reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ze wszystkich znaków zodiaku bałabym się Skorpiona. Ja jestem Rakiem i jakoś nie dogaduję się ze Skorpionami.

Ja tez jestem rakiem ;) a moj maz skorpionem :) i powiem ci ze sie bardzo dobrze dogadujemy. W koncu jestesmy razem 12 lat. Moja obecnie najlepsza przyjaciolka tez jest skorpionem ;)
A z pazdziernika mam dwoch bratankow i jedna bratanice wiec sporo nas bedzie do swietowania urodzin :)

Witam sie i ja!

Nie poszlam dzis do pracy. Bo ja niestety w niedziele pracuje ale srednio sie czulam wiec dzis zostalam w domu. A co...nalezy mi sie ;)
Wczoraj od meza dostalam bukiet tulipanow od syna ptasie mleczko :D jako prezent zazyczylam sobie poduszke ciazowa bo kregoslup juz mi odpada ;)
A Wieczorem razem ze znajomymi, bratowa i szwagierka zrobilysmy sobie babski wypad na kolacje.

Dziewczyny pijecie sok z burakow?? Ja w poprzedniej ciazy bardzo lubialam sok wlasnie z buraka, marchwi, jablka itp. A teraz cos nie moge przelknac :/ nie wchodzi mi masakrycznie. W piatek postanowilam za to zrobic buraczkowej skoro soki sa beee i...skonczylam w toalecie tak mnie mdlilo po niej. Wiec chyba teraz zostaja mi tylko soczki z marchwi jablek z dodatkiem pomaranczy ;) a burak jest jednak zdrowy i dobry na hemoglobine no ale coz...

Pscółka i spolka mysle ze nie masz powodu sie martwic ;) w ciazy mamy rozne omamy a i mysle ze mozna miec takie ze czujemy jakies zapachy. Domyslam sie ze zaden z domownikow nie pali skoro nie wiesz skad zapach? A moze bylas gdzies i czulas papierosy a potem zostalo w nosie? W sumie mamy teraz dosc wrazliwe wechy. Przynajmniej ja tak mam :p
I gratuluje udanej wizyty :) super wiesci!

Ostatnia edycja:
reklama
Na zapach dymu papierosowego jestem bardzo wrażliwa. Wyczuję jak któryś z sąsiadów kopci na balkonie ;-)

Czy któraś z kobietek jest ze Szczecina?

Czesc dziewczyny,mało sie udzielam bo zle znosze tą ciąze.
Mdli mnie,wymiotuje,krzyz boli. dzis mam lepszy dzien.
Jutro mam wizyte u ginekolog,wkoncu. Czuje ze schudłam bo nawet fałdka tłuszczu mi z brzucha znikła.

Witajcie dziewczyny...
Szkoda, a może dobrze że nie macie problemów z zaparciami, bo mogłybyście mi pomóc ....

U was też tak pięknie jak w Karkonoszach? słońce, ciepło brak wiaterku ? po obiadku trzeba iść na spacerek.

Martina my w domu pijemy taki soczek w buraków, marchwi i jabłek.. moja maja przechodzi chemioterapię wiec robimy dla całej rodzinki.
Jakoś daje radę :)

co do zodiaków to ja jestem waga ( jak dobrze pójdzie to dzieciątko też będzie wagą), mąż byk i jest dobrze :)

Też zawsze robiłam sok z jabłek, marchwi i dodawałam małego buraka - całkiem znośny sok:)
MariM - sam soczek z jabłek (surowy) powinien pomóc na zaparcia. Oprócz tego kefirki (polecam z biedronki bo jest bez mleka w proszku), a można dorzucić probiotyki żeby jelitka lepiej pracowały:) Wypadałoby pomyśleć też o zmianie diety - wpisz w google - chociaż mi surówki zawsze pomagały:) Zupki itp:) I oprócz tego dużo błonnika - ja blenduje często na śniadanie płatki owsiane z orzechami, jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami i odrobiną banana żeby słodkie było.

Surówka (można kupić gotowe np. zielone pudełko - ale wersja domowa tańsza po prostu):

Kapusta pekińska drobno poszatkowana
duża marchew starta
groszek zielony mrożony pół op.
papryka czerwona (w kosteczkę)
ogórek zielony lub kiszony cienkie plasterki (jak wersja z tuńczykiem lub kurczakiem gyros)
kukurydza z puszki
opcjonalnie ser żółty pokrojony w kosteczkę drobną (wersja z kurczakiem gyros)

to jest moja baza, a do tego daję albo ser fete + sos grecki lub tuńczyka + sos jogurtowo-ketchupowy lub kurczaczka gyros + sos czosnkowy.

Ja jestem typowym niepokornym baranem;) Mój mąż jest strzelcem i idealne połączenie bo raz że uspokaja mój charakter to ma jeszcze dużo cierpliwości i jak trzeba odpuści w odpowiednim momencie:)

Ostatnia edycja:
MariM - a ile dziennie pijesz? Ja bym Ci doradziła wzbogacić dietę o jakieś tłuszcze (co by poślizg usprawnić ;-) ). Polecam olej kokosowy (łyżkę dziennie na początek) Olej kokosowy – najzdrowszy olej na świecie

Kotulcia - nigdy sama się nad tym nie zastanawiałam, które mleko lepsze. Piszesz, że lepsze produkty z mlekiem w proszku. A dlaczego? :-)
Mój P. zaszczepił we mnie, żeby unikać produktów mlecznych z mlekiem w proszku. Ponoć tak mu kiedyś diabetolog powiedział. Poczytam sobie jakoś później. Dziś chcę namówić P. na wizytę w galerii. Chciałabym kupić jakąś sukienkę koktajlową na ślub, ale może wstrzymam się trochę, bo brzuszek w ciągu miesiąca na pewno urośnie.

EDIT: Kotulcia - gapa jestem ;-) Przeczytałam, że polecasz mleko w proszku, a Ty napisałaś odwrotnie ;-)

A jutro mam wizytę u ginekologa i trochę się boję, bo mam mieć badanie ręczne. Jakoś tak boję się czy to jest bezpieczne, no wiecie - wsadzenie tam ręki..

Ostatnia edycja:
dzięki dziewcznyny... wiem że muszę zacząć jeść joguty i jogutopodobne, ale niestety tego nie lubie i jakoś przez gardło nie przechodzi. chociaż ostatnio zaczęłam jeść aktivie :)

a ten olej kokosowy to gdzie mogę spotkać? jakoś sobie nie przypominam abym widziała gdzieś na półce w sklepie :)

Ja kupiłam w Carefourze. W sklepach zielarskich będzie na 100 %, ale w marketach też bywa. Olej kokosowy ma formę stałą. Można go używać do ciała na brzuch zamiast oliwki.

reklama
Ja w activie nie wierzę - zwykły słodki jogurt (cukier tez powoduje zaparcia), ja takich nie jem od baaardzo dawna - ale ja lubię kefiry:) Jak chce jogurt owocowy to blenduję jogurt naturalny z owocami - przeważnie nie dodaję nic do słodzenia lub słodzę stewią:)
MariM Mówisz że nie lubisz jogurtów itp - a zaparcia lubisz?:)

Cyntia85 my oleju kokosowego używaliśmy jako żelu Durexa:D A w temp pokojowej zamienił się w płynny olej:p Do gotowania też się nadaje:)

Do góry