reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

W poprzedniej ciąży lekarka, która prowadziła mi ciążę odebrała też poród. Mimo, że szpital maleńki (miasteczko pod Szczecinem) bez żadnych luksusów wręcz powiedziałabym, że porodówka zatrztymała sie tam w głębokim PRL- u to dzieki temu, że znałyśmy się poszło sprawnie i spokojnie. Każda wiedziała czego możemy od siebie oczekiwać. Fajny układ :) Teraz też jesteśmy razem w tej ciąży ale poród wspólny raczej nie będzie możliwy tym razem. W prawdzie pracuej w tym samym szpitalu, w którym chciałabym rodzić ale na ginekologii a nie na położnictwie. Dobrze znać kogoś z kim ewentualnie miałoby się rodzić. To naprawdę duży komfort psychiczny.

reklama
Z fasolkami wszytsko ok :-D
Serduszka biją, dzieci rosną ale krwiak zajmuję ponad połowę wielkości pecherzyka ciążowego :no:
Ze szpitala nie wyjdę dopóki krwiak się nie wchłonie.
Zalecili duphaston 3x1tab, luteine dopochwowo 2x2tab, zastrzyk clexane, relanium 2x1tab i kroplówki 3xdziennie przynajmniej dopóki krwawienie nie ustąpi.
Mam leżeć i się nie denerwować :baffled:

Dziękujemy wszystkim za kciuki :tak:

A_nka - wyobrażam sobie jak Ci dziś ulżyło! Będzie dobrze. Trzymaj się tam dzielnie. Pewnie masz nerwy w strzępach. Jesteśmy z Tobą.

Ja coraz bardziej wierzę, że wszystko u mnie jest ok. Mdłości są o wiele większe niż w październiku :-D O wiele....

a_nka super! Cały czas trzymam kciuki za Ciebie Kochana ;)

Cyntia próbowałaś imbir na mdłości?

anka super, że z dzidziami ok, krwiak się wchłonie na pewno tylko się nie denerwuj, cieszę się razem z tobą:-D:-D:-D:-D

Cyntia 85 gratuluje mdłości... znaczy ,że wszystko jest tak jak powinno... ja swojego pierwszego pawika( z ostatniej ciąży) ogłosiłam wszystkim w rodzinie z radości:zawstydzona/y::-p

Agniecha gratuluje betki super:-D

Domka mąż dumny jak paw suuuuuuper :tak:

Nie lubię imbiru. Czytałam, że migdały pomagają, to zjadłam parę dni temu opakowanie rafaello :-D Nie polecam. Dziś spróbuje w sumie z samymi migdałami ;-)

Bobmelek - w poprzedniej ciąży miałam mdłości nawet jak fasolka się nie rozwijała :-( Fakt, że teraz jest o wiele bardziej niedobrze - praktycznie od samego przebudzenia do nocy.

Ostatnia edycja:
podobno krakersy pomagają, trzeba zjeść przed wstaniem z łóżka;-)

Cyntia 85 teraz jest wszytko dobrze, musi być dobrze zobaczysz.

Ostatnia edycja:
Też słyszałam, by coś zjeść przed wstaniem z łóżka. Tylko ja muszę na czczo wziąć Euthyrox i odczekać pol godziny, by cokolwiek zjeść, a wtedy już po ptakach ;-)

reklama
Mi na mdłości gorzka herbata trochę pomaga. Ogólnie strasznie mnie modli od rana do wieczora.
Dzisiaj usg, zaczynam się denerwować. Bo w ostatniej ciąży jak poszłam w tym czasie na usg i nic nie było widać to zaczęła się masakra :( jestem dobrej myśli, ale stresik nie odpuszcza...

Do góry