reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dzien dobry :-) ja jeszcze leze sobie w lozku a coo :-) dzis nic nie robie ogarne tylko dom I obiad ugotuje odpoczywam ja Kochane rowny msc do terminu mam ( na 1 pazdziernika) ciekawe zas gdy bylam innego lekarZa to (26 wrzesien) z tym przewracaniem w nocy z tylu lozka mamy metalowa rame zawsze jej sie zlapie moj tez sie pyta czy wszystko ok za kazdym razem gdy stekam :-) zastanawiam sie tez nad tym literkami czy nie zrobic czegos takiego dla mojej corci tylko ze ja Niemam cierpliwosci do takich rzeczy ... Tutaj w uk sa takie papierowe literki dokupujesz tylko albo kolorowy papier albo material I oklejasz jak tylko sobie chcesz moze na to sie skusze ... Macie jakieś pomysły na obiad z schabu bo juz mam pustkę w głowie a kotlety juz mi sie znudziły poradzcie coś .....????

reklama
Jakby co służę radą co do literek :)
Zobacz załącznik 641541
Takie literki mają wysokość ok. 17 cm, ale szablon trzeba zrobić większy - ok. 19 cm.
Wypycham wsadem do poduszki z Leroy.
Metodę na środki literek typu "A", "B" znalazłam tutaj w poMyskowym świecie: jak uszyć literkę A?

Odkryłam nową stronę, z której wychodzi tanio, ale tną dziwnie - na literki spoko - zawsze szerokość 160 cm (lub 150 cm) i płaci się za szerokość. Minimalnie można zamówić 0,2 mb, czyli 160x20 cm i w przypadku bawełny taki kawałek kosztuje niecałe 3 zł:
Sklep Textilmar.pl - PŁÓTNA BAWEŁNIANE WZÓR

Wcześniej zamawiałam stąd: http://srebrnaigla.pl/tkaniny/bawelna.html?limit=60 - kawałek bawełny o wymiarach 80x50 cm kosztuje ok. 3,50 zł. Ale coś dziewczyna ma braki w materiałach teraz.

Jakby któraś z Was chciała, to mogę uszyć za darmo literki (za koszty przesyłki) - ino potrzebowałabym materiał, który można zamówić z jakiejś strony lub z allegro na mój adres :) Póki mam czas :)

Przed pierwszą skończyłam matę z metkami. Robiłam ją 4 dni. Tyle pierdzielenia się z nią było, że jakbym wiedziała, to chyba bym sobie odpuściła (bo ręcznie). Fajny jest ten plusz, ale ciężki do szycia. Jak przejdzie mi złość na plusz, to porobię takie minikocyki do przytulania z metkami, może jakąś kostkę z metkami.
Zobacz załącznik 641544
Nie jest idealnie. W środku jest popodszywane tak, że głowa pęka, ale się trzyma ;-)
Ten plusz zamawiałam stąd Sklep Textilmar.pl - MINKY WELUR

Dziś mam wizytę :) Nie mogę się doczekać :)

Cyyyyyntiaaaaa znalazłam jakies literki na all :) lenistwo
Chyba taniej wyjdzie zamowic gotowe niż kupować materiał.

Trzymam kciuki za wizyte? To juz ostatnia??? Bedziesz miala usg???

Ostatnia edycja:
Justine mata przepiekna :)

Ja karuzele mialam, ale sie rozpadla i nowej nie chce kupowac. Od poczatku traktowalam lozeczko wylacznie jako miejsce do spania. Zadnych zabaw, zadnego wkladania za kare, kiedy chce odpoczac. Zero traumy. Gdzies o tym czytalam i u mnie sie sprawdza. Dziecko wie, po co idzie do lozka.

ja też przed ciązą nie chodziłam w legginsach bo uwazalam że jestem tłuściutka , a teraz śmigam a raczej leżę jak łazarz tylko w legginsach i innych gatków sobie nie wyobrażam zresztą tak jak pisałam przytyłam 4 kilo na diecie cukrzycowej schudłam 1 kg więc...a do tego cały czas leże więc nogi biodra pupa zmalały zero mięśni ...jestem taka sflaczała jak balonik....aż sie boje jak pomyśle o powrocie do aktywności po porodzie ...jak dobrze że już wrzesień.....niech dni szybko mijają....

Ja karuzeli nie kupuję z dwóch powodów: po pierwsze dla noworodka i tak nie jest ona potrzebna, a wręcz może chyba powodować że takie małe dziecko będzie miało za dużo wrażeń a po drugie niech rodzina ma pole do popisu przy szukaniu prezentów (podobnie pomyślałam z matą edukacyjną, też zostawiłam dla nich)

Olcia - coś widzę, że sporo z nas miało kryzys kilka tygodni temu - upały??? Mnie też starszak wymęczył, bo byłam z nim sama u teściów i szyjka mocno się skróciła. Najważniejsze że teraz już lepiej. Trzymamy się do szczęśliwego finału:tak:

kotulcia - no i spoko, ja też do siebie mam duuuży dystans:-D. Priorytety z wiekiem się zmieniają.

Justine - w poprzedniej ciąży miałam jeansy z H&M i tak jak mówisz one od pewnego momentu po prostu uwierały. Teraz mam takie cienkie pseudo-jeansy Branco i bardzo sobie je chwalę, ale jak zrobi się chłodniej to wyciągnę legginsy i botki do tuniki:tak:.

reklama
dzień dobry :)
Mati poszedl dzisiaj do przedszkola, łezka w oku była u niego i u mnie. Siedział ze mna prawie 3 m-ce w domu i jakoś tak dziwnie.
Ale w sumie moge odpocząć, jak wróciłam zrobiłam 2 prania i potem pospałam sobie 1,5 godzinki :)
Nocke miałam fatalna, od wczoraj popołudniu strasznie bolał mnie jakby jajnik po lewej stronie, potem doszedł ból z drugiej strony. Niby ból jak na miesiączkę ale inny. Trochę się wystraszyłam, w nocy bolało jak cholera ale rano przeszło. Teraz myslę, że może mała jakoś na nerw naciskała, nie wiem..... Ale mam nadzieję, że jeszcze z 2 tyg wytrzymam

Cyntia, śliczna ta mata, gratuluje talentu :)

Stwierdziłam, że mam za mało ciuszków i udało mi się wygrać aukcję na allegro, wyszło 50 ciuszkow za 55 zł :)
Własnie dzwonił kurier że jedzie, ciekawa jestem jak dokładnie wyglądają

Ostatnia edycja:
Do góry