reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
WItam,

annam ,martaha, mietowa -bardzo mi przykro :-(
Olenka- widzisz to troszke inaczej, bo mi krew pobrala w domku przy okazji pierwszej wizyty . Tez staram sie myslec optymistycznie, ale do 7 kwietnia eszcze tyle czasy. W pierwszej ciazy w 7 tyg bylam akurat w Polsce wiec poszlam na usg i wiedzialam, ze serduszko ladnie bije...teraz mam troche stracha. U nas w pracy z kolei do "nagany/upomnienia" licza sie dni , kiedy np zadzwonie i powiem , ze zle sie czuje.... dziwny to kraj...

martina - -szczerze powiem, ze sama dokladnie nie wiem jak i kiedy. WIem, ze przysluguje 13 tygodni i jesli chce sie z tego skorzystac,nalezy pracodawce poinformowac z wyprzedzeniem 21 dni o tym. . Ja na razie czekam na dokladne informacje jak dlugo musze pracowac, bo nie mieli jeszcze takiej sytuacji, aby mamusia wrocila po macierzynskim w ciazy ;-)tutaj znalazlam informacje https://www.gov.uk/parental-leave/overview czyli do wykorzystania do 5 roku zycia dziecka...jest 5 podpunktow. Mam nadzieje, ze tym pomoge

mamusia
- ja mialam w zeszlym tygodniu czyli byyl to 6 tydzin plus pare dni . Przyszla jakos tydzien po zgloszeniu

Cześć dziewczyny, przykro mi z powodu tych wszystkich strat które miały miejsce w ostatnich dniach. Dziewczyny współczuję... :-(
Trochę przeraża mnie to jak często zdarzają się takie sytuacje i dlaczego....

Ja wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam w sklepie dziecinnym kilka ciuszków dla malucha (przesłodkie) teraz sobie na nie patrzę i wtedy robi mi się jakoś tak ciepło na serduchu... :) A tak poza tym to już się niecierpliwię na następną wizytę a ta dopiero 22 marca. Chciałabym po raz kolejny usłyszeć, że wszystko jest ok.

Dziś mam jakiś bezpłciowy dzień, pada i jest ponuro na zewnątrz. Mam ochotę zaszyć się pod kocem z jakąś książką. Gdyby ktoś jeszcze upichcił za mnie obiad... ;-)

Wszystkim mamom ktore stracily swoje aniolki bardzo mocno wspolczuje i tule [****]

W moim otoczeniu nie zdazaly sie zadne poronienia i tym samym dla mnie jest to dla mnie bradzo bolesne co przezywacie....troche sie zaczynam o siebie martwic, pomimo ze zadnych niepokojacych objawow nie mam. To moze stac sie tak nagle? Bez zadnej zapowiedzi w postaci plamienia czy bolu brzucha?

reklama
Do góry