reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Ze wszystkich znaków zodiaku bałabym się Skorpiona. Ja jestem Rakiem i jakoś nie dogaduję się ze Skorpionami.

Ja tez jestem rakiem ;) a moj maz skorpionem :) i powiem ci ze sie bardzo dobrze dogadujemy. W koncu jestesmy razem 12 lat. Moja obecnie najlepsza przyjaciolka tez jest skorpionem ;)
A z pazdziernika mam dwoch bratankow i jedna bratanice wiec sporo nas bedzie do swietowania urodzin :)

Witam sie i ja!

Nie poszlam dzis do pracy. Bo ja niestety w niedziele pracuje ale srednio sie czulam wiec dzis zostalam w domu. A co...nalezy mi sie ;)
Wczoraj od meza dostalam bukiet tulipanow od syna ptasie mleczko :D jako prezent zazyczylam sobie poduszke ciazowa bo kregoslup juz mi odpada ;)
A Wieczorem razem ze znajomymi, bratowa i szwagierka zrobilysmy sobie babski wypad na kolacje.

Dziewczyny pijecie sok z burakow?? Ja w poprzedniej ciazy bardzo lubialam sok wlasnie z buraka, marchwi, jablka itp. A teraz cos nie moge przelknac :/ nie wchodzi mi masakrycznie. W piatek postanowilam za to zrobic buraczkowej skoro soki sa beee i...skonczylam w toalecie tak mnie mdlilo po niej. Wiec chyba teraz zostaja mi tylko soczki z marchwi jablek z dodatkiem pomaranczy ;) a burak jest jednak zdrowy i dobry na hemoglobine no ale coz...

Pscółka i spolka mysle ze nie masz powodu sie martwic ;) w ciazy mamy rozne omamy a i mysle ze mozna miec takie ze czujemy jakies zapachy. Domyslam sie ze zaden z domownikow nie pali skoro nie wiesz skad zapach? A moze bylas gdzies i czulas papierosy a potem zostalo w nosie? W sumie mamy teraz dosc wrazliwe wechy. Przynajmniej ja tak mam :p
I gratuluje udanej wizyty :) super wiesci!

Ostatnia edycja:
reklama
Na zapach dymu papierosowego jestem bardzo wrażliwa. Wyczuję jak któryś z sąsiadów kopci na balkonie ;-)

Czy któraś z kobietek jest ze Szczecina?

Czesc dziewczyny,mało sie udzielam bo zle znosze tą ciąze.
Mdli mnie,wymiotuje,krzyz boli. dzis mam lepszy dzien.
Jutro mam wizyte u ginekolog,wkoncu. Czuje ze schudłam bo nawet fałdka tłuszczu mi z brzucha znikła.

Witajcie dziewczyny...
Szkoda, a może dobrze że nie macie problemów z zaparciami, bo mogłybyście mi pomóc ....

U was też tak pięknie jak w Karkonoszach? słońce, ciepło brak wiaterku ? po obiadku trzeba iść na spacerek.

Martina my w domu pijemy taki soczek w buraków, marchwi i jabłek.. moja maja przechodzi chemioterapię wiec robimy dla całej rodzinki.
Jakoś daje radę :)

co do zodiaków to ja jestem waga ( jak dobrze pójdzie to dzieciątko też będzie wagą), mąż byk i jest dobrze :)

Też zawsze robiłam sok z jabłek, marchwi i dodawałam małego buraka - całkiem znośny sok:)
MariM - sam soczek z jabłek (surowy) powinien pomóc na zaparcia. Oprócz tego kefirki (polecam z biedronki bo jest bez mleka w proszku), a można dorzucić probiotyki żeby jelitka lepiej pracowały:) Wypadałoby pomyśleć też o zmianie diety - wpisz w google - chociaż mi surówki zawsze pomagały:) Zupki itp:) I oprócz tego dużo błonnika - ja blenduje często na śniadanie płatki owsiane z orzechami, jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami i odrobiną banana żeby słodkie było.

Surówka (można kupić gotowe np. zielone pudełko - ale wersja domowa tańsza po prostu):

Kapusta pekińska drobno poszatkowana
duża marchew starta
groszek zielony mrożony pół op.
papryka czerwona (w kosteczkę)
ogórek zielony lub kiszony cienkie plasterki (jak wersja z tuńczykiem lub kurczakiem gyros)
kukurydza z puszki
opcjonalnie ser żółty pokrojony w kosteczkę drobną (wersja z kurczakiem gyros)

to jest moja baza, a do tego daję albo ser fete + sos grecki lub tuńczyka + sos jogurtowo-ketchupowy lub kurczaczka gyros + sos czosnkowy.

Ja jestem typowym niepokornym baranem;) Mój mąż jest strzelcem i idealne połączenie bo raz że uspokaja mój charakter to ma jeszcze dużo cierpliwości i jak trzeba odpuści w odpowiednim momencie:)

Ostatnia edycja:
MariM - a ile dziennie pijesz? Ja bym Ci doradziła wzbogacić dietę o jakieś tłuszcze (co by poślizg usprawnić ;-) ). Polecam olej kokosowy (łyżkę dziennie na początek) Olej kokosowy – najzdrowszy olej na świecie

Kotulcia - nigdy sama się nad tym nie zastanawiałam, które mleko lepsze. Piszesz, że lepsze produkty z mlekiem w proszku. A dlaczego? :-)
Mój P. zaszczepił we mnie, żeby unikać produktów mlecznych z mlekiem w proszku. Ponoć tak mu kiedyś diabetolog powiedział. Poczytam sobie jakoś później. Dziś chcę namówić P. na wizytę w galerii. Chciałabym kupić jakąś sukienkę koktajlową na ślub, ale może wstrzymam się trochę, bo brzuszek w ciągu miesiąca na pewno urośnie.

EDIT: Kotulcia - gapa jestem ;-) Przeczytałam, że polecasz mleko w proszku, a Ty napisałaś odwrotnie ;-)

A jutro mam wizytę u ginekologa i trochę się boję, bo mam mieć badanie ręczne. Jakoś tak boję się czy to jest bezpieczne, no wiecie - wsadzenie tam ręki..

Ostatnia edycja:
dzięki dziewcznyny... wiem że muszę zacząć jeść joguty i jogutopodobne, ale niestety tego nie lubie i jakoś przez gardło nie przechodzi. chociaż ostatnio zaczęłam jeść aktivie :)

a ten olej kokosowy to gdzie mogę spotkać? jakoś sobie nie przypominam abym widziała gdzieś na półce w sklepie :)

Ja kupiłam w Carefourze. W sklepach zielarskich będzie na 100 %, ale w marketach też bywa. Olej kokosowy ma formę stałą. Można go używać do ciała na brzuch zamiast oliwki.

reklama
Ja w activie nie wierzę - zwykły słodki jogurt (cukier tez powoduje zaparcia), ja takich nie jem od baaardzo dawna - ale ja lubię kefiry:) Jak chce jogurt owocowy to blenduję jogurt naturalny z owocami - przeważnie nie dodaję nic do słodzenia lub słodzę stewią:)
MariM Mówisz że nie lubisz jogurtów itp - a zaparcia lubisz?:)

Cyntia85 my oleju kokosowego używaliśmy jako żelu Durexa:D A w temp pokojowej zamienił się w płynny olej:p Do gotowania też się nadaje:)

Do góry