reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Zadzwoń do pediatry i się umów na wizytę. Nie wiem jak wizyta w szpitalu u ciebie ale u mnie bez gorączki nawet nie bedą chcieli spojrzeć bo to moze obejrzeć lekarz pierwszego kontaktu a sor tylko w nagłych wypadkach. Tylko ze to wszystko zależy od ludzi i gdzie indziej moze nawet bez gorączki obejrzą maluszka. Inhalacje nie zaszkodzą ale pediatra niech na to spojrzy.

reklama
Madziula: a na doraźną pomoc jeszcze możesz podjechać, by pediatra osluchal. U takich maluszków zapalenie oskrzeli i płuc bardzo szybko się rozwija. U którejś mamuśki na forum tak było. Był kaszel i okazało się, ze zapalenie oskrzeli jest.

Peluches uśmiałam sie z wstrząśnietego. Moja Łucja chyba też takie preferuje. Ja też bym pojechała żeby osłuchali dziecko przy kaszlu.
U nas w dzień sama zasypia ze smokiem lub bez albo w wózku na spacerku, ale najgorsze są wieczory bo gdyby nie przy piersi to usnęła by o 24 już kilka razy sprawdzałam. Ale nocki są super bo 9-10 godzin śpi.
Mój starszak budził sie po 7 razy albo po 3 godziny nie spał i to prawie dwa lata zanim zaczął ładnie spać, wiec nie narzekam. A dodam że starszego uczyłam samodzielnego zasypianie jak miał 6 miesięcy i tak to nic nie dało w kwestii budzenia.

Madziula - ja bym się nie zastanawiała i pojechała do lekarza, ale nie na opiekę nocną, bo tam lekarze ogólni, tylko na IP pediatryczna. Tak nam radziła w razie co nasza pediatra.

Magda - podaj małemu Espumisan. Ja mam zwykły (nie ten 100) i daję 2x dziennie po 10 kropelek. I Dicoflor 5 kropelek. Ale to dopiero od paru dni. Nie wiem czy przyspiesza kupkę, ale jakiś czas po podaniu Adi robi się spokojniejszy. Jestem przeciwniczką kropelek, a już w ogóle podawania ich na zwykłe pierdki, ale są sytuacje, że dziecko naprawdę ich potrzebuje.

Byliśmy w Smyku. Ah, te wyprzedaże :D

Ostatnia edycja:
Troche lipa z tym zamknietym watkiem :(
My wlasnie wrocilismy z wycieczki, mala dobrze zniosla i podroz i tlok. Teraz sobie odpoczywa po podrozy a mi peka glowa.
Na wyjezdzie zalatwilam sobie nianie dla Kulki od wrzesnia :)
Cyntia kiedy robicie ponowne badania? Robisz w tym samym miejscu czy gdzies indziej?

reklama
Do góry