reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Witajcie :)

Tematy świąteczne widzę :) U nas w tym roku bez szału..rodzince nic nie kupujemy, bo oficjalnie poinformowaliśmy, że jesteśmy po remontach mocno spłukani i w tym roku nic nikomu nie kupujemy :) A sobie wzajemnie ? No cóż, konkrety wzięły górę..ja chcę ładne, skórzane rękawiczki ( muszę przymierzyć, więc z niespodzianki nici :), a szkoda, bo z Mężem mamy taki sam gust i spokojnie zaufałabym Mu w wyborze ), a On ode mnie wynalazł i zamówił sobie :) kolejny zegar :) Mój Mąż zbiera zegary :) Więc takim oto sposobem problem prezentów w tym roku mamy rozwiązany :)

A Teściów mam super, bardzo ciepli i rodzinni Ludzie :) Czuję się jakbym była w ich rodzince od zawsze :)

A Tobie Paulinek się nieźle trafiło...dwie Teściowe :D

Aaa..i dopisuję się do listy " wyrodnych mam " :) Też jem prawie wszystko :) A Krzyś póki co bardzo dzielnie wszystko znosi :)

Cześć,

My już po szczepieniach. Dawid zniósł je dzielnie :) 3 ukłucia, płaczu chwila, teraz śpi jak suseł. Wymęczył sie chyba jednak troszkę, bo ostatnio w dzień to praktycznie spania nie ma. Jak u Ciebie Charlene. Też może łącznie z 2-2,5 h tych drzemek się nazbiera. A dziś od rana śpi sobie, może ta pogoda tak działa. Noc za to pewnie będzie ciekawa.

Na buźkę dostaliśmy maść, jakaś robiona, jutro odbieramy i 5 dni mamy smarować 2 x dziennie. Lekarka mówiła, że to może być od mleka, ale nie musi. Jak nie przejdzie, albo będzie nawracać to mam się zgłosić i zmienimy mleko.

Ja z prezentami nie mam problemu ;) Nienawidzę dostawać prezentów, dawać mogę, o ile jest to coś co się przyda ;) I z Robertem ostatnio stwierdziliśmy, że nic nie będziemy kupować, bo kasa i tak na ważniejsze rzeczy potrzebna, a nie ma jej wcale tak wiele. Więc będziemy bez prezentów. Buziaczek wystarczy ;)

Villa dzięki za info o windi. Dostałam dzisiaj leki z Niemiec sab simplex i lefax i jak te leki nie pomogą to spróbuje z tym windi.
Charlane Filip też tak mało śpi, może w sumie z 2-3 godizny się nazbiera w ciągu dnia. W nocy budzi się co 3 godziny i przed pół godziny je, a drugie zajmuje mi przebranie go i trzymanie do odbicia. Dla mnie to nie dopomyślenia, żeby maluch tyle spał, Ala w jego wieku spała większość dnia. Co do prezentów to mój M zażyczył sobie doniczkę, a ja mu dokupiłam johnny walkera.

Co do jedzenia to ja jem więcej niż z Alą, ale nie wszystko:nie jest smażonego, ostrego, niektórych warzyw i owoców. Ogólnie staram się stosować diete. Czekolade jem, ale w małych ilościach.

hejka dziewczyny!

boziuuuu tak produkujecie ze ja tylko codziennie daję radę poczytać i muszę już zmykać bo to albo trzeba małą nakarmić, albo przebrać, albo młodego wykąpać, pobawić się z nim itp :-) dni uciekają mi jak szalone!!!!
ale obiecuję jutro Wam odpisać bo dużoooooo mi się nasuwa na myśl, ale znowu czasu brak bo sama z dziećmi jestem a wiadomo jak to jest ... niby spokój ale a to malutka się uwagi domaga a to synek chce zeby się z nim pobawić :-)

więc póki co pozdrawiam i mykam, a jutro obiecuję wszystko nadrobić!!!! buziaki

to jeszcze szybciutko dziś, czego nie skończyłam wczoraj ;-)
Bo o krostkach chciałam Wam jeszcze napisać...

Sandrę wysypało jakieś dwa tyg. temu - od razu podejrzewałam trądzik, ale od niecałych dwóch tyg. też siedzę na bezmlecznej (czasem skubnę gdzieś coś zakazanego), a od weekendu za radą lekarki zrezygnowałam z wędlin (konserwanty), zastępując je gotowanym mięskiem (tak - hip hip hurra!) - w sumie w związku z naszym bolącym brzuszkiem, ale od 3 dni widzę diametralną poprawę z tymi krostkami. nie wiem ile jedno ma z drugim wspólnego, ale może ma. dodam, że krostki przemywamy jeszcze kalium (nadmanganian potasu) i od weekendu smarujemy kremem emolium - chciałam kupić trójaktywny, a nie wiem jak to się stało, ale kupiłam krem specjalny - może to i to...

Cześć dziewczyny. Bardzo dawno nie było mnie na forum. Ala urodziła się 21 października, ale niestety mamy wadę serduszka, a w zasadzie kilka, więc łatwo nie jest. Do tego miała zapalenie płuc i zapalenie mięśnia sercowego.Niestety nie uda mi się nadrobić, a i pewnie z bieżącym czytaniem będę miała problem.

Agnes
, nie obraź się, ale myślałam, że tylko ja taka "kopnięta" i z tym laktatorem siedzę:) Fajnie, że jest ktoś kto mnie zrozumie. Ja ściagam też na bieżąco, bo nie udaje mieć większego zapasu. Jeśli w nocy nie odciągnę przez 5 godzin to potem ściagam od 150 do 190 i z tego robię dolewki do tego co ściągam w dzień..czyli do 90 albo do 100. Jedyny komfort to taki, że wiem ile zjada dziecko i mimo pokarmu mamy je co 3 godziny, a nie co 2:) Zjada na raz 110-120 ml. A dlaczego nie karmisz piersią? Ja już jestem bardzo zmęczona tym laktatorem, bo to praktycznie jak podwójne karmienie i ciągle wszystko na czas, bo jak nie odciągnę regularnie to potem jest mniej mleka. Ciągle pije jakieś specyfiki i jedyne co pomaga to więcej jeść i pić wody:)\

Ciemieniucha my co prawda nie miałyśmy dużej, ale rewelacyjnie sprawdził się olejek do mycia Ziaja. Nie musiałam niczego wyczesywać, zdrapywać...po prostu myłam tym główkę i budzie i samo zeszło:)

Szczepienia.
..jest jakaś mama, która nie zaszczepiła swojego dzieciaczka?

Takhisis ja tak zylam na laktatorze z pierworodnym, dlatego teraz wymiekam, bo szczerze niecierpie tego urzadzenia. Dlatego doskonale cie rozumiem. Czasami jeszcze sciagam, ale mam juz dosyc i dlatego mysle zeby przejsc na mm.

Dziewczyny wspolczuje nieprzespanych nocy i mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie bedziemy sie wysypiac :)

reklama
U nas na krosty sprawdził się linomag maść, świetnie natłuszcza i krosty zniknęły, od wczoraj też pranie robię w Białym Jeleniu, bo możliwe, że Lovela też uczula (kurde co teraz nie uczula :wściekła/y:)

Takhisis a jak poważna jest ta wada serca u twego maleństwa. Mój starszy urodził się z wadą, z dwoma dziurami, dodatkowymi skurczami komorowymi i otwartymi przepływami. Dwa razy leżeliśmy w klinice, ale teraz jest wszystko w porządku. I mam nadzieję, że u ciebie też tak będzie

Jak wasze maluszki reagowały po szczepieniu??
Kuba wczoraj miał lekki stan podgorączkowy i brzuszek go bolał, Płakał co chwilę, ale usnął z piersią i nocka już była super

antykoncepcja słyszałyście coś od zastrzykach anty- Mi ginekolog zasugerowała, albo tabletki, albo zastrzyk na 3 miesiące i to właśnie przy karmieniu piersią

Do góry