień, B. skręcał łóżeczko, więc ciągle trzeba było mu coś podać, potrzymać, zobaczyć czy jest ok i takie tam. Potem wpadły koleżanki w odwiedziny, poza tym musiałam zrobić obiad, jakieś pranie, zmywanie i wieczorem czułam się już tak że naprawdę myślałam że mi te wody odejdą :baffled: Bolał mnie brzuch, plecy w dole a o kości łonowej to nawet nie mówię. Ona chyba naprawdę się rozchodzi, jakby chciała eksplodować. No ale pospałam dziś do 9 i jest ok. Zregenerowałam się i mogę jakoś funkcjonować. Teraz już wiem co miała na myśli moja koleżanka która jakiś czas temu będąc w 9 mcu mówiła że "już jest ciężko". Chyba dokładnie wiem o co jej chodziło :tak:

Tak więc jak już wspomniałam łóżeczko zmontowane, na szczęście nic nie pachnie farbą bo specjalnie zwróciłam na to uwagę. Muszę jeszcze trochę ogarnąć cały ten kącik dla małego i będzie gotowy. Ale się fajnie w sypialni zrobiło, od razu czuć że będzie dzidziuś :-)

Cyntia w końcu dzięki Twojemu zdjęciu wiem co to ta mata z metkami ;-) A kociaka masz prześlicznego, marzy mi się taki! Ale to może w przyszłości jak już będziemy w domku mieszkać :tak: Kciuki za wizytę, daj potem znać jak było.

Kotulcia został Ci tylko tydzień do życzeniowego terminu porodu ;-):-D

Cyntia śliczne to wszystko...

Ja chcę zrobić literki ale z drewna bo mam taką wspaniałą wycinarkę do figurek z drewna. Może z jakiegoś fajnego pcv bo do takich wynalazków też mam.

Kończymy ten chory remont. Od poniedziałku biorę się za dodatki itp. Może komuś się spodobają więc też jak Cyntia zaproponuję bo to nie problem, za materiały i przesyłkę. Uciekam coś robić.

A ja od paru dni też mniej czuję małego, ale jak taki duży to mam nadzieję że to dlatego bo mu ciaśniej. Rano się martwiłam bo nic, a teraz coś zaczął szaleć. Uuuffffffff.

Co do terminu rozpakowania to ja chcę tego 8 października, bardzo, bardzo. Moja starsza siostrzenica - chrześnica urodziła się 8. Wspaniała dziewczynka. Ona bardzo się ucieszyła że może się uda 8. Zobaczymy. Jak co to 7 schody na czwarte piętro aż wody nie odejdą.
Coś jeszcze wymyślę!!!
Może macie jakieś sprawdzone sposoby dla pewności?

Ostatnia edycja:
pscółka no właśnie nie chodzę na sportowo:p Ale zaraz obczaję ocieplane legginsy na allegro:) Najśmieszniejsze jest to że jak byłam szczupła przed ciążą miałam opory przed noszeniem legginsów (bo mówiłam zawsze że fałdkę pod pośladkami mam) a teraz w ciąży 20kg+ i bez krępacji śmigam w cienkich legginsach i to nie zawsze do pary z tuniką:)

czarna no właśnie moja wymarzona data porodu już tuż tuż a tu nic nie zapowiada porodu:wściekła/y:

Cyntia zdolna bestia jestes :)

Ja juz od dluzszego czasu nie mieszcze sie w jeansy ciazowe w rozmiarze 36. Waze 65 kg :( Mam sztruksy ciazowe 38 i teraz w nich chodze. Na poczatku ciazy byly strasznie duze. Tez przed ciaza nie nosilam leginsow. Niestety te, ktore mam, juz troche sie zuzyly - tzn. maja te kuleczki, a ja nie lubie zniszczonych ubran. Wolalabym nic juz nie kupowac. W poprzedniej ciazy chodzilam zima, wiec cos powinno sie znalezc...

reklama
Hej dziewuszki :) no i mamy już wrzesień, jak ten czas leci, niecałe 2 miesiące i nasze maluszki będą z nami ;)

Mnie od kilku dni zaczęły boleć plecy, wczoraj usłyszałam tekst od mężusia, że narzekam jak babcia, milusi nie ma co :/

W nocy też wiercę się i kręcę, a Kubuś razem ze mną ;P Ganiam do ubikacji z 3 razy w ciągu nocy i zaczęłam dziś rozkminiać, kiedy mam zrobić siusiu do badania moczu, które mam zrobić w przyszły poniedziałek ;/ wiem, że już kiedyś był poruszany ten temat, ale już nie pamiętam do jakich wniosków doszłyśmy :/

Cyntia ładniusia ta Twoja mata, a w literkach wprost się zakochałam :) moja mata jeszcze nie skończona ale póki co tak się prezenuje ;)

IMG_20140830_084006.jpg

Pscółka i spółka
podsunęłaś mi dobry pomysł, ostatnio zastanawiałam się w czym ja teraz będę chodziła ubrana w te chłodne dni, moje jeansy ciążowe już mnie trochę gniotą, a nawet nie wiedziałam, że są ocieplane legginsy ciążowe, muszę poszperać na necie i zamówić z 2 pary ;)

Kotulcia ja też zawsze miałam opory przed noszeniem legginsów, jakoś wydawało mi się, że paraduje się w nich prawie jak z gołym tyłkiem ;P a teraz w ciąży najwygodniej jest mi właśnie biegać w tunikach i legginsach albo sukienkach ;)

Załączniki

• IMG_20140830_084006.jpg
    IMG_20140830_084006.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Do góry