reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Madziula nie czekaj. U nas też był katar kilka dni i zaczęła kaszleć na drugi dzień poszłam do lekarza i już było zapalenie oskrzeli :-(

Cyntia co nakupowalas? Ja dzisiaj też trochę popłynęłam na zakupach :-D

reklama
Napisałam 2 wiadomości i tyle wiem, że chora jest teraz. Napiszę jutro, ok?

Kupiliśmy na wyprzedaży fajny kombinezon, 2x 3pak body za 25 i 30 zł, i 2x szpanerskie body :D

cynta pochwal sie.ja mialam kupic w smyku pajace bo były 3 pak za 50zł a ja mam jeszcze kupon na 20% ale karola sie rozdarła i wyszlismy...

Moze po weekendzie cos ruszy, niech sie dziewczyna wykuruje ;) Cierpliwie czekamy.
Fajnie Wam z tym smykiem, ja nabylam lozeczko turystyczne i spacerowke taka skladana na wyjazdy. Odkupilam od dziewczyny, lozeczko raz uzyte bo jej dziecie niechciala spac w nim, a wozek miala raz w polsce i kilka razy na miescie. Za wszystko dalam £40 i jestem zadowolona.

A ja mam tyle ubranek w tej chwili, ze mi sie komora nie zamyka, a za chwile pewnie i tak wyrośnie. Cześć kupiłam, strasznie duzo dostaliśmy uzywanych od znajomych, którzy maja córki odchowane. Aż szkoda, ze nie mam co kupować. ;)

Ja dziś cały dzien jakis gości miałam. I byłam tez z bardzo dobra koleżanka i jej córeczka (7 mieisecy) na spacerze z wózkami. Fajnie tak. :) moze powinnam jakis wózkowych mam w okolicy poszukać.

Ja przed świętami obkupiłam się w Smyku -kupiłam pajace w dużej promocji-3 szt/po 30 zamiast 69.00/3 szt ,i 49.90 zamiast 89,90,no i fajny śpiwór do wózka i fotelika.

Cyntia dzieki za rady.Dalam mu teraz drugi raz 10 kropelek przy jedzeniu i czekamy.Zaraz kapiel, moze sie zrelaksuje.Dopiero ze szkoly wrocilam, wiec lekkie opoznienie mamy. Uzywala ktoras z Was tych kropel Tobrex lub Tobrexan do oczka dziecka? One jakies geste sa i sie pienia.Farmaceutka powiedziala ze tak ma byc.. Dziwne

Usypianie;)
U nas mały w dzień zasypia najczęściej sam w łóżeczku bez smoka (dalej nie lubi) chociaż też czasem przy cycu. Ale co mam zrobić jak nie zdąży zjeść a już śpi. Wieczorem zawsze zasypia przy cycu ale mi to nie przeszkadza. Hania też tak zasypiala i teraz ma 2 i 8 mcy i punkt 19 zasypia sama w swoim pokoju. Nie ma z nią problemu i łudzę sie, że z Nikusiem też nie będzie.

Cyntia współczuję stresu o Adika ale wierzę, że to rzeczywiście błąd laboratorium. Mimo wszystko często się zdarzają.

Syla moim zdaniem to nie problem jeśli dziecko jest tak malutkie. u nas w rodzinie i wśród znajomych często się zdarza, że dzieci same szybko (ok. 1,5roku) odrzucają mm. moja akurat na noc jeszcze pije ale max 150ml a czasem jeszcze zostawi. Przecież mm są do 3 r.ż. wiec dzieci są już na tyle rozumne aby zasnąć bez mleka. Hania właśnie pije ostatnią puszkę mm i odstawiamy na dobre.

Renisus jaki wózeczek kupiłaś??

Jenny u nas tyle maluchów sie porodziło, że rok temu spotkałyśmy sie z kuzynkami i ich pociechami w wózkach na spacerku we trójkę. Potem spotkałyśmy kumpelę z wozkiem, która dołaczyła a potem jeszcze dwie. Wiec spacerowałyśmy parami. Bylo nas 6 mamuś z sześcioma wózkami:) ale było poruszenie na wsi ;p

Magda6m dobrze, że mówisz bo ja właśnie bede cyganić od pediatry te krople.;)

Ja właśnie wczoraj w internetowym Smyku zostawiłam 270zł :)

Ostatnia edycja:
reklama
magda - u nas dziś stuknął tydzień bez kupy (!) ale nie czekałam już dłużej i rano zaraz podałam małemu 1/4 czopka i po 20 min zrobił big kupę. Ale nigdy wcześniej nie miał aż tak długiej przerwy. Co do wywoływania kupy mój mąż ma teraz taki tekst: "dupsko dupsko wypuść kupsko" :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry