reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny!

Iguana30 zazdroszczę ci tych długich włosów! Ile kosztuje takie doczepianie?

Paulinek ciesze się, że w jakimś tam stopniu przyczyniłam się do kulinarnych inspiracji :-D
Piękne dni nam się zapowiadają (chociaż te upały mnie przerażają) a u mnie w domu od wczoraj pogrzebowy nastrój :baffled: Dzisiaj muszę wcielić się w rolę niani i pocieszycielki hmm wczoraj wyszło mi to bardzo dobrze i mam nadzieję, że dzisiaj też jakoś wszystko ogarnę. Na razie mam spokój, ale zaraz dziewczyny przyjadą i teściowa ze swatową będą załatwiać wszystko co trzeba. Ehh ciężki dzień będzie.
Oby u was było przyjemnie i wesoło. Miłego dnia

reklama
hej,

dziś kolejny ponury dzień... gdzie to slonce :angry:
jade do lidla za niedługo po małe zakupy....
trzymam kciuki za wizyty !!!
Wczoraj mąż zajał sie córa a ja lezałam o jak dobrze było... dzis juz pewnie bedzie dalej dlubał w ogródku ....
teściowa to nawet do wnuczki nie przyjdzie :/ ja nie wiem nie rozumiem tej rodziny.. moja córka szaleje za moimi rodzicami a za rodzicami męża to tak średnio.. od kiedy tu mieszkamy ani razu nie przyszli tak poprostu sie z nią pobawić... ostatnio jak zeszlyśmy na dół to Wika zapraszała babcie na herbatke to usłyszała "teraz mi się nie chcce ale jutro przyjde" :szok: oczywiscie nie przyszła... ehh temat rzeka..
nie musza mnie lubić ale ona nie jest niczemu winna...

Dżaga mieszkasz z teściami? Jeśli tak to strasznie dziwne, że nie interesują się wnuczką:szok: Moja teściowa przynajmniej 2 razy dziennie sprawdza czy żyje i jak się czuję, a jak mała się urodzi to chyba się od niej nie opędzę :-p

Kamcia co za pogrzebowy nastoj? Przegapilam cos?:-(

Dzaga to troche podobnie jak u mnie. T uwielbia moja tesciowa, a do tescia i jego drugiej zony to tak jakby z przymusu. Na szczescie mieszkamy sami.

Dzień dobry ... dopiero 9:00 a mi juz dwa razu udało się choć na chwilkę skimnąć.
Aniula o ja to się strachu najadłaś ... najgorsze to sprzatanie po, najważniejsze, że wszyscy calo :)
Die ja kwiatów nie mam na ziemi :) i looz, u mnie i tak padaja, są tylko storczyki i jakieś tam ze 3 inne. nooo i co to za przsuwanie mebli ??
Dziewczyny - ja nawet nie wiem gdzie moje koszule nocne do szpitala, nic nie poszykowałam, lumpki dzidzi czekaja na wypranie w torbach, a pozatym nic nie mam dla siebie i dla małej.
Ja wstałam o 5:30 i nie ogarniam, oczy same lecą.
Dżaga u nas zapowiada się kolejny upalny dzień, a mogłoby popadać bo sucho okropnie.
Iguana własnie ile płaciłaś za doczepanie ??
A pozatym wczoraj mi okropnie nogi spuchły - nie widać kostek, mimo tego, że biorę magnez :/
Ale jutro już piątek :)) a w poniedziałek wizyta brrr ... az sie boje :)

Dobrry:p

Kamcia
, madziarena ja za cały komplet z farbowaniem podcienciem włosów i doczepką na wpinki zapłaciłam 500 zł ale w Warszawie sama doczepka na zgrzewy kosztuje 200 zł na wczepki 350 zł wczepki moim zdaniem sa lepsze bo w kazdej chwili mozna je zdjąc bez niszczenia włosów na zgrzewy jest gorzej bo takim urzadzeniem cos ala lutownica taki plastik sie przyczepia do swoich włosów i pózniej tylko zmywaczem do paznokci sie to ściąga i cala głowa śmierdzi acetonem ze 3 dni mimo mycia włosów:/
Ale w koncu raz na 2-3 lata mozna zaszalec bo ja do fryzjera praktycznie nie chodze zawsze koleżanka mi cos z włosami robiła tzn. farbowała podcinala a ile tej kasy mozna odkladac ? W koncu moje pieniązki z l4 tez na cos trzeba sporzytkowac:) Kumpekla która doczepai sobie włosy sama w domu własnie na zgrzewy placi za same pasemka i kosztuje ją to okolo 100zł :)

Tu macie linka ja mam własnie cos takiego tylko moje są dłuzsze:)

http://www.youtube.com/watch?v=4k_m9WrqBr4&feature=player_embedded#at=265

Ostatnia edycja:
my dobudowaliśmy piętro nad teśćmi i babcia męza.. mamy osobne wejscie... ale zero zainteresowania... no ani razu sie mnie nikt nie spytał jak sie czuje albo czy w czymś mi pomoc...
uważają mnie za syge bo nie chce aby dawali mlodej slodyczy czy żeby ktoś przeklinał w jej towarzystwie ( na punkcie słodyczy przez nich ma już fioła i zdarza sie że klnie tak samo jak oni) ... aaaa i że klade ja wczesnie bo ok 20 a wstaje ok 7 (tak jak my) i nie klade jej w dzien bo to napewno by miało wpływ na to o której wstaje i w tym wieku dziecko powinno spac w ciagu dnia- co jest kompletną bzdurą bo ona nie chce spać w dzień chyba że są zabójcze upaly to sama sie polozy w dzien ;]
wiecie różnica zdań robi swoje ale to ja jestem matką a oni dziadkami ;]

Dżaga zawsze jest tak ze jak sie ma blisko teśció to matka dziecka jest zła a Ty kochana trzymaj sie swego i nie odpuszczaj bo to co wpoisz dziecku za młodu zostanie w nim na całe życie a teściowie dziś są a jutro moze ich nie byc z racji wieku.

Ja z moją tesciowa mam zatarg co chwile praktycznie mimo ze mieszka prawie 300 km od nas .. Na jesieni zeszlego roku kal kupowałam dzieciakom kurtki akurat zadzwonila co słychac ect. czy nic nie potrzebuje i wogule ze niedługo swieta to moze by sie dolozyla do prezentu wiec jej mowie ze ja na chwile obecna nic nie potrzebuje i jak chce sie do czegoś pozytecznego dorzucić to ze bede szła kupowac dzieciom kurtki i jak chce to moze sie dorzucic i ona sie mnie pyta ile za kurtke to jej mowie ze za wszytkie kurtki wychodzi prawie 800 zł a ona oczy postawila i z tekstem do mnie ze mi sie w dupie poprzewracało od tego dobrobytu jaki mam dzieki Markowi . No kurka a ja to co nie pracuje? Tylko Marek robi tak? i do słowa do słowa afera:/ po czym zadzwonila do Marka i mu mowi ze ja chce tyle pieniedzy wydac na kurtki dla dzieci i żeby on ze mna pogadał bo dzieci nie musza miec takich drogich kurtek i kto to widzial ... Jak synus jej powiedzial ze to on kazał kupic drogie kurtki ot stwierdzila ze jets głupi bo lepiej iśc do szmateksu i dzieciom taniej kupic a pieniądze odlozyc to moj jej powiedzial ze on sie moze ubierac w szmateksie a dzieci bedą w drogich i orginalnych chodzic to sie sopiero w wigilie odezwala do synka ( bo do mnie juz nie) złozyła mu oschle zyczenia ... To jest mentalnośc starszych ludzi ze oni wszytko wiedzą najlepiej niestety bo oni jzu przezyli tyyyyyle życia ze wiedza co dla młodych jest lepsze..

reklama
Dżaga to ja też będę miała problem ze słodyczami bo moja teściowa ciągle coś słodkiego ma w buzi ;/ Ja przy Tomku i przy niej nauczyłam się wpierniczać słodycze a do kawy to już obowiązkowo, ale jak urodzi się córa to wrócę do starych nawyków. A jeśli chodzi o godziny spania to ja planuję (tak na przyszłość) o 19 kolacja, wieczorynka, kąpiel i spać. Nie ma innej opcji. Na szczęście Tomek nie daje sobie, żeby mama weszła mu na głowę, więc zawsze tą utemperuje :tak:

Paulinek nic nie przegapiłaś, nie będę tu szerzej opisywać sytuacji w domu.

Iguana bardzo podobają mi się te włosy :)

Do góry