reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
Witajcie :)

Tematy świąteczne widzę :) U nas w tym roku bez szału..rodzince nic nie kupujemy, bo oficjalnie poinformowaliśmy, że jesteśmy po remontach mocno spłukani i w tym roku nic nikomu nie kupujemy :) A sobie wzajemnie ? No cóż, konkrety wzięły górę..ja chcę ładne, skórzane rękawiczki ( muszę przymierzyć, więc z niespodzianki nici :), a szkoda, bo z Mężem mamy taki sam gust i spokojnie zaufałabym Mu w wyborze ), a On ode mnie wynalazł i zamówił sobie :) kolejny zegar :) Mój Mąż zbiera zegary :) Więc takim oto sposobem problem prezentów w tym roku mamy rozwiązany :)

A Teściów mam super, bardzo ciepli i rodzinni Ludzie :) Czuję się jakbym była w ich rodzince od zawsze :)

A Tobie Paulinek się nieźle trafiło...dwie Teściowe :D

Aaa..i dopisuję się do listy " wyrodnych mam " :) Też jem prawie wszystko :) A Krzyś póki co bardzo dzielnie wszystko znosi :)

Cześć,

My już po szczepieniach. Dawid zniósł je dzielnie :) 3 ukłucia, płaczu chwila, teraz śpi jak suseł. Wymęczył sie chyba jednak troszkę, bo ostatnio w dzień to praktycznie spania nie ma. Jak u Ciebie Charlene. Też może łącznie z 2-2,5 h tych drzemek się nazbiera. A dziś od rana śpi sobie, może ta pogoda tak działa. Noc za to pewnie będzie ciekawa.

Na buźkę dostaliśmy maść, jakaś robiona, jutro odbieramy i 5 dni mamy smarować 2 x dziennie. Lekarka mówiła, że to może być od mleka, ale nie musi. Jak nie przejdzie, albo będzie nawracać to mam się zgłosić i zmienimy mleko.

Ja z prezentami nie mam problemu ;) Nienawidzę dostawać prezentów, dawać mogę, o ile jest to coś co się przyda ;) I z Robertem ostatnio stwierdziliśmy, że nic nie będziemy kupować, bo kasa i tak na ważniejsze rzeczy potrzebna, a nie ma jej wcale tak wiele. Więc będziemy bez prezentów. Buziaczek wystarczy ;)

Villa dzięki za info o windi. Dostałam dzisiaj leki z Niemiec sab simplex i lefax i jak te leki nie pomogą to spróbuje z tym windi.
Charlane Filip też tak mało śpi, może w sumie z 2-3 godizny się nazbiera w ciągu dnia. W nocy budzi się co 3 godziny i przed pół godziny je, a drugie zajmuje mi przebranie go i trzymanie do odbicia. Dla mnie to nie dopomyślenia, żeby maluch tyle spał, Ala w jego wieku spała większość dnia. Co do prezentów to mój M zażyczył sobie doniczkę, a ja mu dokupiłam johnny walkera.

Co do jedzenia to ja jem więcej niż z Alą, ale nie wszystko:nie jest smażonego, ostrego, niektórych warzyw i owoców. Ogólnie staram się stosować diete. Czekolade jem, ale w małych ilościach.

hejka dziewczyny!

boziuuuu tak produkujecie ze ja tylko codziennie daję radę poczytać i muszę już zmykać bo to albo trzeba małą nakarmić, albo przebrać, albo młodego wykąpać, pobawić się z nim itp :-) dni uciekają mi jak szalone!!!!
ale obiecuję jutro Wam odpisać bo dużoooooo mi się nasuwa na myśl, ale znowu czasu brak bo sama z dziećmi jestem a wiadomo jak to jest ... niby spokój ale a to malutka się uwagi domaga a to synek chce zeby się z nim pobawić :-)

więc póki co pozdrawiam i mykam, a jutro obiecuję wszystko nadrobić!!!! buziaki

to jeszcze szybciutko dziś, czego nie skończyłam wczoraj ;-)
Bo o krostkach chciałam Wam jeszcze napisać...

Sandrę wysypało jakieś dwa tyg. temu - od razu podejrzewałam trądzik, ale od niecałych dwóch tyg. też siedzę na bezmlecznej (czasem skubnę gdzieś coś zakazanego), a od weekendu za radą lekarki zrezygnowałam z wędlin (konserwanty), zastępując je gotowanym mięskiem (tak - hip hip hurra!) - w sumie w związku z naszym bolącym brzuszkiem, ale od 3 dni widzę diametralną poprawę z tymi krostkami. nie wiem ile jedno ma z drugim wspólnego, ale może ma. dodam, że krostki przemywamy jeszcze kalium (nadmanganian potasu) i od weekendu smarujemy kremem emolium - chciałam kupić trójaktywny, a nie wiem jak to się stało, ale kupiłam krem specjalny - może to i to...

Cześć dziewczyny. Bardzo dawno nie było mnie na forum. Ala urodziła się 21 października, ale niestety mamy wadę serduszka, a w zasadzie kilka, więc łatwo nie jest. Do tego miała zapalenie płuc i zapalenie mięśnia sercowego.Niestety nie uda mi się nadrobić, a i pewnie z bieżącym czytaniem będę miała problem.

Agnes
, nie obraź się, ale myślałam, że tylko ja taka "kopnięta" i z tym laktatorem siedzę:) Fajnie, że jest ktoś kto mnie zrozumie. Ja ściagam też na bieżąco, bo nie udaje mieć większego zapasu. Jeśli w nocy nie odciągnę przez 5 godzin to potem ściagam od 150 do 190 i z tego robię dolewki do tego co ściągam w dzień..czyli do 90 albo do 100. Jedyny komfort to taki, że wiem ile zjada dziecko i mimo pokarmu mamy je co 3 godziny, a nie co 2:) Zjada na raz 110-120 ml. A dlaczego nie karmisz piersią? Ja już jestem bardzo zmęczona tym laktatorem, bo to praktycznie jak podwójne karmienie i ciągle wszystko na czas, bo jak nie odciągnę regularnie to potem jest mniej mleka. Ciągle pije jakieś specyfiki i jedyne co pomaga to więcej jeść i pić wody:)\

Ciemieniucha my co prawda nie miałyśmy dużej, ale rewelacyjnie sprawdził się olejek do mycia Ziaja. Nie musiałam niczego wyczesywać, zdrapywać...po prostu myłam tym główkę i budzie i samo zeszło:)

Szczepienia.
..jest jakaś mama, która nie zaszczepiła swojego dzieciaczka?

Takhisis ja tak zylam na laktatorze z pierworodnym, dlatego teraz wymiekam, bo szczerze niecierpie tego urzadzenia. Dlatego doskonale cie rozumiem. Czasami jeszcze sciagam, ale mam juz dosyc i dlatego mysle zeby przejsc na mm.

Dziewczyny wspolczuje nieprzespanych nocy i mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie bedziemy sie wysypiac :)

reklama
U nas na krosty sprawdził się linomag maść, świetnie natłuszcza i krosty zniknęły, od wczoraj też pranie robię w Białym Jeleniu, bo możliwe, że Lovela też uczula (kurde co teraz nie uczula :wściekła/y:)

Takhisis a jak poważna jest ta wada serca u twego maleństwa. Mój starszy urodził się z wadą, z dwoma dziurami, dodatkowymi skurczami komorowymi i otwartymi przepływami. Dwa razy leżeliśmy w klinice, ale teraz jest wszystko w porządku. I mam nadzieję, że u ciebie też tak będzie

Jak wasze maluszki reagowały po szczepieniu??
Kuba wczoraj miał lekki stan podgorączkowy i brzuszek go bolał, Płakał co chwilę, ale usnął z piersią i nocka już była super

antykoncepcja słyszałyście coś od zastrzykach anty- Mi ginekolog zasugerowała, albo tabletki, albo zastrzyk na 3 miesiące i to właśnie przy karmieniu piersią

Do góry