reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mizzah - co do karuzeli to przydaje się taka włączana pilotem i żeby jedną melodyjkę miała taka spokojną, albo opcję bez melodyjki tylko karuzelka albo tylko światełka. Zauważyłam, że od pewnego momentu muzyczka to dla Szymka był za mocny bodziec i zamiast usypiać to go pobudzała. My też mieliśmy Fisher Price z misiami, ale kupiłam używaną.

reklama
Witam :-)

Ja to dzis mialam ciezka noc,obudzilam sie o 12 na siku,potem o 2 mnie komary pogryzly,bylam tak zla ze do 4 nie spalam. Zasnelam nad ranem to potem moj mnie obudzil bo do pracy sie zbieral.
Brzuszek tez dawal znac o sobie,caly czas mnie cos ciagnie,rwie,jak nie w pochwie to w plecach. Chodze jak paralityk,polozyc sie tez nie bardzo bo jakos wszystko boli.
Jedno pocieszenie to takie ze juz wrzesien i blizej konca tego wszystkiego :-D

Wlasnie zabieram sie za ostatnie zamowienie na gemini do domowej apteczki :)

Olcia - coś widzę, że sporo z nas miało kryzys kilka tygodni temu - upały??? Mnie też starszak wymęczył, bo byłam z nim sama u teściów i szyjka mocno się skróciła. Najważniejsze że teraz już lepiej. Trzymamy się do szczęśliwego finału:tak:

kotulcia - no i spoko, ja też do siebie mam duuuży dystans:-D. Priorytety z wiekiem się zmieniają.

Justine - w poprzedniej ciąży miałam jeansy z H&M i tak jak mówisz one od pewnego momentu po prostu uwierały. Teraz mam takie cienkie pseudo-jeansy Branco i bardzo sobie je chwalę, ale jak zrobi się chłodniej to wyciągnę legginsy i botki do tuniki:tak:.

Pscółka i spółka ja właśnie też mam jeansy z H&M i te gumy, które w nich są jakoś w ogóle się nie rozciągają i przez to są nie wygodne :/

Pscółka i spółka i Justin dołączam się do grona niezadowolonych z h&mowych jeansów:/ A to mnie coś sciskało, a to spadały mi z tyłka a rozmiar na pewno dobry. Wiec jak szłam musiałam je do góry podciągać. Najlepszy zakup z tego sklepu to leginsy. Polecam

Śliczne rzeczy szyjecie dziewczyny! Jestem pod mega wrażeniem. My też poszliśmy w DIY, ale zrobiliśmy lampke z takiego najtańszego klosza. Chwale sie:

Załączniki

• 1409571346732.jpg
    1409571346732.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 68
Mam pytanko, kupujecie karuzele na łóżeczko? ???

ja mam po starszym, również z fisher price z misiami i pilotem.

witam :)

u mnie kolejna nocka ciężka, męczy mnie zgaga plus wstawanie do łazienki po 5x :crazy: nie mówiać o tych skurczach juz

Moj syn jutro do szkoły, pewnie przeżyje troszkę gorzej niż on :sorry2: ważne żeby chciał codziennie mundurek ubierać, bo do przedszkola nosił co chciał

zaraz zrzucę zdjęcia pokoju małego to się Wam pochwalę ;-)

cyntia, justine gratuluję ładnych mat:tak: A kota masz cudnego, też chce takiego ;-)

co do ubrań, też chodzę cięgle w jednym, teraz już nie chcę dodatkowo nic kupowac bo to końcówka, mam jeansy ciążowe mega wygodne, ale i tak najlepiej czuję się w legginsach, chodzę w nich i bez ciązy więc to już z przyzwyczajenia

właśnie kupiłam małemu taki kombinezon i buty:

Boys M&S Autograph snowsuit 3 - 6 months | eBay

Gorgeous baby boy Timberland shoes size 1.5 | eBay

zima może się zaczynać :-) żartuję oczywiście

rjoanka bardzo ładna:tak: podobaja mi się takie pomysły :-)

Ostatnia edycja:
hejka!

Cyntia, Justine - ale zdolniachy no no no :-):-):-) ja tez miałam sie zabrac za te robótki, już namierzyłam materiały itd ale sobie jednak odpuszczam... jedyne co planuje i to w tym tygodniu to obszyć jakaś kolorową nitką/muliną (nie wiem bo sie nie znam jak to sie nazywa) pieluszki tetrowe i wyhaftowac na nich inicjały małej - tylko że tu jest problem bo dalej nie mamy imienia... :szok:
Rjoanka - sami zrobilście lampę? super!! widzialam takie papierowe klosze w ikei - gratuluje pomysłu :tak:

Agniecha ( i inne mamuśki których dzieci poszły do przedszkola czy szkoły) - wiem, że przeżywacie, mnie to dopiero czeka... :happy: ale dzieci wśród innych dzieci najlepiej się rozwijają :blink:

Co do H&M i ich dżinsów to ja tez mam ale nie wbijam się w nie od 5 miesiąca :-D wiec nawet sie o nich nie wypowiadam

Któras mamusia polecała pościel Feretti? zamówiłam wczoraj przez internet w smyku bo mają wyprzedaże. zostaje jeszcze jakiś porzadniejszy rożek/otulaczek i mam wszystko :happy:

Mizzah- śliczna, bardzo delikatna, ja zmowiam różowa z króliczkiem chyba juz sama nie wiem ale żałuje ze nie wzielam jeszcze jednej ewentualnie z motherhood bo co to tylko jedna pościel... :/ prześcieradła mam 4, 3 kocyki a pościele minimum 2. No chyba ze jednak skusze sie na kombinezonik... Hmm

reklama
to się pochwalę pokojem małego :)

Załączniki

• WP_20140831_12_42_40_Pro.jpg
    WP_20140831_12_42_40_Pro.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 89
  • WP_20140831_12_43_02_Pro.jpg
    WP_20140831_12_43_02_Pro.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 82
  • WP_20140831_12_43_34_Pro.jpg
    WP_20140831_12_43_34_Pro.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 83