reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
A_nka - na tym etapie widzieliby czy to zasniad. Wtedy bardzo szybko rozrasta się trofoblast i wygląda jak grona (bąbelki). Twoja beta roslaby patologicznie szybko.

Toć mogłaś mieć krwawienie w terminie miesiączki, a już wtedy mogłaś być w ciąży. To się często zdarza przecież. Wczoraj widziałam się z koleżanką, co powinna już rodzić, a o ciąży dowiedziała się 11-12 tydzień, bo miała krwawienia, które brała za okres.
Spokojnie, mąż też w emocjach i już głupoty wymyśla ;-)

W sumie racja co chwilę muszę odczytywać wiadomości jak mnie obwinia. Jeszcze dziś muszę iść do pracy gdzie znów po raz kolejny spotkam się z okrucieństwem tych ludzi, zero litości dla kobiety w ciąży. Przeczytałam sobie jakie prawa ma kobieta w ciąży w uk i jestem pozytywnie zaskoczona, tylko u mnie w "robocie" widać, że nigdy nie mieli ciężarnej bo kompletnie nie wiedzą jak mnie traktować :/

Mam ochotę zostać w łóżku i spać dalej, o rany, żeby te hormony nie powodowały zmian nastroju było by łatwiej... wieczorem mnie zaś dopadły obawy i poczucie okropnej samotności :(

Sara nie martw się będzie dobrze , tak jak jedna z nas napisała ze kazda ma swoja historie i ze jesteśmy silne. Napewno dasz rade . Ja dzisiaj idę do ginekologa 9 dni mija od tamtego ust a po 10 dniach miałam iść na kontrole... ide prywatnie bo niestety pracuje i nikt nie wie o ciąży wiec jak narazie zeby iść do lekarza panstwowo musze zapomnieć. Zobaczymy co tam słychać..

A no i mam masakrę z tymi mdlosciami w pracy ;/ pracuje w żłobku z maluchami staram się nie nosić ale jak narazie nie wychodzi to jak zmieniam pampersy to mam odruchy wymiotne ;/ a nigdy nie miałam. Ledwo wchodzę na piętro jak śpiewam dzieciom to też mam zadyszkę ;/

Byłam w dyżurce położnych
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

Okazało się, że jestem w 7t6d ciąży tp. przewidywany jest na 20 września, ale Pani położna oswieciła mnie, że jezeli wszytsko dobrze się ułozy to najprawdopodobniej pod koniec sierpnia zostanę mamusią bo lekarze nie trzymają dłużej niz do 37tyg ciąż bliźniaczych. Ciąża jest dwukosmówkowa i dwuowodniowa. Jak dobrze myślę zapłodniły się dwa jajeczka??

A co do poprzednich wyznaczeń tygodni ciąży na usg to położna powiedziała, że były one zafałszowane ponieważ oba wczesniejsze usg wykonano przez brzuch, a nie waginalnie. A na tak wczesnym etapie ciąży usg przez powłoki brzuszne przekłamuje. Kazała się położyć i nie wymyslać niestworzonych historii
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

Zabije tego mojego chłopa
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Idę suwaczek poprawić

Ps Cyntia właśnie położna też mi powiedziała, ze mogłam mieć krwawienie w ciąży, ale ja mam cykle 31-45-60dniowe więc może to dlatego...

Ostatnia edycja:
a_nka, strasznie to dla mnie dziwne, że ktoś w ogóle wpadł na pomysł, by w tak wczesnej ciąży robić usg przez brzuch.

Witam, przyszłe Mamy.
Wygląda na to, że w październiku też zostanę mamą. W poniedziałek z ciekawości zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, okresu to tej pory nie mam.
Pytanko kiedy najlepiej iść do lekarza? już się umawiać czy przeczekać jeszcze 1 tydzien?

Sunovia to ja napiszę Ci jeszcze lepiej ja chyba teraz dopiero drugi raz miałam usg waginalne...
Mój lekarz w każdej ciąży robił mi przez brzuch, a jedynie w ciąży z synem w szpitalu miałam to całe dopochwowe.
Ale wtedy nikt nie mówił, że to przez brzuch jest nieodpowiednie.

Teraz się martwię, że w takim razie moja beta była za niska :cool:
O ludzie ja chyba zwariuje.

reklama
MariM nie spiesz się tak do lekarza. Jeszcze nic nie będzie widać. Ja pójdę końcem lutego, liczę że wtedy już serduszko zobaczę.

A mnie dziś dopadło... Zwróciłam cały obiad. Chyba nie posmakował dzidzi :-D

Do góry