reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję :*:*:*

Cyntia bardzo ulżyło, normalnie poczułam się tak jakbym dostała skrzydeł i mogła latać :-D:tak:

Co do mdłości zgadzam się z bombelkiem krakersy zjedzone przed wstaniem z łóżka bardzo pomagają :tak:
U mnie cola też pomagała :-) za to u koleżanki skutek był odwrotny :-D:-D:-D

Dziewczyny,
Czy mdłości powinno się mieć tak ciągle, czy to normalne że przychodzą i odchodzą? U mnie w środę była masakra cały dzień, prawie nic poza paluszkami nie udało mi się zjeść, wczoraj też były, ale znacznie mniejsze - nawet normalny obiad dałam radę, a dziś nic, nic, nic zupełnie nie czuję. Nadal nie mam niechęć do jedzenia, ale martwię się, że mnie przestało mdlić..czy one tak mogą przychodzić i odchodzić i pojawiać się z zaskoczenia o nieregularnych porach????

Chyba za dużo się naczytałam o nagłych ustąpieniach objawów a potem wiadomych skutkach...

5t3d u mnie.
A jeszcze na mdłości herbata imbirowa z Tesco bardzo mi pomaga :-) tylko koniecznie gorzka

Nie nakręcajmy się na siłę bo w końcu do 9 miesiąca wszytskie zaliczymy leczenie psychiatryczne. Myślcie pozytywnie zamiast doszukiwać się problemów !! Cieszmy się ciążami a nie stresujmy :)

Cyntia, na mdłości pomaga imbir (np herbata z imbirem). O, doczytałam, że nie lubisz. Dobrze jest też coś zjeść zaraz po przebudzeniu, choćby kawałek chleba, ale z tego co pamiętam ty podobnie jak ja bierzesz euthyrox, więc to odpada, bo po euthyroxie nie można jeść pół godz. O widzę, że to też już wiesz. Powiem ci, że przerąbane z tym euthyroxem. Ja w poprzedniej ciąży ledwo go połknęłam, a już pędziłam do wc i wymiotowałam. I się potem zamartwiałam, czy zdążył się wchłonąć, czy brać jeszcze jedną tabletkę ...

Mnie mój gin prowadzący ustawił z porodem na swój dyżur (miałam poród wywoływany, 6 dni po terminie), zakończyło się cc, którą oczywiście wykonał on. Jego obecność była dla mnie nieoceniona, zwłaszcza, że zaopiekował się mną bardziej niż musiał i nawet niż ja oczekiwałam. Teraz też będe mieć cc i nie dam się pokroić nikomu innemu.

reklama
Do góry