reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Mizzah - co do karuzeli to przydaje się taka włączana pilotem i żeby jedną melodyjkę miała taka spokojną, albo opcję bez melodyjki tylko karuzelka albo tylko światełka. Zauważyłam, że od pewnego momentu muzyczka to dla Szymka był za mocny bodziec i zamiast usypiać to go pobudzała. My też mieliśmy Fisher Price z misiami, ale kupiłam używaną.

reklama
Witam :-)

Ja to dzis mialam ciezka noc,obudzilam sie o 12 na siku,potem o 2 mnie komary pogryzly,bylam tak zla ze do 4 nie spalam. Zasnelam nad ranem to potem moj mnie obudzil bo do pracy sie zbieral.
Brzuszek tez dawal znac o sobie,caly czas mnie cos ciagnie,rwie,jak nie w pochwie to w plecach. Chodze jak paralityk,polozyc sie tez nie bardzo bo jakos wszystko boli.
Jedno pocieszenie to takie ze juz wrzesien i blizej konca tego wszystkiego :-D

Wlasnie zabieram sie za ostatnie zamowienie na gemini do domowej apteczki :)

Olcia - coś widzę, że sporo z nas miało kryzys kilka tygodni temu - upały??? Mnie też starszak wymęczył, bo byłam z nim sama u teściów i szyjka mocno się skróciła. Najważniejsze że teraz już lepiej. Trzymamy się do szczęśliwego finału:tak:

kotulcia - no i spoko, ja też do siebie mam duuuży dystans:-D. Priorytety z wiekiem się zmieniają.

Justine - w poprzedniej ciąży miałam jeansy z H&M i tak jak mówisz one od pewnego momentu po prostu uwierały. Teraz mam takie cienkie pseudo-jeansy Branco i bardzo sobie je chwalę, ale jak zrobi się chłodniej to wyciągnę legginsy i botki do tuniki:tak:.

Pscółka i spółka ja właśnie też mam jeansy z H&M i te gumy, które w nich są jakoś w ogóle się nie rozciągają i przez to są nie wygodne :/

Pscółka i spółka i Justin dołączam się do grona niezadowolonych z h&mowych jeansów:/ A to mnie coś sciskało, a to spadały mi z tyłka a rozmiar na pewno dobry. Wiec jak szłam musiałam je do góry podciągać. Najlepszy zakup z tego sklepu to leginsy. Polecam

Śliczne rzeczy szyjecie dziewczyny! Jestem pod mega wrażeniem. My też poszliśmy w DIY, ale zrobiliśmy lampke z takiego najtańszego klosza. Chwale sie:

Załączniki

• 1409571346732.jpg
    1409571346732.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 61
Mam pytanko, kupujecie karuzele na łóżeczko? ???

ja mam po starszym, również z fisher price z misiami i pilotem.

witam :)

u mnie kolejna nocka ciężka, męczy mnie zgaga plus wstawanie do łazienki po 5x :crazy: nie mówiać o tych skurczach juz

Moj syn jutro do szkoły, pewnie przeżyje troszkę gorzej niż on :sorry2: ważne żeby chciał codziennie mundurek ubierać, bo do przedszkola nosił co chciał

zaraz zrzucę zdjęcia pokoju małego to się Wam pochwalę ;-)

cyntia, justine gratuluję ładnych mat:tak: A kota masz cudnego, też chce takiego ;-)

co do ubrań, też chodzę cięgle w jednym, teraz już nie chcę dodatkowo nic kupowac bo to końcówka, mam jeansy ciążowe mega wygodne, ale i tak najlepiej czuję się w legginsach, chodzę w nich i bez ciązy więc to już z przyzwyczajenia

właśnie kupiłam małemu taki kombinezon i buty:

Boys M&S Autograph snowsuit 3 - 6 months | eBay

Gorgeous baby boy Timberland shoes size 1.5 | eBay

zima może się zaczynać :-) żartuję oczywiście

rjoanka bardzo ładna:tak: podobaja mi się takie pomysły :-)

Ostatnia edycja:
hejka!

Cyntia, Justine - ale zdolniachy no no no :-):-):-) ja tez miałam sie zabrac za te robótki, już namierzyłam materiały itd ale sobie jednak odpuszczam... jedyne co planuje i to w tym tygodniu to obszyć jakaś kolorową nitką/muliną (nie wiem bo sie nie znam jak to sie nazywa) pieluszki tetrowe i wyhaftowac na nich inicjały małej - tylko że tu jest problem bo dalej nie mamy imienia... :szok:
Rjoanka - sami zrobilście lampę? super!! widzialam takie papierowe klosze w ikei - gratuluje pomysłu :tak:

Agniecha ( i inne mamuśki których dzieci poszły do przedszkola czy szkoły) - wiem, że przeżywacie, mnie to dopiero czeka... :happy: ale dzieci wśród innych dzieci najlepiej się rozwijają :blink:

Co do H&M i ich dżinsów to ja tez mam ale nie wbijam się w nie od 5 miesiąca :-D wiec nawet sie o nich nie wypowiadam

Któras mamusia polecała pościel Feretti? zamówiłam wczoraj przez internet w smyku bo mają wyprzedaże. zostaje jeszcze jakiś porzadniejszy rożek/otulaczek i mam wszystko :happy:

Mizzah- śliczna, bardzo delikatna, ja zmowiam różowa z króliczkiem chyba juz sama nie wiem ale żałuje ze nie wzielam jeszcze jednej ewentualnie z motherhood bo co to tylko jedna pościel... :/ prześcieradła mam 4, 3 kocyki a pościele minimum 2. No chyba ze jednak skusze sie na kombinezonik... Hmm

reklama
to się pochwalę pokojem małego :)

Załączniki

• WP_20140831_12_42_40_Pro.jpg
    WP_20140831_12_42_40_Pro.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 83
  • WP_20140831_12_43_02_Pro.jpg
    WP_20140831_12_43_02_Pro.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 78
  • WP_20140831_12_43_34_Pro.jpg
    WP_20140831_12_43_34_Pro.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 79