reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
pscółka no właśnie wyczytałam, że przyczyną może być niedobór wit. b12 i folianów. Lekarze sugerują coś poważniejszego??? No przecież musi być dobrze.

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj miałam straszny dzień. Moja Oliwka w nocy zaczęła wymiotować. Rano zaczęła gorączkować i znowu dostała drgawek gorączkowych. Karetką pojechałyśmy do szpitala. Niestety mała wylądowała na oddziale zakaźnym i nie mogę z nią być:-( Musiałam wybrać czy mam zostać z Oliwią, czy narażać fasolkę, że czymś się zarażę. Lekarka mi odradziła przebywanie na tym oddziale. Cały czas jest z Oliwką na zmianę moja mama albo mój mąż. Jednak i tak mi bardzo ciężko, że nie mogę się nią opiekować. Prawie cały dzień ryczę bo mam straszne wyrzuty sumienia, że ją zostawiłam.

Gnagna - my kupiliśmy łóżko z barierką, którą można demontować ŁÓŻKO BARIERKI SZUFLADY MATERAC KOKOS 180/90 PROMO (4121845032) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

marrika, pscółka dużo zdrowia dla Waszych dzieci :blink: pscółka hematolog brzmi poważnie, ale mam nadzieję, że to nic takiego. Moja młoda miała po urodzeniu anemię i dawałam jej kwas foliowy.

marrika młoda od początku ma swój pokój i od wielu miesięcy spędza w nim całe noce. Teraz chcę ją przenieść do większego, a ten z którego korzysta zostawić młodszemu dziecku. Mała zasypia sama. Ja martwię się przeniesieniem jej do łóżeczka bez szczebli. Wolałabym zwyczajnie uniknąć kupna kolejnego łóżeczka dla niemowlaka.

Mój syn w dalszym ciągu z nami śpi:sorry2: Ale to raczej nie chodzi o to że nie mam jak przekonać go żeby spał u siebie bo mi akurat konsekwencji nie brakuje ale nie mam siły na przeprawy z moim mężem który po prostu mu na to pozwala:/ Ale sama wiem że śpiący z nami 5 latek to lekka przesada a przenoszenie go po zaśnięciu do niego jak ok 3-4 w nocy wraca jak bumerang to też męczące już jest:/

Dziewczyny Dużo Zdrowia dla Waszych dzieciaczków ;-) Będzie dobrze, chociaż wiem, ze osobom których to nie dotyczy łatwiej tak mówić, pamiętam jak moja córka była mniejsza i przy robieniu kupki leciała jej krew, byłam przerażona!! robiłam wszelkie badania, ale nic nie wykazywały, pomyślałam, że to może przez za duży stolec, i chyba rzeczywiście tak było ;-)Nie było mnie 2 dni,i nie sposób was nadrobić :-p Mi wyskoczył jęczmień na oku, i tak boli:-( W Środę mam wizytę, mam nadzieję , że wszystko ok, i może poznam już płeć :-D Ostatnio zamówiłam na Allegro kilka rzeczy dla dziecka, z samego rana, i dostałam e-mail, że dziś paczka zostanie wysłana (w ten dzień w którym zamawiałam) więc czekałam na wiadomość, z listem przewozowym, ale takowa się nie pojawiła. Następnego dnia napisałam 2 meile, i 3 razy dzwoniłam, bo jeśli wysłali dzień wcześniej to już powinna dotrzeć, ale brak odzewu. W końcu napisałam smsa, że proszę o wiadomość czy paczka została wysłana , bo nie wiem czy mam czekać na kuriera, i dopiero później odpisali, że wysłali. No, ale oczywiście nie we Czwartek tak jak napisali tylko wczoraj :baffled: Nie lubię czegoś takiego. ehh pochwalę się jak paczka przyjdzie, i porobię zdjęcia tego co już mam dla maleństwa ;-)

Dziewczyny Dużo Zdrowia dla Waszych dzieciaczków ;-) Będzie dobrze, chociaż wiem, ze osobom których to nie dotyczy łatwiej tak mówić, pamiętam jak moja córka była mniejsza i przy robieniu kupki leciała jej krew, byłam przerażona!! robiłam wszelkie badania, ale nic nie wykazywały, pomyślałam, że to może przez za duży stolec, i chyba rzeczywiście tak było ;-)Nie było mnie 2 dni,i nie sposób was nadrobić :-p Mi wyskoczył jęczmień na oku, i tak boli:-( W Środę mam wizytę, mam nadzieję , że wszystko ok, i może poznam już płeć :-D Ostatnio zamówiłam na Allegro kilka rzeczy dla dziecka, z samego rana, i dostałam e-mail, że dziś paczka zostanie wysłana (w ten dzień w którym zamawiałam) więc czekałam na wiadomość, z listem przewozowym, ale takowa się nie pojawiła. Następnego dnia napisałam 2 meile, i 3 razy dzwoniłam, bo jeśli wysłali dzień wcześniej to już powinna dotrzeć, ale brak odzewu. W końcu napisałam smsa, że proszę o wiadomość czy paczka została wysłana , bo nie wiem czy mam czekać na kuriera, i dopiero później odpisali, że wysłali. No, ale oczywiście nie we Czwartek tak jak napisali tylko wczoraj :baffled: Nie lubię czegoś takiego. ehh pochwalę się jak paczka przyjdzie, i porobię zdjęcia tego co już mam dla maleństwa ;-)

O widze,że już powoli kompletujesz ;)
Podaj link do allegro,jestem ciekawa co tam kupiłaś a no i może mi coś wpadnie w oko ;)
Bo ja szczerze mówiąc tylko jak narazie kupiłam skarpetki i kocyk

Ja nie mam jeszcze nic. A o dzieciątku wiedzą tylko najbliźsi. Dopiero po prenatalnych będziemy ogłaszać nasze szczęście:) a usg w czwartek więc już niedługo! I wtedy też zacznę mysleć o zakupach....

Ja jeszcze nic nie kupiłam, nawet skarpetek :-) ale chyba niebawem się skuszę bo trochę zazdroszczę wam waszych zakupów :-) może w środę dowiemy się czy rzeczywiście synek będzie to rozglądne się za kombinezonem. Myślę że w jednym nie damy rady do marca ale ten pierwszy chce kupić w rozmiarze 62.

reklama
Ja najpierw zrobię rozeznanie po znajomych i rodzinie bo jest dookoła trochę dzieciaków. A potem planuje uzupełnić czego będzie brakowało:) nie jestem za tym żeby wykładać pieniądze na coś co można sobie zorganizować/wypożyczyć od innych...

Do góry