reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
sunovia, pscółka - dziewczyny rozwalacie mnie tymi rodzinnymi opowieściami z porodówki, uśmiałam się do łez :-D toż to sceny jak z kinowej komedii :-D

ja właśnie po obiadku, ale mi dziś smakował mniam mniam, wymyśliłam tagiatelle z nowym sosikiem i zniknęło w moment.

Maniek&Maniek Możesz sprecyzować o co dokładnie pytasz?:) Na NFZ są refundowane - w ramach ubezpieczenia, od prywatnego lekarza trzeba płacić - ale ja z moją kartą medyczną też mam badania z pakietu za darmo - wizyty także i to bez czekania na specjaliste:) Ale diagnostyka sama w sobie dokładnie taka sama - ja robię w jednej przychodni badania te ze skierowania na NFZ i te z pakietu medycznego:)

Mamusia - ja mam w granicach górnej normy, stąd wiem kiedy jest niedoczynność ;-) Na nadczynność też się daje jakieś leki. Lekarz na pewno będzie wiedział co podać. Nie martw się tym na zapas :-) Albo jak masz długo czekać na wizytę i wiesz, że będziesz o tym myśleć, to dla spokoju skocz do lekarza ogólnego. Ja biorę ponad miesiąc leki i tsh mi ładnie spadło do ok. 1,2. Z tego, co czytam, to problemy z tarczycą są dość częste wśród kobiet ok. trzydziestki..

Tsh w ciąży nie powinno przekraczać 2,5, a najlepiej gdyby oscylowało wokół 1 - 1,5. Nadczynność w ciąży nie jest zbyt groźna, niedoczynność (czyli tsh powyżej 2,5) owszem. Jeśli nie przyjmuje się jeszcze leków na tarczycę i tsh jest zbyt wysokie lub zbyt niskie należy zrobić cały pakiet badań czyli tsh, ft3 i ft4 (wszystkie 3 łącznie, jednego dnia).

W necie piszą, że między 1 a 2, a ginekolog mi powiedział, że najlepszy wynik to 1,5. Ja miałam jakoś 3,7 i myślałam, że jest ok, ale się okazało, że nie.

reklama
kotulcia - a Ty z jakiego miasta (jeśli można zapytać), bo u mnie nawet prywatnietrzeba do specjalistów czekać. A ciąży nie dało się prowadzić w CM w którym mam pakiet, bo terminy byłyza 3 miesiące do jakiegoś sensownego lekarza:baffled:

Do góry