reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja też chcę znać płeć - żeby wiedzieć czy szaleć z ciuszkami dla młodej, które później odziedziczy siostra czy raczej zacząć wyprzedawać szafę.
Czasami faktycznie lekarze już w 12tc mówią co będzie, ale moim zdaniem trochę strzelają, a może chcą się popisać jacy to są świetni, bo na tym etapie narządy żeńskie i męskie wyglądają baaardzo podobnie (jak męskie) i bardzo łatwo o pomyłkę. Dwie moje koleżanki dowiedziały się tak wcześnie i w jednym przypadku zamiast Kubusia urodziła się Ania (co było wiadome przed porodem, po którymś tam z kolei usg), a w drugim płeć zmieniała się chyba z 3 razy.
Ja poznałam płeć córki późno, chyba coś koło 25tc. Na usg połówkowym odwróciła się dupką i za nic nie chciała się przekręcić.

reklama
Ja też chcę znać płeć - żeby wiedzieć czy szaleć z ciuszkami dla młodej, które później odziedziczy siostra czy raczej zacząć wyprzedawać szafę.
Czasami faktycznie lekarze już w 12tc mówią co będzie, ale moim zdaniem trochę strzelają, a może chcą się popisać jacy to są świetni, bo na tym etapie narządy żeńskie i męskie wyglądają baaardzo podobnie (jak męskie) i bardzo łatwo o pomyłkę. Dwie moje koleżanki dowiedziały się tak wcześnie i w jednym przypadku zamiast Kubusia urodziła się Ania (co było wiadome przed porodem, po którymś tam z kolei usg), a w drugim płeć zmieniała się chyba z 3 razy.
Ja poznałam płeć córki późno, chyba coś koło 25tc. Na usg połówkowym odwróciła się dupką i za nic nie chciała się przekręcić.

U mnie płeć była znana już w 14 tc :) mój synek od początku świecił swoimi skarbami więc łatwo było zauważyć :)

teraz czekamy na poznanie płci z wielką niecierpliwością:) oby była córeczka :) :-):-):-) a jak będzie syn :) to przynajmiej na starość będę miała możliwość wykazania się jako teściowa- może nie wredna :D

Ja też muszę badania porobić ale idę do lekarza ogólnego żeby przepisał mi to co może z badań zleconych od gina (bo byłam prywatnie i musiałabym płacić 100%) - w pierwszej ciąży też tak robiłam:p

poszłaś i powiedziałaś, że prosisz o te badania tak po prostu? Wczoraj zrobiłam te zlecone przez lekarza i przy płaceniu poczułam jak otacza mnie chłód - 350zł ścięło mnie z nóg :confused:

[poszłaś i powiedziałaś, że prosisz o te badania tak po prostu? Wczoraj zrobiłam te zlecone przez lekarza i przy płaceniu poczułam jak otacza mnie chłód - 350zł ścięło mnie z nóg :confused:[/QUOTE]

a matko tak duzo!!! ojjj ja to ide z badaniami od gina do przychodni zreszta sam mi kazal zebym nieplacila- chyba wiedzial ile to kosztuje;((((

też chciałabym się dowiedzieć jakiej płci maleństwo noszę- w domu synek to przydalaby sie coreczka:))) ale najwazniejsze aby bylo zdrowe :) z Bartusiem dowiedzialam sie bardzo pozno caly czas sie krecil i nie byl skory do pokazania to co ma miedzy nogami- wstydziuszzek maly:)
dziewczyny jakie przechodzicie objawy!! ja nie zygnam:) troche mdlilo ale sie uspokoilo- brzuch jedynie kuje jak cos porobie:((((ale tak to jest ok wedlug moich obleczen bedzie to 7 tydz. a u lekarza ze poczatek 5 tyg.
czy ktoras z was nie wymiotowala i w poprzedniej ciazy?

Dzis dowiedziałam sie o ciazy. 24 stycznia poroniłam swoją pierwsza ciaze.. Ponoć następna miesiaczka miała byc za 4-6 tygodni. Jakoś jej sie jednak nie spieszyło i zrobiłam test. Jakoś cieżko mi w to uwierzyć bo uważaliśmy. Po poronieniu posypalo mi sie zdrowie i chciałam odczekać z następna ciaza :) a tu niespodzianka. Chyba na wszystkie możliwe sposoby mogłam zaszkodzić tej ciazy. Brałam antybiotyki, miałam dlutowanie 8, zapalenie pęcherza i drozdzyce pochwy... Wszystko na raz. Zabezpieczyliśmy sie a natura zrobiła swoje :) teraz boje sie wszystkiego. Lekarka mnie jednak uspokoiła ze wszystko co mogło by zaszkodzić dziecku, łącznie z rtg nie pozwoliło by sie ciazy utrzymać a ona jest :). Mam nadzieje ze sie uda tym razem. Termin mam na 31.10 szkoda tylko ze nie jestem w Pl na miejscu bo w Skandynawii lekarze do dupy.

reklama
Ja przedwczoraj płaciłam 180 zł. Zanim zdecydujecie się na laboratorium, jeśli macie robić płatne badania, to zorientujcie się w różnych miejscach co do cen. Ja robię w "Diagnostyce" - mają laboratoria w całej Polsce. W niektórych jest czasami 2x drożej.

Ale mam lenia.. ;-) U mnie dziś packi ziemniaczane na obiad. Uwielbiam! Lecę utrzeć ziemniaki.

Do góry