reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

cześć Dziewczyny wpadam się tylko przywitać i może popołudniu nadrobię bo mam zaległości od weekendu :-)
więć teraz tylko szybko co u nas:-)
u nas cały czas gorąco...
wczoraj musiałam do pracy jechać bo przyszła nowa dziewczyna i trzeba było przekazać jej obowiązki a że w tym tygodniu zostałam uziemiona bez auta to tłukłam się autobusem, przy okazji zakupy zrobiłam i jak doszłam do domu to brzuch tak twardy był że prawie zaczęłam panikować, gotowa na IP jechać, ale wzięłam 2 nospy, wypiłam z 1,5 wody i do wieczora leżałam i dziś już dobrze na szczęście:tak:
wczoraj zamówiłam od zaprzyjaźnionego gospodarza ogórki co by je w słoiki powkładać wiec dziś od rana też miałam robotę.
Ja od kilku nocy śpię w miarę dobrze tylko coraz bardzie ból kręgosłupa mi dokucza, przydałaby się wizyta na basenie ale w taki skwar nie będę się tłukła autobusem:-) idę skorzystać z ładnej pogody i wstawić pranie a potem jak będzie wena to was doczytam :-D

reklama
hejka mam chwilke to postram się ogarnąć co się dzialo ostatnio:) poza morderczymi upalami rzecz jasna...

zabka...mam nadzieje ze podejzenia się niesprawdza i zadnej niewydolności szyjki lekarz nie stwierdzi. ciesze się ze po dzisiesjzym badaniu wsyztko wyszlo ok!!! trzymam kciuki żeby malutka nabrala troszkę ciałka:) no ale..moz ejej taka natura?? moja córa do takich należy- urodzila się dluga na 60 cm i wazyla 3300- i od początku była mowa ze to szczuple długie dziecko- i tak jej zostało do dziś :) 10 lat 161 cm wzrostu chuda jak tyczka:)

malta witaj:) wypoczeta zrelaksowana:) trochę lipa z tym lekarzem..ale moz enie ma tego zlego co by na dobre nie wyslzo:)

pannacota
kochana- oby to było ostani raz- tule i trzyamam kciuki :*

paulinek
kochanie ja zamówiłam 38- bo w zasadzie tutaj w Niemcach 38 musze brac bo 40 jest dużo za duza...potem se mysle ale ja glupia jestem to polka firma 38 będzie za male- ale jest idealne! te szara ma moja przyjaciolka- styrasznie sobie ja chwali...a mnie kusi coby sobie jej niedomówic w komplecie jeszcze z bielizna- dostałam 2 katalogi , torbe w gratisie, no generalnie naprawdę fajnie:) o i jeszcze niedrapki dla malucha- ale polecam wejść do nich na strone popatrzeć i na wymiary i na różne kolecje nie tylko dla mam Sklep z bielizną damską | Sklep Alles

persefona
u nas to samo jakiś kosmos..;/ a na najbliższe dni zapowiadają bagatela 39 stopni...;/
będę trzymać kciuki z aoperacje meza- będzie dobrze nie denerwoj się kochana!

deluszka kochanie moje ty już pewnie nad morze - no ale strasznie się ciesze ze didimery spadly!!!!! oddetchnelam z ulga- a teraz bycz się jak dziki byk na plazy nad morzem swieze rybki jedz i wypoczywaj wypoczywaj wypoczywaj!!!!!

co do pakowania do szpitala
......ja jeszcze się nie pakuje....ale wlasnie sobie pomyslama ze chyba sobie kupie jakas ładną torbę....żeby się w nią zapakować :D no bo w sumie "całkiem przypadkowo" piżamki, kapcie kosmetyczka ręczniki- są kolorystycznie dopasowane- blady róz z czernia....no a torbę mam zgniłą zielen - to przecie zw ogole nie pasuje do reszty:d

dzagus
my tez walczymy z "liszajkiem" pod nosem młodej od ponad miesiąca i nic ;/ już nie wiem co z tym robic- male to to ale jednak jest ;/ a skad się wzielo?? nie mam pojęcia- mamnadziejej ze u was choć przyczyne wysypki zlokaliwoalas i się da wyeliminować jej zrodlo i szybko przejdzie.

kamcia
natchnelas mnie z tymi krokietami do tego spadnięta ma hemoglobina wymaga wsparcia buraczanego wiec już gotuje kuraka na farszyk do krokiecikow:)

madziarenko byliście nad jeziorkiem?? bo my tak wczoraj o 17 pojechalsimy :) w wodzie siedziałam do 20 :D było bosko:p mam nadziejej ze u was tyz:)

co do małego księciunia- oj dziewczyny no....no ksieciunio się urodzil no.... a tak serio to dla mnie bardziej zrozumiale jest "pokazywanie narodzin ewenytualnego następcy tronu brytyjskiego" niż szum kolo np. urodzonego dziecka kobiety "o wielkiej dupie" i rapera :p ....choć w zasadzie wszystko jets ok- jelsi ma swoje granice- niehc pokaza ksieciula 2-5 razy i puszcza jakiś naprawdę dobry program przyrodniczy np.:)

szkoły rodzenia- och zazdrosze wam ze już zaczelyscie- ja się zgapiłam i się zapislam dopiero na te która zaczynas się jakos polowe sierpnia :( buuuuuuuuuuu ale chcialm na szkole rodzenia z malzem chodzic wiec nie miałam a z tak dużego wyboru- tutaj "partnerskie szkoły rodzenia" sa straaasznie oblegane:)

patrzewniebo - moje piżamki letizia.jpgpastella.jpg

ewelinksowaka ja tez rozne sztuczki stosuje- zasłaniam rolety antywłamaniowe ze az czarno w mieszkaniu:p zaslony..okna zamykam...wiatrak hula...ajak jzu nie daje rady to zimna wanna wody i nurkowanie:p

ech aniula- weź ty sobie te wsyztkie upaly- oddam z nawiązką a ty slij chmury do mnie:) sama to upieklas??? mniammmmmmmmm

landryniu kochanie moje lez lez lez lez!!!!! w końcu dupe usadz i odpoczywaj glowe wylacz raczki na brzuszku poloz i oddaj się blogiemu lenstwu!!!! jestem z toba:*

koreczek - czekamy czekamy!!! :)

joanna- jak już skończycie to koniecznie się proszę pochwalić:) się nie mogę doczekać :)

a propo's pokoików i kącików gorchowo -fasolowych- poczekamy na deluche i może pomalu otworzymy nowy wątek o miejscach dla naszych małych łądunków co wy ba to??

a my dziś od rana sobie "pracujemy" mieso na krokiety się robi, zakupy duże zeronbione..za chwielz aczne oproniac szafy te ktre maja się przemeisicic pod wieczor jak maz wroci z pracy...ciasto chciałam upiec malinowe....upal dalej choć już nie az taki..wczoraj byliśmy nad jeziorem z wieczorka było cudnie - ja chyba kiedyś bylam zabą...albo zólwiem..bo teraz jak się klade na wodzie to tylko brzuch mi jak skorupa zółwia wystaje ponad powierzchnie:p
ja zas dostałam dary losu-komplet pościeli z ochraniaczem- mam już pol sypialni zawalnej..nie mam gdzie upychać ;/ masakra wygląda u mnie jakby cos wybuchlo w docelowym kącie grochowym...

Załączniki

• letizia.jpg
    letizia.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 30
  • pastella.jpg
    pastella.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 34
die ja tez chciałam chodzić z mężem na zajęcia do szkoły rodzenia, ale ta jego praca :baffled: No i chodzę sama. Aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Tylko na ćwiczeniach trochę głupio... ale.. staram się skupić na oddychaniu ;-)

ja mam tak na kursie ze najpierw sa spotkania z samymi cieżarókami- a potem w jeden weekend- ale cały- bierzemy na zajecia swoje przyczepy - i to jest wtedy dla nich i nas:)

Hej dziewczyny:)

Wczorajsza wizytę odpisalam na odpowiednim wątku- widziałam większość z was przeczytała:)
Dzis mam sesje brzuszkowa o 16 więc narazie jeszcze odpoczywam a potem muszę zanurzyć sie w szafę i poszukać odpowiednich ciuszkow na sesje :)
Wczoraj wstalam po 6 więc byłam troche zmęczona i nie miałam sił tu wchodzić... Byłam na chwile w galerii i kupiłam jeden sztywny stanik w Hm do karmienia (szary) długa czarna kiecke i jedna taka krótka w morskim kolorze :) dzis napewno do wykorzystania w sesji;))
A ogólnie nie mam pojęcia co założyć :|

Karoola i mnie basen sie marzy!! Wczoraj troche pochodziłam i moj kręgosłup normalnie tragedia!! Tak bolal:/ co do skurczy to odpoczywaj i nie przesilaj sie za duzo, bo pamiętaj ze to jest coraz bliżej porodu!

Deli odpoczywaj i bycz sie ile sie da;) wypocznij i za mnie troje nad morzem bo ja tak dawno nad morzem nie byłam :(

Die haha faktycznie wszystko przypadkiem pod kolor :) ja nie wiem jak Ty to robisz:p upały u nas tez sa ale jakoś żyjemy tzn ja ;) w domku mam o wiele chłodniej więc siedzę w domu jedyne co sie dzis wynurze z domu to na sesje :p
Teraz wpraszam sie do Ciebie na krokiety:p Ty jak zwykle musisz mi zrobić apetyt nooooo:p co do zawalenia rzeczami dla ksiezniczek tez mam taki kącik i tylko przybywa;) ciuszkow mam jedna szuflade ale upchana na maxa a kurtki i sukienki wiszą ma małych ramiazkach bo nie mam juz miejsca na nie.... Musiałabym oproznic jedna szuflade ale to pod koniec juz jak S wróci i przeniesiemy sie na inny pokoj to wszystko znajdzie swoje miejsce ;)

Madziarena ja mam zacząć liczyć skorcze i jak będzie wiecej niż 8 to przejdą na silniejsze leki.

Dzaga no właśnie zamiast odpoczywać to Ty juz od rana sprzatasz... Oj nie ładnie!! Teraz sie poloz i odpoczywaj do końca dnia :)

Osa ale pyszne sniadanko miałas :) ja juz mam dość serkow białych i całej reszty na śniadanie więc muszę wymyślić coś innego na śniadania :)

Iguana30 a jadłas kiedys parowki w ciescie? Ja kupuje gotowe ciasto francuskie w biedronce koroie pasek ciasta owijam parowke i do piekarnika;) mniam :):) i tylko takie jem parowki jesli juz:) Warszawa zachmurzona a Poznań słońce na maksa...

Malta super ze wypoczelas!! O kurcze no to z lekarzem nie za ciekawie:/ najlepiej jakiś który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzic... Oby udało Ci sie znaleść kogoś odpowiedniego !!

Agnieszkala mały urlop od corci sie przyda a i stesknisz sie za nia bardziej;) wspolczuje zgagi... Ja czasem mam ale żadko (odpukac) mam nadzieje ze dziewczyny włoski bedą miec :)

Dyskusja co do l4.. Każda praca inna, wymaga czegoś innego i wszystko zależy od tego jak przechodzimy ciążę... Ja sama pracowałam w przedszkolu plus korki (więc wchodzenie na 4pietro i dźwiganie książek) juz było nie dla mnie, zreszta ja od początku praktycznie tylko leże więc musiałam przejść na l4... Ale każdy sam o tym decyduje takie moje zdanie bo każdy zna swoją prace, i swoje ciało...

Aniula ale nam pysznosci pod nos podkladasz.... Nie ładnie :p widze ze czas aktywnie spedzasz:) u mnie ciuszki poprane a siostra poprasowala, a ja dzis tylko poprzestawialam w szafie bo jak ona ułożyły to hahaha połowa sie nie zamieściła xD

Koreczek nareszcie ze spokojem odpoczniesz:)

Joanna153 moja mama miała kiedys akwarium i mnie jakoś nie zachwycało... Nie mam nic do rybek sle one tylko pływają i nie można sie do nich przytulić ani nic :p

Zabka26 każde dziecko rośnie inaczej więc nie przejmuj sie... Moja mała tez miała duża różnice w wasze w porównaniu z siostra ale lezenie, dieta wysokobialkowa, medargin(do picia) i zastrzyki pomagają jej urosnac i teraz przybrała prawie 500g przez 2,5tyg!!

Tak piszecie o tym badaniu obciążenia glukoza i jak ja sie ciesze ze nie muszę tego robić ani nie musialam:) miałam inne badanie pod tym katem i nie musiałam siedzieć w przychodni :)

Co do narodzin księcia moj S skomentował to tak "phi tylko jednego? Ja bede miec dwie księżniczki" hahaha usmialam sie równo:)

A ja jestem 13kg na plusie:| waże 73 kg!! Hahaha nigdy tyle nie wazylam w swoim życiu xD jeszcze jeden kg i bede cięższa od mojego S

natalie czekamy na wynik sesji !! ja z kolezanka jestem umowiona jakos na poczatek sierpnia i tez nie wiem co zalozyc do tego :p
tak tak odpoczywam :) za nim maz wroci to pokroje kurczaka i usmaze w sosie meksykanskim do tego makaron....
ja na szczęście nie bede chyba nigdy ciezsza od meza :D wazy jakies 90kg ale nie jest tłusty bo cwiczy w domu :)

Natalie no juz kilka osób mi mówiło o tych parówach w cieście ale jakos nie mam odwagi zrobic, a ja mam dzis ochote na domowego kebaba i chyba sobie zrobie placki mam cycki w zamrazarce sos to chwila moment :) Matko jak ja wam zazdroszcze że macie dla kogo gotowac bo u mnie jak Mareckiego nie ma dzieciaki tylko kotlety, placki ziemniaczane ,placki z jabłkiem , kopytka i zupa pomidorowa choc wczoraj bylam w szoku bo zjedli po talerzu krupniku troche sie krzywili ale zagroziłam ze na kolacje dostana to samo i musieli zjeśc:)

Dżaga straszny sen.
Przerażasz mnie. Pakujesz już torbę do szpitala…? …a ja nawet jeszcze nic nie mam kupione.

die_perle absolutnie się z Tobą zgadzam. Szum wokół narodzin następcy tronu jest dość zrozumiały, ale podniecanie się narodzinami dziecka Kashdanki już nie koniecznie.

reklama
Antiope wrzuciłam kilka rzeczy do torby a tak po za tym tez nie mam nic kupione :p choc nie wykluczam ze jak dostane kase z Zusu to pojade kupie co potrzeba aby było z głowy :p

Do góry