reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

U mnie zzo jest dostępne ale strasznie odradzają i proponują masaże , spacerki , akupunkture :) zobaczymy co bedzie póki co teraz nie chce o tym myślec zeby sie nie potrzebnie nie nakręcac :)

reklama
gnagna - kotulci pewnie chodziło że nie ma zzo przy sn, niestety sporo jest takich szpitali, czego mój umysł jakoś nie ogarnia, w końcu mamy 21 wiek:wściekła/y:, a kobiety w naszym kraju są strasznie zniewolone... o znieczuleniu nie może decydować, o aborcji też nie, o podwiązaniu jajowodów też nie. Normalnie czuję się jakbym nie była właścicielką swojego ciała...

Dziewczyny z tym znieczuleniem jest tak, że NFZ pokrywa koszty znieczulenia ze wskazań medycznych, a to że pacjentka chce znieczulenie bo ja boli nie jest wskazaniem dlatego w większości szpitali jest płatne. Nielegalne jest to, że zdarza się, że szpital z dwóch stron dostaje za znieczulenie tj. od pacjentki oraz z NFZ bo w karcie wpisał odpowiednie wskazanie medyczne. Wiem, że są szpitale gdzie znieczulenie na życzenie i poród rodzinny od lat jest za darmo. W Warszawie takim miejscem jest szpital Praski. Wiem, że szpital ma różne opinie ale ja zamierzam tam rodzić. Moje znajome zawsze były zadowolone z opieki w trakcie i po porodzie. Czy będę brać znieczulenie tego nie wiem w każdym razie położna powiedziała żeby przy przyjęciu od razu zgłosić, że się zastanawiam nad znieczuleniem aby zrobili na początku odpowiednie badanie i w razie chęci skraca się czas czekania na wyniki.
Proponuję skontaktujcie się ze szpitalem w którym chcecie rodzić i dowiedzcie się jak to wygląda w danej placówce aby w godzinie 0 być przygotowanym.

Ja jutro mam się stawić w szpitalu. Badania porobia, anastazjolog przyjdzie na rozmowę. A cięcie we wtorek rano ma być. Boję się :-o

Kurcze ja też zaczynam łapać stresa. :banghead: Raz juz się nie moge doczekac raz boje się ze jak się zacznie to wpadnę w panike i nie poradzę sobie. No i tego co będzie potem...

Edit: No pięknie - właśnie sie nakrecilam az mnie mdli ze strachu. Ciężki przypadek ze mnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry