reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja chyba zejdę do soboty:-( Najgorsze, że nie mamy na to żadnego wpływu, to czysta loteria komu się uda:-(
Gdyby nie to, że jedziemy do teściów na imieniny 15.03 to nie mówiłabym nikomu aż do Wielkanocy. A tak, jak nie łyknę nic alkoholu o i tak zaczną gadać:-(

reklama
bobomama, bardzo mi przykro :-(

W moim natomiast otoczeniu prawie co druga koleżanka/kuzynka ma za sobą poronienie albo jakieś inne problemy związane z ciążą czy samym zajściem. Na listopadówkach 2012 też pożegnałyśmy kilka dziewczyn i to niestety nie tylko w I trym. Dlatego spodziewałam się, że tak będzie i u nas. I niestety, jak się zaczęło to hurtem :-(
Ale nie nakręcajcie się dziewczyny, trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Stres nikomu dobrze nie zrobi, ani wam ani dzieciom.

Pocieszę was, że ja ostatnie usg miałam w 5tc, kiedy widoczny był tylko sam pęcherzyk, a następne będę mieć dopiero w 13tc.

wszystkim mamom bardzo współczuje- bądźcie Kochane silne!!!!!! przykro mi........
ja tez widzialam ostatnio 26.02 pecherzyk!!!! ale ide na wizyte teraz 10 to moze cos wiecej bedzie widac!!! mam nadzieje!

Dziewczynki - podsumowując to nie stresujcie się tyle (wiem że łatwo powiedzieć), ale trzeba być dobrych myśli, razem będziemy rodzić w październiku i nie ma innej opcji!
Całuję

Bobomama strasznie mi przykro mialas jakies objawy plamienia? Bole brzucha?
Ja jestem po wizycie nie moglam czekac juz ulzylo mi jak zobaczylam dzidziusia i bijace serduszko babka mi pokazala ale zaznaczyla ze o 2 tygodnie mlodsza ciaza ze z usg z wymiarow wychodzi na termin 23 pazdziernik a nie 10

To moze stac sie tak nagle? Bez zadnej zapowiedzi w postaci plamienia czy bolu brzucha?

Ja poroniłam w listopadzie ok 6 t.c. i odbyło się praktycznie bezobjawowo. Rano przeszły mi mdłości a wieczorem zaczęło się krwawienie. Nawet na pogotowie nie szłam. Dlatego teraz czekam byle do końca pierwszego trymestru później będę już spokojniejsza :-)

Ja chyba zejdę do soboty:-( Najgorsze, że nie mamy na to żadnego wpływu, to czysta loteria komu się uda:-(
Gdyby nie to, że jedziemy do teściów na imieniny 15.03 to nie mówiłabym nikomu aż do Wielkanocy. A tak, jak nie łyknę nic alkoholu o i tak zaczną gadać:-(

Ja się wykręciłam że biorę antybiotyk na zapalenie dziąsła :-) a w pierwszej ciąży, wykręciłam się że mam takie postanowienie wielkopostne :-D

Dziewczyny chcecie znać płeć swoich maluchów??

Mamusia29 - jeśli masz TSH poniżej normy, to jest to nadczynność tarczycy ;-)

KasiaW - super wiadomość. A dostałaś coś na ten progesteron?

Pscolka - spokojnie. W tych pierwszych dniach od zapłodnienia, to komóreczka szuka miejsca do zagnieżdżenia. A zanim w pęcherzyku pojawi się embrion też trochę czasu mija. Nie martw się :-)

Bombelek - na pewno dasz radę :-)

Gnagna - kciuki za dzisiejszą wizytę!

Asiulka - fajnie, że Twój facet taki rodzinny :-)

Mietowa, Martaha, bobomama24 - bardzo mi przykro :-( Sama przechodziłam 2x poronienie i wiem co to za ból....

Silnie wierzę, że maleństwo, które w sobie noszę, urodzi się zdrowe i w terminie. Wszystkie musimy wierzyć!

reklama
Anecznik no pewnie że chcemy oboje z moim B. Oboje nie możemy się już doczekać kiedy się dowiemy. Nawet mamy cichutką nadzieję, że jak będziemy mieć dokładniejsze badania w 12 tc (czyli na następnej wizycie) to może coś już tam lekarz wypatrzy...
Choć wiem że to jeszcze pewnie za wcześnie.

Do góry